首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)I’ve written this article and you’re reading it. So we are members of the same club. We’re both literate—we can read and writ
(1)I’ve written this article and you’re reading it. So we are members of the same club. We’re both literate—we can read and writ
admin
2019-05-14
21
问题
(1)I’ve written this article and you’re reading it. So we are members of the same club. We’re both literate—we can read and write. And we both probably feel that literacy is essential to our lives. But millions of people all over the world are illiterate. Even in industrialised Western countries, such as the UK and the USA, approximately 20% of the population have "low literacy levels". But what exactly does that mean?
(2)My parents both left school at 14. They could read and write, but except for a quick look at the daily newspaper, reading and writing didn’t play a big part in their lives. There were very few books in the house. My mother was amazed because the woman who lived next door always wrote a list of what she needed before she went to the supermarket. Why couldn’t she remember? We laughed about that for weeks. Our family didn’t write lists! And when I was only 14 years old my father gave me an important letter that he’d written to the bank and asked me to check it for grammar and spelling mistakes. And there were quite a lot. He never usually wrote letters or postcards or even Christmas cards. So when he had to write he wasn’t comfortable or confident. Does that mean that my father had a "low level of literacy"? I don’t think so.
(3)There are lots of different definitions of literacy. Some experts define it as having the reading and writing skills that you need to be independent in your everyday life. So, for example, if you can read instructions, write a cheque, fill in a form,—anything that you need to do in everyday life—then you are "functionally literate".
(4)Other people say that you are illiterate if you think that you are illiterate. In other words, if you feel that you can’t read or write as well as you would like to.
(5)If you live in a society where most people are literate, then you will feel ashamed or embarrassed and avoid situations in which you have to read or write. The father of a friend of mine finally admitted to his family that he couldn’t read when he was 45 years old. He bought the newspaper every day and pretended to read it—and believe it or not, his family had no idea.
(6)We often forget that writing is a recent invention. Many years ago, the word "literate" meant being able to communicate well in speaking, in other words what we now call "articulate". Story telling was an important activity in the past and still is today in some societies. Reading was often a co-operative activity—someone would read aloud to a group, often from a religious text such as the Koran or the Bible.
(7)Only a hundred years ago, in the United States, you were considered to be literate if you could sign your name to a piece of paper. It was an important skill. You were not allowed to vote if you couldn’t sign the voting register, so literacy was connected with political rights, and many people were excluded from the democratic process.
(8)Nowadays we see reading and writing as being connected, but that wasn’t so in the past Many people could read, but not write. Writing was a skilled profession. If you needed something written then you paid an expert to write it for you.
(9)And of course, rich and important people have always employed people to write things for them. Important company bosses dictated letters to their secretaries or personal assistants. And now with new computer software you can dictate directly to your computer.
(10)Being illiterate can have a big effect on people’s lives. For example, a study in the UK showed that people who write and spell badly are seen as careless, immature and unreliable, and often unintelligent. So it is more difficult for them to find jobs, even when reading and writing are not necessary for the work.
(11)World-wide statistics show that literacy problems are associated with poverty and a lack of political power. More women than men are illiterate. Illiterate people have worse health, bigger families and are more likely to go to prison. So literacy campaigns must be a good thing. But don’t forget that an illiterate person, or someone with a low level of literacy, isn’t necessarily stupid or ignorant, and may not be unhappy at all. Knowledge and wisdom isn’t only found in writing.
Which of the following statements about reading and writing is CORRECT?
选项
A、Reading and writing have always been regarded as equally difficult.
B、People had to read and write well in order to be allowed to vote.
C、Reading often requires more immediate interaction than writing.
D、Reading and writing have always been viewed as being connected.
答案
C
解析
第6段最后一句提到,阅读是一件具有合作性的活动,比如一个人可以对一群人大声读书,读一些从《古兰经》或者《圣经》选出的段落,因此可推测阅读比写作有更多的互动,故C项是正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nURK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WhatFriendshipMeanstoAmericans?YoumightobservethatAmericansarealwaystalking./SilencemakesmostAmericansunco
A、BecauseMichelledecidedtohavethebaby.B、BecauseMichellemarriedalocallad.C、BecauseMichellerevealedwhoherchild’s
_____policymakersstruggletodefineandimplementappropriatelegislation,developmentofthemostdestructivekindhasconti
Ididn’tsleepwellbecausethetapinthebathroomwas_______.
Thepresentparticiple(现在分词)in"We’rehavingarippinggoodtime"isusedtomodify
USFederalCourtsTheUnitedStatescourtsystemincludesfederalandstatecourts./Federalcourtsdealwithcriminaland
VideoGameAddiction1.AglobalandseriousproblemAddictionoccurmorelikelyat【T1】______【T2】______ofvideogamersaddicte
A、TopracticeEnglishwiththem.B、Tointroduceusefulwebsitestothem.C、TostartGlobalBuddiesproject.D、Tointerviewsome
(1)Ourknowledgeoftheoceanshundredsofyearsagowasconfinedtothetwo-dimensionalshapeoftheseasurfaceandthehazard
A、Spittingontheground.B、Snappingfingersatwaiters.C、Refusingtotipafterbeingserved.D、Whistlingforawaiter.C本题考查细节
随机试题
设y=(1+x2)arctanx,则y’=_______.
污染物在人体内的转归大致如下
CT对于诊断前列腺癌的主要意义在于
【2013年淄博市属文昌湖区】被称为“教育心理学之父”的是()。
【给定资料】关于推动全省文化产业加快发展的若干意见我省“十三五”规划明确提出,到2020年全省文化产业增加值占生产总值的比重超过5%,成为国民经济支柱性产业。为实现这一目标,助力经济强省、美丽××建设,现就推动全省文化产业加快发展提出如
当人类社会进入到信息时代,曾有人断言:计算机是方块汉字的掘墓人。然而事实_______了对汉字持有偏见和悲观论调的说法。据统计,现有1千多种汉字输入法,无论是从速度还是从准确率上看,方块汉字的计算机输入丝毫不_______于其他拼音文字。填入画横线部分最恰
在一项研究中,科学家们把心血管疾病发生率以及它导致的死亡率与喝酒的量进行对比,发现在适量饮酒的人群中,两者都比完全不喝酒的人群要低。当然,在喝酒比较多的人群中,这两者又升高了。因此,科学家们得出结论,适量饮酒有益于人的健康。下列说法若成立,则最能削弱上述科
[*]
求级数的和.
Therewasatimewhenanypersonalinformationthatwasgatheredaboutuswastypedonapieceofpaperand【B1】______inafilec
最新回复
(
0
)