首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
With its sandy beaches, picturesque ruins and blue waters, the Isle of Wight is an idyllic spot off England’s southern coast. We
With its sandy beaches, picturesque ruins and blue waters, the Isle of Wight is an idyllic spot off England’s southern coast. We
admin
2020-03-31
10
问题
With its sandy beaches, picturesque ruins and blue waters, the Isle of Wight is an idyllic spot off England’s southern coast. Wealthy Londoners sail their boats there. It seems odd that such a place should contain some of the worst-performing schools in England. But it does; and in this, the Isle of Wight is not quite as strange as it seems.
Provisional figures show that in 2013 just 49% of 16-year-olds on the island got at least five C grades, including in English and maths, in GCSE exams. That is fewer than in any of London’s 32 boroughs, or indeed anywhere in the southern half of England apart from nearby Portsmouth. In the previous year the Isle of Wight was second to bottom in the whole country. Just 23% of pupils entitled to free school meals got five decent grades, compared with a national average of 36%. In September the island’s schools were deemed so bad that Hampshire County Council took them over.
Part of the explanation is distinctively local. Luring good teachers to an out-of-the-way spot is hard. In 2011 the island endured a muddled transition from the sort of three-tier school system common in America, with primary, middle and secondary schools, to the two-tier one that is standard in England. But its results were bad even before that change.
The Isle of Wight’s real problems are structural. It suffers from three things that might appear to be advantages but are actually the opposite. The island lacks a large city; it has some, but not many, poor children; and it is almost entirely white.
But these days pupils, including poor ones, often fare better in inner cities than elsewhere. In Tower Hamlets, an east London borough that is the third most deprived place in England, children entitled to free school meals do better in GCSE exams than do all children in the country as a whole. Bangladeshis, who are concentrated in that borough, used to perform considerably worse than whites nationally; now they do better.
We know from the third paragraph that______.
选项
A、good teachers are unwilling to teach in remote areas
B、reform of school system on the island seems effective
C、American school system is definitely superior to that of England
D、there is barely difference between American and English school systems
答案
A
解析
选项[A]对应第三段第一句:Luring good teachers to an out—of-the—way spot is hard.(把优秀教师吸引到偏远地区是很难的。)其中out—of-the—way spot指的是“偏远的地区”,对应remote areas;is hard对应unwilling。故该项正确。选项[B]“reform of school system学校体制改革”对应原文“transition from…to…从……到……的过渡”。最后一句指出:But its results were badeven before that change.该句的change对应选项中的reform,而bad与选项[B]中的effective完全不符,故该项错误。选项[C]属于无中生有,文章并没有说美国和英国的教育体制哪个更好,故错误。选项[D]指出英国和美国的教育体制“…barely difference几乎没区别”,原文提到美国是三级教育体制,而英国是两级教育体制,两者有本质区别,故该项表述也是错误的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/o91Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
McDonald’s,Greggs,KFCandSubwayaretodaynamedasthemostlitteredbrandsinEnglandasKeepBritainTidycalledonfast-fo
McDonald’s,Greggs,KFCandSubwayaretodaynamedasthemostlitteredbrandsinEnglandasKeepBritainTidycalledonfast-fo
McDonald’s,Greggs,KFCandSubwayaretodaynamedasthemostlitteredbrandsinEnglandasKeepBritainTidycalledonfast-fo
"TheancientHawaiiansareastronomers",wroteQueenLiliuokalani,Hawaii’slastreigningmonarch,in1897.Starwatcherswerea
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
OnSeptember19th,nearlyfivemonthsafterthespillstarted,BPfinallysealedtheMacondowell.Anadjoiningreliefwellhad
随机试题
有关Excel2003的工作簿和工作表,下列说法错误的是______。
青年女性,左小腿被车轮轧压伤,患肢明显肿胀,拍X线示,左胫骨中段骨折,行石膏托外固定,为了密切观察早期是否出现骨筋膜室综合征,应特别注意观察下列哪一项
下列关于药物对孕妇的影响哪一项不正确
半强势有效市场假设是一个极端的假设,是对任何内幕信息的价值持否定态度。()
甲企业为市区的生产企业,2020年发生的业务情况如下:(1)甲企业进口一批货物,由境外某公司承担运输工作,双方签订的货物运输合同载明货物价值500万元,运输费用10万元,保险费用1万元。(2)领取专利证4份,土地使用证2份,记载实收资本的营业账簿金额由
对一批产品进行检验,发现2个产品有A类不合格,3个产品有A类、B类不合格,5个产品有B类、C类不合格,可得出该批产品中有()。
一般资料:求助者,女性,21岁,医科大学护理系三年级学生。案例介绍:求助者考入医科大学,三年级后开始学习临床,有时要在同学之间相互练习操作,比如注射、输液等。求助者第一次在同学身上练习输液,几次都没有成功,那个同学手背上出了一点血,求助者非常恐惧
【2014河北NO.23】拖延是一种对待生活的消极态度,__________你总是寄希望于明天,__________你终究会被拖入一事无成的困境。__________再美丽的花朵,__________终将有枯萎的那一天,__________不要等到一切都枯
2013-1-92月14日是最浪漫的一天,令人匪夷所思的是还有人自己给自己寄贺卡。短文第二句就告知“oneinninelovemissivesreceivedon…”也就是说有1/9的人给自己寄卡,目的就是为了保全面子。
Itisratherimportantforafarmerandanairplanepilottoknow【T1】______theweatherwillbelike.Unlesstheyknowwhatweath
最新回复
(
0
)