首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
To state the extremely obvious, the chief economist of the Bank of England, Andrew Haldane, is an intelligent man. His speeches
To state the extremely obvious, the chief economist of the Bank of England, Andrew Haldane, is an intelligent man. His speeches
admin
2022-11-01
69
问题
To state the extremely obvious, the chief economist of the Bank of England, Andrew Haldane, is an intelligent man. His speeches on subjects as varied as how to reform economics and the importance of the voluntary sector have been model interventions—both serious and slightly disruptive. Yet when Mr. Haldane writes a newspaper column that claims the post-Covid economy is "poised like a coiled spring", as he did last week, he risks looking not only silly but, worse, choking the debate over the future of the UK.
To be sure, his argument rests on firm logic. Many workers have spent the past year still employed but with few outlets to spend their incomes, so have built up around £125bn in household savings. And indeed the recent economic news from the UK and elsewhere has been better than hoped.
Yet this is not a normal recession. Too much rests on factors completely out of the hands of chief executives, finance ministers and central bankers. Mr. Haldane has already sat this class.
Last summer, he forecast the UK would quickly rebound from its lows, in a recovery shaped like a V. Not long after, the country went into its second lockdown. That V turned into a W. The unknowns about this virus, its mutations and their tendency to spread suggest a need for caution and openness to a wide range of outcomes, rather than unrealistic enthusiasm.
Take the most recent unemployment reports, which suggest wages are rising strongly even as joblessness goes up. Sounds like good news—while also making zero sense. Another explanation might be that low-paid workers are dropping out of the labor market, distorting the data towards high earners. That would be terrible news, but we can’t be sure either way. Or look at the latest study from University College London, showing that this pandemic and its lockdowns have left Britons feeling gloomy. No surprise there, except the usual life-satisfaction score is 7.7 out of 10, while it is now around 5.5—a worryingly large drop. Some may come bouncing out of lockdown ready to socialize, but others may feel lasting isolation.
Today, just as the new US government turns against this austerity, key economic policymakers in the UK are preparing for a big belt-tightening. Overconfident projections such as Mr. Haldane’s only encourage that outcome. And consider the recovery that even this self-confessed optimist promises: the well-off spending extravagantly while the less fortunate face unemployment or struggle with the fallout from a lack of schooling and tightly squeezed public services. Is this the best we can do?
According to the last paragraph, the author views current measures with
选项
A、indifference
B、confidence
C、tolerance
D、skepticism
答案
D
解析
根据the last paragraph和the author views current measures with定位到最后一段,第一句到第三句描述了当前的各种措施,第四句介绍了作者对此的看法:这是我们能做的最好的了吗?说明作者对于当前的举措持有怀疑的态度,所以正确答案为选项[D]“怀疑的”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mgMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
WhydopeoplereadnegativeInternetcommentsanddootherthingsthatwillobviouslybepainful?Becausehumanshaveaninheren
WhydopeoplereadnegativeInternetcommentsanddootherthingsthatwillobviouslybepainful?Becausehumanshaveaninheren
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
随机试题
刀鱼是著名的“长江三鲜”之一,清明节前品质最佳。()
广州本田雅阁轿车前、后轮都采用独立悬架系统,其中前轮为_______,后轮采用了本田特有的_______。
硬膜外阻滞术中最严重的并发症
房地产市场细分应该遵循的原则有()。
根据《质量管理体系基础和术语》GB/T19000—2008/ISO9000:2005,建设工程质量控制的定义是()。
内部存储器和外部存储器相比有()特点。
下列各项中,属于资源税纳税义务人的有()。
为了解下述情况,适宜于进行一次性调查的是()。
多数家长的投入对子女学业投入具有显著的正向预测作用,家长投入程度随子女学段升高而降低,同时多数家长更注重在家辅导的投入,对子女参与社区及学校活动的投入较欠缺。而家长自主支持或控制的教养风格在家长投入与子女学业投入的关系中起调节作用,且部分通过子女学业心理需
微分方程ey=x的通解为________
最新回复
(
0
)