首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The concept of biodiversity encompasses several different levels of biological organization, from the very specific to the most
The concept of biodiversity encompasses several different levels of biological organization, from the very specific to the most
admin
2013-01-12
36
问题
The concept of biodiversity encompasses several different levels of biological organization, from the very specific to the most general. It has been clear for some time that at all of these levels of organization the rich biodiversity that has always characterized the natural world is today declining. The extinctions or threatened extinctions of many species are but the most visible and well-known manifestation of a deeper and more far-reaching trend.
Changes in how the land is used are probably the principal contributor to the current decline in biodiversity. The pressures on terrestrial resources and land depend very much on population growth and the demands of early stages of economic development Moreover, land acquisition, especially for agriculture and forestry, focuses initially on those areas with the most fertile soils and equable climates, which are often the areas of greatest biological diversity. Deforestation in the humid tropics is probably the best-known current example of rapid land-use change.
During the decade of the 1970s, vast areas of tropical forest in South America, Africa, and South-east Asia were cleared and converted to agriculture and other uses. In the middle-to-late 1980s, the rates of deforestation in South America slowed dramatically, largely due to economic and tax policy changes in Brazil, but the pace of cutting in Africa and Southeast Asia, though poorly quantified, remains high.
Globally, the rate of loss of tropical forests for the 1980s has been estimated at about 1 percent per year, but there is still considerable uncertainty. The rates of extinction of local species that accompany these rapid changes in land cover may soon be far in excess of what is found today, reaching as high as 10, 000 times the natural background rate. Analyses of potential impacts on biodiversity that are based on simple measures of deforested area can provide little more than very general conclusions. Heavy applications of fertilizers and pesticides have the potential of creating additional environmental problems as well as affecting the abundance and viability of the other plants and animals and micro-organisms in the same or adjoining areas.
In addition, because of the understandable tendency to put the best land into production first, the expansion of agriculture into less fertile areas typically requires heavier applications of chemicals, more extensive site preparation, and other forms of more intensive management The typical result is increased chemical runoff to the landscape, and with ensuing degradation, additional pressure for expansion, and the like. It is such a cycle that has led to widespread desertification in some parts of the world, primarily through overgrazing that can be compounded by naturally occurring droughts.
In discussing the diminishing biodiversity, the author’s argument is based mainly on______
选项
A、the correlations between biodiversity and land features.
B、the distinction between specific instances and generalizations.
C、the correspondence of deforestation to land exploitation.
D、the separation of endangered species into many sub-groups.
答案
A
解析
题干问:“在讨论不断减少的物种多样性时,作者的论点主要根据的是……”。此题可以定位在第2自然段,作者在第2自然段作出一个假设,就是第2段第2句所提出的物种多样性和它密切相关的应该是土壤,土地表面所有的特征,因此选项A“多样性和土地特征之间的相互关系”为正确选项。而选项B、C、D都不是作者所主要使用的一种写作策略或论点的根据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nc9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
(66)GNPbecomesanobsoletemeasureofprogressinasocietystrivingtomeetpeople’sneedsasefficientaspossibleandwitht
Time,asweknowit,isaveryrecentinvention.Themoderntime-senseishardlyolderthantheUnitedStates.Itisaby-produc
Recentchangesinfederalgovernmentprioritieshaveseenareductioninfinancialsupportforparentswhousechildcare.Thisi
Althoughtheeconomyseemed,afterafewtensemonths,to______thestormwithoutseriouslong-termdamage,thebankswerehit
Theyhavealwaysregardedamanof______andfairnessasareliablefriend.
AttackinganincreasinglypopularInternetbusinesspractice,aconsumerwatchdoggroupMondayfiledacomplaintwiththeFedera
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【51】theywere.Thesamecommentis【52】fromgenerationtogenerationan
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【51】theywere.Thesamecommentis【52】fromgenerationtogenerationan
Totheirgreatsurprise,theyfoundthefloodwaterhaddamagedthebuilding’sfoundation.
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecentlygaveawayexpensivelaptopsloaded【C1】______itsnew
随机试题
A.急性肾小球肾炎B.原发性肾小球肾病C.IgA肾病D.膜性肾病E.系膜毛细血管性肾病下列病人的最可能诊断是:男性,20岁。发热当日出现肉眼血尿,热退后呈光镜下血尿,无高血压、浮肿,肾功能及补体正常
关于GOD-POD法测定血清葡萄糖不正确的是
下列案件不属于涉外案件的是:()
商业银行应妥善保管与客户签订的个人理财相关合同和各类授权文件,并至少()重新确认一次。
教师的教育教学任务较为繁重,“以分数论学生,以升学率论教师”的现象仍然存在;有的学校管理混乱,教师与领导沟通不畅,教师常常处于应付教学活动的状态,因而导致教师心情烦躁、易怒、情绪紧张。此材料说明造成教师这种压力的原因是()。
A.accessB.whetherC.onA.givingreporters【T1】______tomoreinformationandtheirreadersachanceB.itprovidespeoplef
中国历史上第一部近代意义的专门刑法典是
监护性精神病院属于以下哪种组织类型?()
Thedecisionaboutwheretolivewhilestudyingatthetertiarylevelcanhaveamajorinfluenceonastudent’schancesofsucce
Peoplecanbeaddictedtodifferentthings—e.g.,alcohol,drugs,certainfoods,oreventelevision.Peoplewhohavesuchanadd
最新回复
(
0
)