首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One of these is undue absorption in the past. It does no
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One of these is undue absorption in the past. It does no
admin
2010-05-09
43
问题
Psychologically there are two dangers to be guarded against in old age. One of these is undue absorption in the past. It does not do to live in memories, in regrets for the old days, or in sadness about friends who are dead. One’s thoughts must be directed to the future, and to things about which there is something to be done. This is not always easy; one’s own past is a gradually increasing weight. It is easy to think to oneself that one’s emotions used to be more active than they are, and one’s mind more keen. If this is true it should be forgotten, and if it is forgotten it will probably not be true.
The other thing to be avoided is clinging tightly to youth in the hope of sucking vigor from its vitality. When your children are grown up they want to live their own lives, and if you continue to be as interested in them as you were when they were young, you are likely to become a burden to them. I do not mean that one should be without interest in them, but one’s interest should be thoughtful and, if possible, kindly but not unduly emotional. Animals become indifferent to their young as soon as their young can look after themselves, but human beings, owing to the length of early childhood, find this difficult.
I think that a successful old age is easiest for those who have strong impersonal interest involving appropriate activities. It is in this sphere that long experience is really fruitful, and it is in this sphere that the wisdom born of experience can be exercised without being oppressive. It is no use telling grown-up children not to make mistakes, both because they will not believe you, and because mistakes are an essential pan of education. But if you are one of those who are incapable of impersonal interest, you may find that your life will be empty unless you concern yourself with your children and grandchildren. In that case you must realize that while you can still render them material services, such as making them an allowance or knitting them sweaters, you must not expect that they will enjoy your company.
According to the passage, what attitude should be adopted toward your grown-up children?
选项
A、Leave them to live their own life and learn their own lessons.
B、Give them some material help if you can, but not too much.
C、Help them with your wisdom born of experience.
D、Let them live separately.
答案
A
解析
推理题第二段中作者表达了“让孩子们长大独立生活”的观点,接着第三段又提出要让孩子们在实践中吸取教训,因而答案为A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/msKK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
MarkTwainwasbornduringtheperiodoftheIndustrialRevolution.MarkTwainseemedunhappyinhislateryearsbecausehiswi
TheAmericanHeartAssociationandothergroupshavesaidformanyyearsthatpeoplecouldreducethechanceofsufferingahear
Asrecentlyasthirtyyearsago,manyAmericansbelievedthatusingcreditwasanunwiseand(36)______waytopayforwhatthey
TheSupremeCourtoftheUnitedStatesmadeanimportantrulein1954.Itwasthatpublicschoolsneededtobe(36)______.Child
A、He’sasecretary.B、He’sanovelist.C、He’sanewspaperman.D、He’saworker.BW:Roberthadworkedasasecretaryforthreeye
A、British.B、Americans.C、Germans.D、Japanese.CWhofirstlyusedflexibleworkinghours?信息明示题。由文章开头可知,灵活工作时间机制由德国人发明,所以C正确。
Lifeistooshort__________________________(不可每天将时间浪费在看电视上).
Thevisitorsplannedto__________________________(花最少的时间游览公园以外的地方).
Onethingthetourbooksdon’ttellyouaboutLondonisthat2,000ofitsresidentsarefoxes.Asnativeastheroyalfamily,th
A、Tobreakthepreviousrecords.B、Towinonemorechampionshipforhisteam.C、Tobuyaluxuryhouse.D、ToplayagainsttheNew
随机试题
(1+x)ex
关于葡萄糖的重吸收的叙述正确的是
关于非霍奇金淋巴瘤的发生部位,下列正确的是
下列病证可见到猝然昏倒的有
椎动脉型颈椎病的眩晕属于
治疗胃心胸疾病,公孙配
某企业拟投资开发一项新技术。经测算,技术开发中的物质消耗为300万元,人力资本消耗为600万元,技术复杂系数为1.5,研发失败的概率为40%,根据成本模型,研发成功后该项目技术的评估价格应为()万元。
材料1:古罗马法学家乌尔比安曾经说过:法是善良和公正的艺术。材料2:古希腊哲学家苏格拉底曾经说过:只要程序公正,哪怕实体结果不公正,也要接受它,因为司法公正肇始于程序公正。材料3:《宪法》第126条规定:人民法院依照法律规定独立行使审判
系统实施阶段包括四项彼此配合同步进行的工作,即设备的安装、软件的开发、操作人员的培训以及______的准备。
Oneofthemostcriticalproblems【C1】______blackandotherminorityAmericanstodayisthedifficultyofentering【C2】______soc
最新回复
(
0
)