首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Changes in art and cultural history have never been easy to assimilate to political or economic changes. But perhaps we have eno
Changes in art and cultural history have never been easy to assimilate to political or economic changes. But perhaps we have eno
admin
2016-01-30
49
问题
Changes in art and cultural history have never been easy to assimilate to political or economic changes. But perhaps we have enough evidence to show that particular sub-ideologies, combined with or supported by a bureaucratic upsurge, have caused, or been associated with, what appear to be downhill trends. Different generations naturally engender different styles. No harm in that. Still, it can be argued that some fashions in the field are less troublesome than others.
In an analysis of this sort, one cannot exclude subjectivity. When a writer finds spokesmen of a new generation not susceptible to his or others earlier work, several notions may occur to him. First, that tastes change. To judge art and culture is indeed, in part, to make a more subjective assessment of the aesthetics, which is of taste. And if one asserts that a current trend or current trends are negative, one is, of course, open to the retort that, in various epochs, changes of taste have emerged deplored by the representatives of earlier trends but later seen as having their own value. True, but it is equally true that some striking and popular new art has soon proved no more than a regrettable and temporary fad.
Moreover, our cultural people, in the sense of producers of the arts defined as creative, are now in a strong and unprecedented relationship with the bureaucratic world discussed earlier. Of course, there is no reason to think that sections of the intelligentsia are any sounder on the arts than they are on politics or history. And, here again, they, as a phenomenon, form a far larger social stratum than at any time in the past. It might be argued that, as with the personnel of the state apparatus proper, there is now such a superfluity of the artistically and literary "educated" class that their very number is part of the means of coping with, and employing part of the product.
There comes to a point, hard to define specifically but more; or less obvious, when a regrettable general impression is unarguably convincing — well, not "unarguably" , yet beyond serious debate. Still, an organism, or a polity, may present faults seen as lethal that are in practice comfortable contained and do not require therapy. Nor would one want there to be any implied use of power from outside institutions or individuals.
Even apart from analytics, a great deal of nonsense has been talked or written about art or rather Art. Some reflections seem to be in order. The question of what constitutes " art" and what distinguishes good from less good art, is an old one. We can be certain that humanity was creating what we call art long before the word or the concept existed. And — a further complication — how is it that we all accept that some Paleolithic paintings are among the best of their kind and excel by any standards? Well, not all; there are presumably those who are beyond such acceptance. And in considering the 15 paintings of Lascaux, Altamira, and elsewhere, the question arises: What did their creators think they were doing?
Not decorating — they did not live in the caves. So why did these men go deep into them, too deep to see, and paint by the light of cedar wicks set in grease-filled hollow stones? Why are the hooves of many, but not all, the cattle shown in twisted perspective?
"Magic" is a word often used of all this. But it is indisputable that this was not the "hunting magic" found in later, and more distant, "primitive" depictions. "Religious" is also often applied. But magic or religious in what way? We simply don’t know — but one thing seems obvious: they did not think of their painting as something called "art". This point was reinforced a few years ago by an interview with a Nigerian village sculptor of some fine formal statuettes. I suppose you would call them. Asked why he carved them, he could only reply that this is what he did.
What is new with the cultural people according to the passage?
选项
A、They are creative producers of arts.
B、They are connected with the government.
C、They are part of an important social institution.
D、They are the educator of arts and literature.
答案
B
解析
细节推理题。根据题干关键词the cultural people定位到原文第三段首句。原句中的relationshipwith和the bureaucratic world分别与选项B中的connected with和the government对应。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nnGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
MostcriticalplotpointsinHarryPotterandtheSorcerer’sStonecamefromJ.K.Rowling’simagination,butFlamelandhispow
Alittlemorethanacenturyago,MichaelFaraday,anotedBritishphysicist,managedtogainaudiencewithagroupofhighgove
Participantobservationalsoreflectsanthropology’sdualnatureasbothascientificandahumanisticdiscipline.Throughthe
Myparents’househadanattic,thedarkestandstrangestpartofthebuilding,reach-ableonlybyplacingastepladderbeneath
(复旦大学2009年试题)Hereisagreatironyof21st-centuryglobalpublichealth;Whilemanyhundredsofmillionsofpeoplelackade
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenvironmentifyoubuyanorganictomatoinsteadofon
Thepoliceaccusedhimofsettingfiretothebuildingbuthedenied______intheareaonthenightofthefire.
Westernmedicine,______scienceandpracticedbypeoplewithacademicinternationallyacceptedmedicaldegrees,isonlyoneofm
Thestudyofgeneticshasgivenrisetoaprofitablenewindustrycalledbiotechnology.Asthename【C1】______,itcombinesbiolo
Standardusageincludesthosewordsandexpressionsunderstood,used,andacceptedbyamajorityofthespeakersofalanguagei
随机试题
Thewaypeopleholdtothebeliefthatafun-filled,pain-freelifeequalshappinessactuallyreducestheirchancesofever
治疗成人原发性血小板减少性紫癜有效的3种疗法是()
患者,男,45岁。以突起头痛、头晕、呕吐半小时急诊入院。查体:浅昏迷,呼吸有大蒜味,皮肤湿冷,双侧瞳孔缩小,双肺可闻及散在湿啰音,有肌颤。抢救该患者时,应该禁用治疗方法是
张三和李四是邻居。2002年5月张三到法院起诉,要求李四还其借款6000元。法院受理后,适用简易程序由审判员王二审理。在审理过程中,王二发现案情复杂,不是简单的借款纠纷,而是因合伙购买机器引发的纠纷,需要进一步调查取证并进行书证笔迹鉴定。在此种情况下,案件
集散系统的硬件设备之间连接采用()。
在没有优先股的条件下,普通股票每股账面价值是以公司()除以发行在外的普通股票的股数求得的。
设A与B是任意两个事件,则A—B=()。
《物权法》第39条规定:所有权人对自己的不动产或者动产,依法享有占有、使用、收益和处分的权利。这一规则是()。
下列向子中,划线成语使用最恰当的—句是()。
【南社】陕西师范大学2014年中国史真题
最新回复
(
0
)