首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Genetic Engineering is a radical and rapidly developing technology that touches our lives through its application in medicine, f
Genetic Engineering is a radical and rapidly developing technology that touches our lives through its application in medicine, f
admin
2015-01-31
52
问题
Genetic Engineering is a radical and rapidly developing technology that touches our lives through its application in medicine, forensics, industry and agriculture. Through this science humans are fast in becoming the architects of life but there are those who warn against the unknown dangers of playing God while others see its benefits in our fight against disease and the production of abundant food supplies.
In the past 50 years, plant and animal production has increased dramatically. Today, the human population is the largest it has ever been and fortunately we produce more food per capita than ever before. Despite the fact that we have enough food for every single human being to have an adequate diet, about 1 billion people still suffer from malnutrition and hunger. A lot of the increase in food production is attributed to efficient farming methods and environmental factors such as irrigation, pest and weed control but the largest contributing factor is modern plant and animal breeding.
So what are GM foods and what are the concerns for the consumer? The main difference between GM foods and traditional breeding methods is the direct modification or manipulation of certain genes. Traditional methods involve mixing thousands of genes whereas genetic modification allows just one individual gene, or a small number of genes, to be inserted into a plant, or animal.
The benefits of GM foods are enormous. Genetic modification can be used to give crops immunity to plant viruses or to improve the nutritional value of a plant. In animals intended for food, genetic modification could potentially increase how fast and how big they grow. Starvation on any part of the planet could be a thing of the past as we could control the yield, varieties and size of foods and produce strains that are resistant to pests, are extreme in temperature and are tolerant to herbicides.
Opponents of GM foods however consider their production to be the world’s biggest uncontrolled biological experiment, a disaster waiting to happen. The biggest concerns are the effects that an uncontrolled genetically modified species could potentially have on human and animal health, agriculture, and on the environment as a whole. Genetically modified species have the potential to become biological pollutants that are far worse than chemical pollutants as they would be virtually impossible to control since they are alive, migrate and could mutate producing even more dangerous offspring. This could lead to irreversible damage to the ecology of the planet.
Why does the author claim that starvation could be a thing of the past in paragraph 4?
选项
A、Because GM is immune to plant viruses.
B、The temperature can be modified by scientists.
C、Scientists will be able to control the size, variety and immunity of crops and animals.
D、People are easily accessible to food nowadays.
答案
C
解析
细节题。原文第四段最后一句,明确指出“Starvation on any part of theplanet…and are tolerant to herbicides.”由于可以控制食品的生产量、变种、规格等,生产出抗虫性强,耐温性强、耐除草剂的物种,饥饿便不复存在了。选项C与原文大意相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mth7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Thewomandoesnotlikeit.B、Itisproducedbyweirdpeople.C、Onecanseealotofstrangethingsinit.D、Themanisdeterm
DoestheWorldFaceaFutureofWaterWars?[A]Throughouthistory,peoplehavefoughtbitterwarsoverpoliticalideology,natio
A、Tohelppeopleunderstandhorsesbetter.B、Tohelppeopleenjoyafamilyatmosphere.C、Tohelppeoplehavefunaboveotherthi
HowtoCreateaHomeLibrary[A]"Icannotlivewithoutbooks,"declaredU.S.PresidentThomasJeffersontohisfriendJohnAdam
HowtoCreateaHomeLibrary[A]"Icannotlivewithoutbooks,"declaredU.S.PresidentThomasJeffersontohisfriendJohnAdam
Languageis,andshouldbe,alivingthing,constantlyenrichedwithnewwordsandformsofexpression.Butthereisavitaldis
Well-to-doparentsareincreasinglyoptingtosendtheirchildrentosingle-sexprepschools,reversingthetrendofrecentyear
A、Moreworkasateachingassistant.B、Ahighersalary.C、Alongervacationperiod.D、Aresearchassignment.A细节题。对话中女士对Frank的助教
InancienttimestheChinesefarmedforaliving,andalwayslivedontheland【B1】______theirancestorsandnevermovedwithout
Technology,Costs,LackofAppealSlowE-TextbookAdoption[A]TextbooksareoftenaluxuryforcollegeseniorVatellMartin.The
随机试题
依照《中华人民共和国药品管理法》,我国法定药品标准是
A.内听道扩大及早期耳聋、耳鸣B.咖啡样色素斑C.泌乳、闭经D.脑灌注压升高E.皮毛窦脑动静脉畸形的临床特征是
A.奶及奶制品B.猕猴桃C.动物肝脏D.粮谷类E.马铃薯富含钙的食物是
下列呼吸困难常伴“三凹征”的是()
清气化痰丸的功用是()小陷胸汤的功用是()
甲房地产经纪机构(以下简称甲机构)接受客户杨某委托,代购一套办公用房。甲机构指派经纪人王某负责此项业务。合同约定:对办公房出售者所提供的证件,甲机构和王某本人不负责鉴别真伪。代理成功后,甲机构按成交价格的2%收取佣金,若代理不成功,甲机构只收取费用500元
国际贸易政策具体措施有()。
某公司与政府机关共同使用一栋共有土地使用权的建筑物,该建筑物占用土地面积2000平方米,建筑面积10000平方米(公司与机关占用比例为4:1),城镇土地使用税年税额5元/平方米。该公司应缴纳城镇土地使用税()元。
(2017·广西)教学是学校进行全面发展教育的唯一途径。()
甲公司欲将一批镀金表以金表的价格卖给乙公司,双方就此签订了合同。该合同()。
最新回复
(
0
)