首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) How many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? If you’re like many of
(1) How many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? If you’re like many of
admin
2023-01-28
16
问题
(1) How many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? If you’re like many of us, the red blinking light of a BlackBerry is the first thing you see each morning—you’ve got mail!—and the last glimpse of color to fade out before bedtime. It’s constant and nagging—yet most of us say we can’t live without it. Add Twitter, Facebook, and the rest of our social-media obsessions to the mix, and the technology that was supposed to simplify our lives has become the ultimate time-suck: the average teen spends more than seven hours a day using technological devices, plus an additional hour just text-messaging friends.
(2) The advantage to all that gadgetry, of course, is connectedness: email lets us respond on the go, and we are in touch with more people during more hours of the day than at any other time in history. But is it possible we’re more lonely than ever, too? That’s what MIT professor Sherry Turkle observes in her new book, Alone Together, a fascinating portrait of our changing relationship with technology, the result of nearly 15 years of study. Turkle details the ways technology has redefined our perceptions of intimacy and solitude—and warns of the perils of embracing such virtual relationships in place of lasting emotional connections.
(3) Turkle talks to high-school students who fear having to make a phone call, and elementary-school children who become distraught when their toy robot pets "die." She wonders how her daughter will remember their relationship 40 years from now, if every long-distance communication between them happens via text message. But for Turkle, a psychologist by training, the biggest worry is what all this superficial engagement means for us developmentally. Is technology offering us the lives we want to live? "We’re texting people at a distance," says the author, the director of the MIT Initiative on Technology and Self. "We’re using inanimate objects to convince ourselves that even when we’re alone, we feel together. And then when we’re with each other, we put ourselves in situations where we are alone—constantly on our mobile devices. It’s what I call a perfect storm of confusion about what’s important in our human connections."
(4) What can’t be denied is that technology, no matter its faults, makes life a whole lot easier. It allows us to communicate with more people in less time; it can make conversation simple—no small talk required. It can be therapeutic: robots are now used to help care for the elderly; in Japan, they’re marketed as a way to lure addicts out of cyberspace. But it can also be seductive, providing more stimulation than our natural lives make possible. "The adrenaline (肾上腺素) rush is continual," Turkle says of our wired lives. "We get a little shot of dopamine(多巴胺) every time we make a connection." One high-school student she spoke with put it simply: "I start to have some happy feelings as soon as I start to text."
(5) But are any of those feelings equal to the kind we feel when engaged in real, face-to-face intimacy? Online, you can ignore others’ feelings. In a text message, you can avoid eye contact. A number of studies have found that this generation of teens is less empathetic than ever. That doesn’t spell disaster, says Turkle—but it does mean we might want to start thinking about the way we want to live. "We’ve gone through tremendously rapid change, and some of these things just need a little sorting out," she says. If she has her way, the dialogue will start here—and not just on somebody’s computer.
Paragraph 2 is most similar in structure and ideas to________.
选项
A、Paragraph 1
B、Paragraph 3
C、Paragraph 4
D、Paragraph 5
答案
C
解析
第2段先提到了科技的优点,再引出Turkle认为科技使人际关系变得疏离,以此指出科技对我们的负面影响。该段前后两部分形成转折对比关系,包含对科技正和反的评价。第4段也提到了正、反的评价,也是在段落前后两部分形成转折关系。因此,本题应选C。其他段落都没“对比”正反两方面。故不能选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mbSD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
随机试题
A.实寒证B.实热证C.虚寒证D.虚热证
患者,女,39岁。因持续上腹痛伴恶心、呕吐3天入院。5年来有胆囊结石病,常有短暂上腹不适症状。B超显示胆囊多发小结石,总胆管宽9mm,其内未见结石,胰腺肿大增厚,周围有积液。查体:体温37.7℃,脉率106次/分,呼吸28次/分,血压132/86mmHg,
急性梗阻性化脓性胆管炎最常见的梗阻因素是
皮肌炎面部的典型皮疹是
处方后记必须签名或盖章的人员包括()。
特种设备制造和安装、改造、重大修理过程监督检验的主体是()。
在平面直角坐标系中,点P(-4,5)关于原点对称的点的坐标为().
无论你是否相信,纵观历史长河,暴力呈现下降趋势。我知道,此论必定遭到质疑、责备,甚至激起愤怒。人们往往倾向于认为我们生活的时代仍然充满暴力,特别是在这个时代,更有媒体推波助澜,有的媒体甚至把“见血的消息放上头版”奉为信条。人类的头脑在估算事件概率时,总是避
下列关于罪数的表述中,正确的是()
overlappingtranslation
最新回复
(
0
)