首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Signs like "Please rate me five stars" point to a growing problem with businesses in the on-demand economy of app-based services
Signs like "Please rate me five stars" point to a growing problem with businesses in the on-demand economy of app-based services
admin
2019-09-15
42
问题
Signs like "Please rate me five stars" point to a growing problem with businesses in the on-demand economy of app-based services like Uber, Airbnb, and TaskRabbit. These companies rely on customer ratings systems that often require workers to maintain near-perfect reviews. If an Uber driver falls below a certain point, he’ll be deactivated.
【R1】__________
This work extends beyond good customer service: It involves actively reshaping a worker’s inner emotional life to conform to employers’ and customers’ expectations of emotional performance.
【R2】__________
Learning to control their own emotions at the behest of the airline became such second nature to the flight attendants that they began to manage their feelings in their personal lives in a similar fashion.
Hochschild and other sociologists have noted that emotional labor in the service of work often produces "emotional dissonance"—a conflict between how workers really feel and the surface feelings they’re expected to perform as part of a job. 【R3】__________
Companies in the service sector have long struggled to get the balance right when it comes to asking for and acknowledging emotional labor. What’s revolutionary and troubling about the present moment is how much companies in the on-demand economy, including Uber, are taking emotional labor for granted, especially given its centrality to their ongoing success.
There are multiple examples of Uber drivers being required to perform emotional labor. 【R4】__________For example, Uber suggests that drivers "stay calm, patient, and polite with riders" in order to receive the best ratings, and that drivers should "never ask" for a five-star review.
【R5】__________
It’s clear that drivers are expected to do more than simply take a customer from point A to point B; what’s unclear is the kinds of extra personal emotional effort that are necessary, or what will result in a low rating and hence deactivation. This lack of clarity leads to poor morale and driver anxiety.
Appreciating the emotional labor of workers is a smart strategy for the on-demand economy. Not only will employees be happier and more productive, but they’ll also be better positioned to support a business over the long term. Specific changes to both app interface design and broader training practices will go a long way to ensuring the sustainability of these business models in an increasingly crowded digital marketplace.
[A] Many fretted about "professional" codes, describing times when they had to accept cancellations or low ratings from passengers who didn’t understand how the app worked; all the drivers could do was grit their teeth and internalize their negative feelings.
[B] Their work on flight attendants found that unless managers acknowledged and appreciated the emotional efforts of their workers, the pressures around emotional dissonance created by so-called "surface acting" caused flight attendants stress, anxiety, and resentment against their employers—and, ultimately, long-term burnout.
[C] Entrepreneurs should consider these changes to their user experience design, HR policies, and general corporate strategy to recognize, value, and support the emotional labor of on-demand workers.
[D] The problem is that Uber doesn’t acknowledge the personal and financial cost of this emotional labor to its drivers and doesn’t adequately explain how these forms of work factor into drivers’ performance ratings.
[E] In the 1980s, sociologist Arlie Russell Hochschild coined the term emotional labor to refer to the ways flight attendants were trained to present a calm, friendly, and professional demeanor to customers—even if the flyers they were attending to were frightened, angry, or abusive.
[F] As a result, on-demand workers end up performing outsize amounts of what sociologists call "emotional labor," or expressive work to make the customer experience a positive one so that users come back to the platform.
[G] The design of the Uber app encourages drivers to perform this sort of "feeling" work by reminding them, both explicitly and implicitly, that such labor is central to maintaining a five-star rating.
【R5】
选项
答案
D
解析
空格前讲述优步要求驾驶员做好情绪劳动。空格后指出关于情绪劳动还没有交待清楚的地方。D开头直指优步的问题:没有承认情绪劳动会对驾驶员造成个人的和经济上的损失,这是对上一段的进一步阐述(要求员工付出情绪劳动,却没有承认这种付出),也正好对应了第五段的观点(Companies...have long struggled to get the balance right…asking for and acknowledging emotional labor.)。此外,D后半部分还说到优步没有详细解释情绪劳动对司机绩效的影响。这与空格后的内容相对应。故答案选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mt2Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Clothesplayacriticalpartintheconclusionswereachbyprovidingcluestowhopeopleare,whotheyarenot,andwhotheywo
ReadthefollowingtextandanswerthequestionsbychoosingthemostsuitablesubheadingfromthelistA-Gforeachofthenumb
Americanmythologylovesnothingmorethanthereluctanthero:themanwhosenaturaltalentshavedestinedhimformorethanobl
In1924America’sNationalResearchCouncilsenttwoengineerstosuperviseaseriesofexperimentsatatelephone-partsfactory
IntheUnitedStates82collegesnowacceptjustwomen.Mostofthemwereestablishedinthe19thcentury;theyweredesignedto
PeoplelivingonpartsofthesouthcoastofEnglandfaceaseriousproblem.In1993,theownersofalargehotelandofseveral
Therearesomestepsyoucantakeyourselftoavoidcatchingacold.Contrarytopopularbeliefcoldsarenotcausedbyexposure
IntheUnitedStatestoday,alargegroupofpeoplewantacollegeeducation.However,everyoneisnotabletoattendafour-yea
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
随机试题
A、Itismotivating.B、Itispassive.C、Itisincredible.D、Itisimpracticable.B录音开头提到,整天寻找激励很容易,关于他人的成功,你可以找到很好的视频、文章和新闻故事,问题是
中度危险性物品包括
海藻、甘草在处方中同时出现时,应
维持蛋白质二级结构的主要化学键是
按照不同人群对风险的不同态度,可以划分为()。
对建筑通风空调系统检查中,不符合现行国家工程消防技术标准的是()。
根据以下总分类账户本期发生额及余额对照表,推算其期末余额,并结算出合计的借方贷方金额。(9分)
简述中学常用的教学方法。
某高校对所有报名参加国庆检阅方阵的学生进行了体检,没有发现心脏异常者。如果以上陈述为假,则以下哪项必真?Ⅰ.虽然有的报名者没有体检,但是还是发现了心脏异常者。Ⅱ.或者有的报名者没有进行体检,或者在报名者中发现了心脏异常者。Ⅲ.只要对所有的报名者都进行
让华文活起来!谢宝泉(81)成功的教学必须让学生把所学的知识与现实生活联系起来。这样,学习动机才能成立,学习才会有意义。这也即所谓的“学以致用”。具体地说,我们要从日常
最新回复
(
0
)