首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Eva Ullmann took her master’s degree in 2002 on the part that humour has to play in psychotherapy, and became hooked on the subj
Eva Ullmann took her master’s degree in 2002 on the part that humour has to play in psychotherapy, and became hooked on the subj
admin
2018-06-28
72
问题
Eva Ullmann took her master’s degree in 2002 on the part that humour has to play in psychotherapy, and became hooked on the subject. In 2005 she founded the German Institute for Humour in Leipzig. It is dedicated to "the combination of seriousness and humour". She offers lectures, seminars and personal coaching to managers, from small firms to such corporate giants as Deutsche Bank and Telekom. Her latest project is to help train medical students and doctors.
There is nothing peculiarly German about humour training. It was John Morreall, an American, who showed that humour is a market segment in the ever-expanding American genre of self-help. In the past two decades, humour has gone global. An International Humour Congress was held in Amsterdam in 2000. And yet Germans know that the rest of the world considers them to be at a particular disadvantage.
The issue is not comedy, of which Germany has plenty. The late Vicco von Buelow, alias Lori-ot, delighted the elite with his mockery of German seriousness and stiffness. Rhenish, Swabian and other regional flavours thrive—Gerhard Polt, a bad-tempered Bavarian, now 72, is a Shakespeare among them. There is lowbrow talent too, including Otto Waalkes, a Frisian buffoon. Most of this, however, is as foreigners always suspected: more embarrassing than funny.
Germans can often be observed laughing, loudly. And they try hard. "They cannot produce good humour, but they can consume it," says James Parsons, an English man teaching business English in Leipzig. He once rented a theatre and got students, including Mrs Ullmann, to act out Monty Python skits, which they did with enthusiasm. The trouble, he says, is that whereas the English wait deadpan for the penny to drop, Germans invariably explain their punchline.
At a deeper level, the problem has nothing to do with jokes. What is missing is the series of irony, overstatement and understatement in workaday conversations. Immigrants in Germany share soul-crushing stories of attempting a non-literal turn of phrase, to evoke a horrified expression in their German friends and a detailed explanation of the literal meaning, followed by a retreat into awkward politeness.
Irony is not on the curriculum in Mrs Ullmann’s classes. Instead she focuses mostly on the basics of humorous spontaneity and surprise. Demand is strong, she says. It is a typical German answer to a shortcoming: work harder at it.
German comedy is mentioned to show that Germans______.
选项
A、are insensitive to humor
B、have a good sense of humor
C、always embarrass foreigners
D、are not good at performance
答案
A
解析
例证题。根据关键词German comedy定位到第三段首句。该段首句先引出本段话题即德国喜剧,紧接着所有句子都在举例子,最后提出转折以突出观点,该句即为答案句:Most of this,however,is as foreigners always suspected:more embarrassing than funny.“然而,外国人往往对此质疑:尴尬大于乐趣。”由此可见外国人觉得德国喜剧并不幽默,即德国人“对幽默不敏感”,选项[A]are insensitive to humor一项正确。选项[B]have a good sense of humor“具有很好的幽默感”;该项与原文完全相反。选项[C]always embarrass foreigners“往往让外国人感到尴尬”;让人尴尬的是指德国喜剧,并非德国人,可以排除。选项[D]are not good at performance“不擅长表演”;该项在文章中没有体现。综上,本题选择[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nj6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
We’vebeenhearingaboutitforyears,butthebooklesslibraryhasfinallyarrived,firstappearingoncollegecampuses.AtDre
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
Inasweepingoverallinspectionofits$21billionMedicaidprogram,theFloridaLegislatureapprovedabilltoshiftnearlyth
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】______t
Twiceayear,inspringandautumn,London’sfashionistasgo【B1】______atthesecondoftheworld’s"bigfour"fashionweeks.Fro
Howbesttosolvethepollutionproblemsofacitysunksodeepwithinsulfurouscloudsthatitwasdescribedashellonearth?
"AMZN"isafour-letterwordtomanybooksellers.Theonlineretailerhasbeen【C1】______ofkillingthebooksellingindustry.It
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
TheTheoryofContinentalDrifthashadalongandturbulenthistorysinceitwasfirstproposedbyAlfredWegenerin1910.【F1】V
随机试题
简述无形资产的内容。
消化性溃疡最常见的并发症是
土地估价技术报告第一部分总述一、估价项目名称××房地产发展有限公司涉及法律诉讼的土地价格评估。二、委托估价方××市中级人民法院。三、受托估价方(略)四、估价目的根据××房地产发展有限公
对于代理报检单位的报检员,如有以下()行为坚决取消其代理报检资格,并注销其企业登记。
个人商用房贷款的贷款审批人需审查的内容包括()。
以下属于次级类贷款的主要特征有()。
下列有关对被审计单位存货执行抽盘的说法中,正确的是()。
在排球比赛中,自由防守队员可以参加拦网。()
据报道,2013年3月英国政府宣布,从10月份起,最低时薪将提高12便士(1英镑等于100便士)到6.31英镑(约合人民币59.5元),此政策受到低收入人群欢迎。美国也准备在现有的基础上将联邦最低工资提高24%,约1500万工人将因此受益。结合图中数
当前,“微信付款”已经成为一种比较流行的支付方式,下列说法正确的是()。
最新回复
(
0
)