首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the 16th century, Venetian and French glassmakers perfected a technique of coating glass with an alloy of silver to produce a
In the 16th century, Venetian and French glassmakers perfected a technique of coating glass with an alloy of silver to produce a
admin
2010-02-20
48
问题
In the 16th century, Venetian and French glassmakers perfected a technique of coating glass with an alloy of silver to produce an effective mirror. Mirrors soon proliferated in public spaces and private homes, and owning a pocket or hand mirrors soon proliferated in status. The mirror, you might say, was an early personal technology—ingenious, portable, effective—and like all such technologies, it changed its users. By giving us, for the first time, a readily available image of ourselves that matched what others saw, it encouraged selfconsciousness and introspection and, as some worried, excesses of vanity.
By the 19th century, it was the machines of the Industrial Revolution—the power loom, the motor, the turbine—that prompted concern about the effects of technology on the person. Karl Marx argued that factory work alienated the worker from what he was toiling to produce, transforming him into "a cripple, a monster." Men were forced to become more like machines: efficient, tireless and soulless.
Today’s personal technologies, particularly the cell phone and the digital video recorder, have not provoked similar worries. They are marvels of individual choice, convenience and innovation; they represent the democratization of the power of the machine. Our technologies are more intuitive, more facile and more responsive than ever before. In a rebuke to Marx, we have not become the alienated slaves of the machine; we have made the machines more like us and in the process toppled decades of criticism about the dangerous and potentially enervating effects of our technologies.
Compared with technologies in the 16th and 19th century, technologies today are more ______.
选项
A、ingenious and portable
B、marvelous and effective
C、intuitive and unreliable
D、facile and responsive
答案
D
解析
从文章中第二段的第三句话“…more facile and more responsive than ever before…”可知 D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/net7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Wecanmakeupourmindsaboutsomepeoplewithinonlysevensecondsofmeetingthem.Whenyouenteraroomfullofpeople,you
BythetimeIwasgraduatingfromhighschool,myparentshaddonetheirbesttoproduceanintelligent,obedientdaughter,who
A、Aman.B、Awoman.C、Amanandawoman.D、Twomen.CWhodoesthewomanspeakerdescribe?
Thewordsyouarenowreadingarewrittenindialect.ThedialectismostoftheTextsillContext【B1】______andnearlyallof
RobertEllisSmithbelievesidentitytheftisdifficulttodetectandonecanhardlydoanythingtopreventit.Accordingtoth
__________(只有通过实践你才)beabletoimproveyourspokenEnglishandgraduallyspeakfluently.
A、Thewoman’smotherlovestocook,soshealwayscooksbig,homemademeals.B、Theman’sfamilydineoutalot,becausetherear
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessiftheordinarysense,forthatisabornqua
A、Adesiretoexpressoneselfanddisplayone’swealth.B、Individualtasteandloveforbeauty.C、Loveforbeautyandadesiret
Agreatdealofnonsenseiswrittenaboutthecharacterofanation,chieflybecausemanyobservers,influencedbynationalprid
随机试题
Ididn’tsleepwelllastnightbecauseitwastoo______outside.
A.水肿B.黄疸C.肝经风热D.湿热E.津液亏损患者眼胞红肿,多为()。
论述出票的效力。
建筑节能分部验收资料()单独组卷。
收费系统的电源系统由()等构成。
某经济研究公司对大屏幕电视(LST)市场展开了广泛的调查。部分调查结果如下所示如果产品A和产品B的需求交叉弹性为正,那么产品B的价格上涨会引起
()的目的是对银行业金融机构采取对银行业体系冲击较小的市场退出方式,以此维护巾场信心与秩序,保护存款人等债权人的利益。
材料:甲同学活泼好动、能说会道、反应灵活、爱好交际,而他上课时爱搞小动作、不注意听讲。乙同学安静稳重、沉默寡言、喜欢沉思、情绪不易外露、自制力强、不好交际,他上课时不爱发言,学习不主动。甲、乙同学分别是什么气质类型?面对二者的不同表现,
如果一个Web站点利用IIS建立在NTFS分区,那么可以通过IP地址限制、【 】限制、Web权限和NTFS权限对它进行访问控制。
A、Singapore.B、Japan.C、Poland.D、China.C细节题。问题是哪一个国家和美国面临相同的挑战。访谈中男嘉宾指出:“…inEurope,Poland,Germanyactuallyaddressingmanyof
最新回复
(
0
)