首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What day is Mother’s Day?
What day is Mother’s Day?
admin
2012-01-21
33
问题
What day is Mother’s Day?
Mother’s Day is one of the national holidays in the United States. It is observed on the second Sunday in May. It is a day set aside for the purpose of honoring mothers. On that day mothers are usually given flowers and cards to celebrate the occasion. Children usually write "To the best mother in the world", "Thinking of you on Mother’s Day", or "Thanks, Mom!" and so on on the cards. It is a common practice for sons and daughters to wear a pink carnation if their mothers are still living and white if they are dead.
Where does the idea for the holiday come from? We should give credit to Miss Anna Jarvis, a native of West Virginia. Her mother died in Philadelphia on May 9, 1905. And on the first anniversary of her mother’s death she invited some friends to an informal memorial meeting. Again in 1907 a church service was held on her mother’s death anniversary. Because of her efforts, Philadelphia observed the first Mother’s Day on May 10, 1908. After that she began to write countless letters to very important persons and went to see many public men in order to plead for the observance of the day. Thanks to her painstaking efforts, the state of Pennsylvania made it a state holiday in May, 1913, and in the same year the United States Congress recommended that the second Sunday in May be made a national holiday honoring motherhood. The holiday was officially proclaimed by President Wilson, and the American people have observed Mother’s Day ever since.
选项
A、Miss Jarvis was devoted to her mother.
B、Miss Jarvis knew many important persons.
C、Miss Jarvis was very persistent.
D、Miss Jarvis’s efforts were not in vain.
答案
B
解析
录音的第二段提到了母亲节的来历,提到了Miss Jarvis。录音中提到了此人为 母亲举办的几次去世周年的纪念活动,我们可以得知她肯定很爱母亲。文中说她为了让这 一节日成为全国性的节日并且让其保留下来做过各种努力,例如给知名人士写过无数封的 信,拜访公众人物等。最终国会的批准使这一节日固定了下来。从这些内容我们可以得出 A、C和D所陈述的内容都是正确的,同样我们也可以从文章中推断出来。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nFXd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
TheNationalTrustTheNationalTrustinBritainplaysanincreasinglyimportantpartinthepreservationforpublicenjoyme
Inthesituationcomedy,atraditionalformatfortelevisionshows,thesamecharactersappearrepeatedlyinhumorousepisodes.
Thelittlegirlgraspedhermother’shandasshecrossedthestreet.
USBlacksHard-hitbyCancerDeathratesforcancerarefallingforallAmericans,butblackAmericansarestillmorelikely
FederalDepositInsuranceCorporationBefore1933,andparticularlyduringtheperiod1929—1933,bankfailureswerenotuncom
Thepassagemainlydiscusses______.Thephrase"biologicalcarboncopies"(para.4)refersto______.
Thesecondparagraphseemstosuggestthat______Themainideaofthepassageisthat______
Fewpeopledoubtthefundamentalimportanceofmothersinchildrearing,butwhatdofathersdo?Muchofwhattheycontributeis
Whyaretheminutesofmeetingsimportantforacompany?Whyaremeetingscomfortingforthemanagerswhoparticipateinthem?
随机试题
简述先天性畸形的预防措施有哪些?
下列有关伤寒临床表现的叙述,不典型的是
131I治疗甲亢的作用机制是
因特殊原因,使得工程个别部位或局部达不到规范和设计要求但不影响使用,且未能及时进行处理的工程质量缺陷问题但质量评定仍为合格的工程;必须以()形式进行记录备案。
工资管理系统的特点包括()。
银行金融机构对违法的票据予.以承兑、付款、保证侵犯了国家对票据的管理制度,行为人主观方面是故意,且必须对造成的重大损失有明确的认识。()
血浆中维生素C含量()时,可判断为该营养素缺乏。[江苏2011年三级真题]
举重比赛中增加的重量必须是()的倍数。
阅读材料,回答问题:材料1在五千年的历史长河中,作为民族精神的核心,爱国主义始终是中华民族团结统一的精神纽带,始终是凝聚力和向心力的基本源泉,始终是推动中国社会发展进步的巨大力量。这种精神,寄托着对民族命运的拳拳之心,倾注了对中华大地的
数据模型的三个要素是()。
最新回复
(
0
)