首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Among the great cities of the world, Kolkata(formerly spelt as Calcutta), the capital of India’s West Bengal, and the home of ne
Among the great cities of the world, Kolkata(formerly spelt as Calcutta), the capital of India’s West Bengal, and the home of ne
admin
2015-04-24
48
问题
Among the great cities of the world, Kolkata(formerly spelt as Calcutta), the capital of India’s West Bengal, and the home of nearly 15 million people, is often mentioned as the only one that still has a large fleet of hand-pulled rickshaws.
Rickshaws are not there to haul around tourists. It’s the people in the lanes who most regularly use rickshaws — not the poor but people who are just a notch above the poor. They are people who tend to travel short distances, through lanes that are sometimes inaccessible to even the most daring taxi driver. An older woman with marketing to do, for instance, can arrive in a rickshaw, have the rickshaw puller wait until she comes back from various stalls to load her purchases, and then be taken home. People in the lanes use rickshaws as a 24-hour ambulance service. Proprietors of cafes or comer stores send rickshaws to collect their supplies. The rickshaw pullers told me their steadiest customers are school children. Middle-class families contract with a puller to take a child to school and pick him up; the puller essentially becomes a family retainer.
From June to September Kolkata can get torrential rains. During my stay it once rained for about 48 hours. Entire neighborhoods couldn’t be reached by motorized vehicles, and the newspapers showed pictures of rickshaws being pulled through water that was up to the pullers’ waists. When it’s raining, the normal customer base for rickshaw pullers expands greatly, as does the price of a journey. A writer in Kolkata told me, "When it rains, even the governor takes rickshaws. "
While I was in Kolkata, a magazine called India. Today published its annual ranking of Indian states, according to such measurements as prosperity and infrastructure. Among India’s 20 largest states, Bihar finished dead last, as it has for four of the past five years. Bihar, a few hundred miles north of Kolkata, is where the vast majority of rickshaw pullers come from. Once in Kolkata, they sleep on the street or in their rickshaws or in a dera—a combination of garage and repair shop and dormitory managed by someone called a sardar. For sleeping privileges in a dera, pullers pay 100 rupees(about $ 2. 50)a month, which sounds like a pretty good deal until you’ve visited a dera. They gross between 100 and 150 rupees a day, out of which they have to pay 20 rupees for the use of the rickshaw and an occasional 75 or more for a payoff if a policeman stops them for, say, crossing a street where rickshaws are prohibited. A 2003 study found that rickshaw pullers are near the bottom of Kolkata occupations in income, doing better than only the beggars. For someone without land or education, that still beats trying to make a living in Bihar.
There are people in Kolkata, particularly educated and politically aware people, who will not ride in a rickshaw, because they are offended by the idea of being pulled by another human being or because they consider it not the sort of thing people of their station do or because they regard the hand-pulled rickshaw as a relic of colonialism. Ironically, some of those people are not enthusiastic about banning rickshaws. The editor of the editorial pages of Kolkata’s Telegraph—Rudrangshu Mukherjee, a former academic who still writes history books — told me, for instance, that he sees humanitarian considerations as coining down on the side of keeping hand-pulled rickshaws on the road. " I refuse to be carried by another human being myself," he said, "but I question whether we have the right to take away their livelihood. " Rickshaw supporters point out that when it conies to demeaning occupations, rickshaw pullers are hardly unique in Kolkata.
