首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The government of Britain has for many centuries been shared by three supreme authorities: the Monarch (i.e. the king and Queen)
The government of Britain has for many centuries been shared by three supreme authorities: the Monarch (i.e. the king and Queen)
admin
2013-06-17
52
问题
The government of Britain has for many centuries been shared by three supreme authorities: the Monarch (i.e. the king and Queen), the lords (i.e. the hereditary nobility) and the commons (i.e. the ordinary people). The story of its development has been the story of a gradual shifting of supremacy from the fist of these authorities to the third—in other words a gradual progress towards democracy. Thus the Monarch today is left without any power at all.
This statement may seem surprising in view of the great affection which the British have for Queen Elizabeth, the great ceremonies connected with her, the great state functions over which she presides, the oaths of loyalty made to her by Parliament (国会), and many great decisions made in her name and requiting her authority. It is the Queen who approves the appointment of Ministers and the formation of a cabinet, it is the Queen who summons Parliament and who introduces the new session’ with a speech from the throne in which she summarizes the government’s program; it is the Queen who gives her assent to Bills before they become law, who concludes treaties and declares war, who makes appointments to all offices of States and Church, who dismisses Parliament when the government has been defeated or has reached the end of its term, and who chooses a new Prime Minister. Indeed, she is informed and consulted on every aspect of national life. And yet it remains true that she has no power. For in practice, she acts only on the advice of her Prime Minister, and must be completely impartial.
Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、The Queen can make many great decisions in political field.
B、The Queen can dismiss parliament at any time as she tikes.
C、Parliament puts forward Bills and makes them become law without the Queen’s permission.
D、The British people ’admire and respect the Queen.
答案
D
解析
本题考察学生根据文中的信息进行推断的能力。根据文章最后一句话,在现实中,女王只能在首相的建议下做出决定,所以排除A项;文中提到“It is the Queen who gives her assent to Bills before they become law, who concludes treaties and declares war, who makes appointments to all offices of States and Church, who dismisses Parliament when the government has been defeated or has reached the end of its term.”但她不能随时解散议会,因此B不正确。同样还根据这句话,草案成为法律之前必须要经女王同意,C也不正确。本题正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/o107777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Ithappenstoeverymedicalstudentsoonerorlater.Yougetacoughthatpersistsforawhile.Ordinarily,you,wouldjustigno
TheWriter’sLifeAsurveyofBritain’syouthfoundthatmanyaspire(立志)tobecomewriters.Theyclearlydon’tknowhowhar
Theschoolsenthimafaxto____________.(祝贺他获得一等奖)intheinternationalcompetition.
Whatevertheirchosenmethod,Americansbathezealously.Astudyconductedfoundthatwetakeanaverageof4.5bathsand7.5s
Intheseventeenthcentury,tipwasprobablyawordusedby______.Whatisthemainreasonforuniversalacceptanceoftipping
Intheseventeenthcentury,tipwasprobablyawordusedby______.TippingdidnotbecomepopularinUSuntilaftertheCivil
MessagetoyoungChineseinthe21stcenturyFundamentalSciencehasprovideduswithanincreasinglydetailedandaccurate
A、ShetalkedwithMr.Wrightonthephone.B、SheisabouttocallMr.Wright’ssecretary.C、ShewillseeMr.Wrightatlunchtim
Todaymanypeoplearestarvingtodeath.【C1】______ashortageoffoodandthe【C2】______foodistooexpensiveforhungrypeopleto
Theseinstructionsareimportant,solistencarefullywhileI______themagain.
随机试题
Neitherhenor______everbeentotheUnitedStates.
选取的可比实例数量从理论上讲越多越好,但一般选取的个数为()。
建立职业健康安全与环境管理体系的步骤包括()。
衡量家庭成员死亡对家庭产生的损失方法有( )。
物品在从生产地到使用地的过程中,根据需要施加包装、分割、计量、分拣、刷标志、栓标签、组装等简单作业的总称是()。
(2017年)2×16年年末,甲公司某项资产组(均为非金融长期资产)存在减值迹象,经减值测试,预计资产组的未来现金流量现值为4000万元,公允价值减去处置费用后的净额为3900万元;该资产组资产的账面价值为5500万元,其中商誉的账面价值为300万元
不属于学习与成长绩效指标的是()。
中共中央办公厅、国务院办公厅于2017年1月印发的《关于促进移动互联网健康有序发展的意见》提出的促进移动互联网健康发展的基本原则不包括()。
误码率是指二进制码元在数据传输系统中被传错的【】。
Theclauseinthesentence"Itisstillunknownwhethershewillcomeornot"is
最新回复
(
0
)