首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Most economists hate gold. Not, you understand, that they would turn up their noses at a bar or two. But they find the reverence
Most economists hate gold. Not, you understand, that they would turn up their noses at a bar or two. But they find the reverence
admin
2015-01-31
41
问题
Most economists hate gold. Not, you understand, that they would turn up their noses at a bar or two. But they find the reverence in which many hold the metal almost irrational. Modern money takes the form of paper or, more often, electronic data. To economists, gold is now just another commodity.
So why is its price soaring? Over the past week, this has topped $450 a troy ounce, up by 9% since the beginning of the year and 77% since April 2001. Ah, comes the reply, gold transactions are denominated in dollars, and the rise in the price simply reflects the dollar’s fall in terms of other currencies, especially the euro. However, there is no iron link, as it were, between the value of the dollar and the value of gold. A rising price of gold, like that of anything else, can reflect an increase in demand as well as a depreciation of its unit of account.
This is where gold bulls come in. The fall in the dollar is important, but mainly because as a store of value the dollar stinks. With a few longish rallies, the greenback has been on a downward trend since it came off the gold standard in 1971. Now it is suffering one of its sharper declines. At the margin, extra demand has come from those who think dollars—indeed any money backed by nothing more than promises to keep inflation low—a decidedly risky investment, mainly because America, with the world’ s reserve currency, has been able to create and borrow so many of them. The least painful way of repaying those dollars is to make them worth less.
The striking exception to this extra demand comes from central banks, which would like to sell some of the gold they already have. Last month the Bank of France said it would sell 500 tonnes in coming years. But big sales by central banks can cause the price to plunge—as when the Bank of England sold 395 tonnes between 1999 and 2002. The result was an agreement between central banks to co-ordinate and limit future sales.
If the price of gold marches higher, this agreement will presumably be
ripped up
, although a dollar crisis might make central banks think twice about switching into paper money. Will the overhang of central-bank gold drag the price down again? Not necessarily. As James Grant points out, in recent years the huge glut of government debt has not stopped a sharp rise in its price.
According to the passage, the rise of gold price______.
选项
A、will not last long
B、will attract some central banks to sell gold
C、will impel central banks to switch into paper money
D、will lead to a dollar crisis
答案
B
解析
推断题。短文第四段指出…central banks,which would like to sell some ofthe gold they already have…即在许多买家大量买入黄金的同时。许多央行却打算将他们囤积的黄金出售;第五段开头指出If the price of gold marches higher,thisagreement will presumably be ripped up…即如果金价继续上涨.各国央行之间的“限制和协调未来黄金销售”的协议将会被打破。由此可知,金价的上涨会吸引各国央行出售黄金。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/n5q7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
FreeSchoolMealsMillionsofAmericanschoolchildrenarereceivingfreeorlow-costmealsforthefirsttimeastheirparen
FreeSchoolMealsMillionsofAmericanschoolchildrenarereceivingfreeorlow-costmealsforthefirsttimeastheirparen
HowShouldTeachersBeRewarded?A)Weneverforgetourbestteachers—thosewhoinspireduswithadeeperunderstandingoranend
Alotofpeopleinstinctivelybelieve—withoutreallyknowing—thatpoorreadersarenotespeciallysmart.Anewstudybyres
A、Themanshouldphonethehotelfordirections.B、Themancanaskthedepartmentstoreforhelp.C、Shedoesn’thavethehotel’s
A、Sheholdsthesameviewwiththeman.B、Themanmissedthelaststudysession.C、Shedidn’tunderstandthelastchemistryclas
Theinnervoiceofpeoplewhoappearunconsciouscannowbeheard.Forthefirsttime,researchershavestruckupaconversation
BarackandMichelleObamaunderstandtheheavyburdenofstudentloandebt.TheObamasdidnotpayofftheirstudentloansuntil
A、Checkiftheprogramisinteresting.B、Judgeiftheprogramissuitableforthem.C、Checkiftheyhavefinishedtheirhomework
ThecountriesthathavelefttheUnitedStatesbehindinmathandscienceeducationhaveonethingincommon:Theyofferthesam
随机试题
民法通则中规定的最长的诉讼时效是()
与进行现状分析时的4个基点无关的是
使用煮沸消毒法消毒灭菌时,水中加入碳酸氢钠的浓度及加入后能提高的沸点是
影响栓剂中药物吸收说法正确的是
空调控制室内的参数不包括下列中的()。
GPS静态测量地籍平面控制网一级点时,其平均间距为()左右。
关于劳动力供给的说法,正确的是()。
某文件系统的物理结构采用类UNIX的二级索引结构。主索引表有12项,前10项给出文件前10块的磁盘地址,第11项给出一级索引表的地址,第12项给出二级索引表的地址。一级和二级索引表的大小均为一个磁盘块,可存放100个磁盘地址。在找到主索引表之后,要访问文件
Isupposeyouarenotserious,______?
ManyEuropeanKingsfelthappierafterNapoleon______fromthescene.
最新回复
(
0
)