首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research showing
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research showing
admin
2016-12-28
69
问题
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research showing that senior women professors in the institute’s school of science had lower salaries and received fewer resources for research than their male counterparts did. Discrimination against female scientists has
cropped up
elsewhere. One study—conducted in Sweden, of all places—showed that female medical-research scientists had to be twice as good as men to win research grants. These pieces of work, though, were relatively small-scale. Now, a much larger study has found that discrimination plays a role in the pay gap between male and female scientists at British universities.
Sara Connolly, a researcher at the University of East Anglia’s school of economics, has been analyzing the results of a survey of over 7,000 scientists and she has just presented her findings at this year’s meeting of the British Association for the Advancement of Science in Norwich. She found that the average pay gap between male and female academics working in science, engineering and technology is around £ 1,500 ( $2,850) a year.
That is not, of course, irrefutable proof of discrimination. An alternative hypothesis is that the courses of men’s and women’s lives mean the gap is caused by something else; women taking "career breaks" to have children, for example, and thus rising more slowly through the hierarchy. Unfortunately for that idea, Dr. Connolly found that men are also likely to earn more within any given grade of the hierarchy. Male professors, for example, earn over £4,000 a year more than female ones.
To prove the point beyond doubt, Dr. Connolly worked out how much of the overall pay differential was explained by differences such as seniority, experience and age, and how much was unexplained, and therefore suggestive of discrimination. Explicable differences amounted to 77% of the overall pay gap between the sexes. That still left a substantial 23% gap in pay, which Dr.
Connolly attributes to discrimination.
Besides pay, her study also looked at the "glass-ceiling" effect—namely that at all stages of a woman’s career she is less likely than her male colleagues to be promoted. Between postdoctoral and lecturer level, men are more likely to be promoted than women are, by a factor of between 1.04 and 2.45. Such differences are bigger at higher grades, with the hardest move of all being for a woman to settle into a professorial chair.
Of course, it might be that, at each grade, men do more work than women, to make themselves more eligible for promotion. But that explanation, too, seems to be wrong. Unlike the previous studies, Dr. Connolly’s compared the experience of scientists in universities with that of those in other sorts of laboratory. It turns out that female academic researchers face more barriers to promotion, and have a wider gap between their pay and that of their male counterparts, than do their sisters in industry or research institutes independent of universities. Private enterprise, in other words, delivers more equality than the supposedly egalitarian world of academia does.
In contrast to Dr. Connolly’s study, the previous ones failed to________.
选项
A、make a comparison between the experience of scientists in others kinds of laboratory and that of those in universities
B、make themselves more eligible for promotion
C、make a difference for a woman to settle into a professorial chair
D、make the supposedly egalitarian world of academia deliver more equality
答案
A
解析
这是一道细节理解推导题,测试考生对原文重要细节信息的识别理解以及推导能力。本题的答案信息来源在尾段的第三句,其大意是:“与以往的研究不同,康纳利博士的研究把大学里科学家的经验与其他种类试验室里科学家的经验进行了比较”。由此可以推断本题的正确选项是A。考生在阅读时应注意原文中的对立对比关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mkoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theyareregardedaschoresbybothsexes,butfalldisproportionatelyononlyone.ThelatestsurveyoftimeuseinAmericasug
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestrugglefor【C1】______intheopen.Theyhadneitherthepowerfult
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestrugglefor【C1】______intheopen.Theyhadneitherthepowerfult
Whenaskedspecificallyaboutthecreativeprocess,Dr.Schutzexplainedthatfearismostresponsibleforblockingthecreativi
Whenaskedspecificallyaboutthecreativeprocess,Dr.Schutzexplainedthatfearismostresponsibleforblockingthecreativi
Whenaskedspecificallyaboutthecreativeprocess,Dr.Schutzexplainedthatfearismostresponsibleforblockingthecreativi
Whenaskedspecificallyaboutthecreativeprocess,Dr.Schutzexplainedthatfearismostresponsibleforblockingthecreativi
Inrecentdecades,scientistshavebecomeincreasinglyawareoftheparttheobserver【C1】______inthescientificprocess.Inthe
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
随机试题
Derivationalaffixescanbefurtherdividedinto______andsuffixes.
A.EPOB.G-CSFC.TNFD.TPOE.IFN可以用于肾癌和恶性黑色素瘤治疗的细胞因子是
场外资金清算流程包括( )。
下列选项中,()属于个案辅导关系的充分必要条件。
甲向乙买了一幅名画,后来发现此画并非真迹,而是复制品。甲退回该画,并要求乙退还其支付的价款,乙拒绝,甲于是诉至法院。经查,乙在购买此画时也不知是复制品,故卖给甲时也以为是真迹,无隐瞒之情。问:此案应如何处理?
下列关于高等学历教育的说法错误的是()。
“庚款兴学”中设立的“游美学生监督处”设在()
已知B=,矩阵A相似于B,A*为A的伴随矩阵,则︱A*+3E︱=_________________________。
Tounderstandinterculturalcommunication,weseektounderstandtraditionandmodernization.
HostilitytoGypsieshasexistedalmostfromthetimetheyfirstappearedinEuropeinthe14thcentury.TheoriginsoftheGyps
最新回复
(
0
)