When I asked one rickshaw puller if he thought the government’s plan to rid the city of rickshaws was based on a genuine interest in his welfare, he smiled, with a quick shake of his head — a gesture I interpreted to mean, " If you are so naive as to ask such a question, I will answer it, but it is not worth wasting words on. " Some rickshaw pullers I met were resigned to the imminent end of their livelihood and pin their hopes on being offered something in its place. As migrant workers, they don’t have the political clout enjoyed by, say, Kolkata’s sidewalk hawkers, who, after supposedly being scaled back at the beginning of the modernization drive, still clog the sidewalks, selling absolutely everything — or, as I found during the 48 hours of rain, absolutely everything but umbrellas. " The government was the government of the poor people," one sardar told me. " Now they shake hands with the capitalists and try to get rid of poor people. "
But others in Kolkata believe that rickshaws will simply be confined more strictly to certain neighborhoods, out of the view of World Bank traffic consultants and California investment delegations — or that they will be allowed to die out naturally as they’re supplanted by more modern conveyances. Buddhadeb Bhattacharjee, after all, is not the first high West Bengal official to say that rickshaws would be off the streets of Kolkata in a matter of months. Similar statements have been made as far back as 1976. The ban decreed by Bhattacharjee has been delayed by a court case and by a widely held belief that some retraining or social security settlement ought to be offered to rickshaw drivers. It may also have been delayed by a quiet reluctance to give up something that has been part of the fabric of the city for more than a century. Kolkata, a resident told me, "has difficulty letting go. " One day a city official handed me a report from the municipal government laying out options for how rickshaw pullers might be rehabilitated.
"Which option has been chosen?" I asked, noting that the report was dated almost exactly a year before my visit.
"That hasn’t been decided," he said.
"When will it be decided?"
"That hasn’t been decided," he said.
We can infer from the passage that some educated and politically aware people______.
选项
A、hold mixed feelings towards rickshaws
B、strongly support the ban on rickshaws
C、call for humanitarian actions for rickshaw pullers
D、keep quiet on the issue of banning rickshaws
答案
A
解析
细节判断题。由题干关键词educated and politically aware people定位至第五段首句。首句指出他们不乘坐人力车的原因“…because they regard the hand—pulled rickshaw as a relic of colonialism”,之后第二句指出“some of those people are not enthusiastic about banning rickshaws”,原因是该段倒数第二句提到的“but I question whether we have the right to take away their livelihood”,可见这些人对于人力车感情复杂。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nfLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Americanwomenexperienceagreat【1】oflifestyles.A"typical"Americanwomanmaybesingle.Shemayalsobedivorcedormarried
Americanwomenexperienceagreat【1】oflifestyles.A"typical"Americanwomanmaybesingle.Shemayalsobedivorcedormarried
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【2】abroad.Likemostailments,ithasitsown【3】andc
Thereisanewtypeofsmalladvertisementbecomingincreasinglycommoninnewspaperclassifiedcolumns.Itissometimesplaced
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.It’stime,theirpollsinformthem,tofindthequickfix
IhaveneverseenMrs.Clarkbefore,butIknowfromhermedicalchartandthereportIreceivedfromtheprecedingshiftthatt
IhaveneverseenMrs.Clarkbefore,butIknowfromhermedicalchartandthereportIreceivedfromtheprecedingshiftthatt
Medicineachieveditssplendideminencebyapplyingtheprincipleoffragmentationtothehumancondition.Ourbodilyillshave
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
TheeventsofSept.11haveratchetedupsecurityatAmericanairportstothehighestlevelever,accordingtoaspokesmanforT
随机试题
晶体二极管具有________、________和反向击穿特性。
应用血管扩张剂前最需要注意什么()。
X线机“容量保护”调整的依据是
下列关于新生儿胎便的特点的叙述,错误的是
房地产投资的可行性研究工作阶段包括()。
套期保值的目的是为了( )。
年审以考评为主,考评的内容应包括:当年从事导游业务情况、扣分情况、接受行政处罚情况、游客反映情况等。(),不予通过年审。
甲、乙、丙、丁、戊五人一起进行象棋比赛,计划每两个人都要比赛一盘。到目前为止,甲比赛了4盘,乙比赛了3盘,丙比赛了2盘,丁比赛了1盘。到目前为止,戊比赛了几盘?
暮色中,河湾里落满云霞,与天际的颜色混合一起,分不清哪是流云哪是水湾。也就在这一幅绚烂的图画旁边,在河湾之畔,一群羊正在低头觅食。它们几乎没有一个顾得上抬起头来,看一眼这美丽的黄昏。也许它们要抓紧时间,在即将回家的最后一刻再次咀嚼。这是黄河滩上的
CarsareanimportantpartoflifeintheUnitedStates.Withoutacarmostpeoplefeelthattheyarepoor.Andevenifaperson
最新回复
(
0
)