首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society made it necessary to have
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society made it necessary to have
admin
2014-01-13
38
问题
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society made it necessary to have a vast army of poor and jobless people in order to keep the economy going. Today, hardly anybody would dare to voice this principle. It is generally accepted that nobody should be excluded from the wealth of the nation, either by the laws of nature or by those of society. The opinions, which were current a hundred years ago, that the poor owed their conditions to their ignorance and lack of responsibility, are outdated. In all Western industrialized counties, a system of insurance has been introduced which guarantees everyone a minimum of subsistence in case of unemployment, sickness and old age. I would go one step further and argue that, even if these conditions are not present, everyone has the right to receive the means to subsist; in other words, he can claim this subsistence minimum without having to have any "reason". I would suggest, however, that is should be limited to a definite period of time, let’s say two years, so as to avoid the encouraging of an abnormal attitude which refuses any kind of social obligation.
This may sound like a fantastic proposal, but so, I think, our insurance system would have sounded to people a hundred years ago. The main objection to such a scheme would be that if each person were entitled to receive minimum support, people would not work. This assumption rests on the fallacy of the inherent laziness in human nature, actually, aside from abnormally lazy people, there would be very few who would not want to earn more than the minimum, and who would prefer to do nothing rather than work.
However, the suspicions against a system of guaranteed subsistence minimum are not groundless from the standpoint of those who want to use ownership of capital for the purpose of forcing others to accept the work conditions they offer. If nobody were forced to accept work in order not to starve, work would have to be sufficiently interesting and attractive to induce one to accept it. Freedom of contract is possible only if both parties are free to accept and reject it; in the present capitalist system this is not the case.
But such a system would not only be the beginning of real freedom of contract between employers and employees, its principal advantage would be the improvement of freedom in interpersonal relationships in every sphere of daily life.
The writer argues that a system of social insurance should______.
选项
A、provide benefits for the sick, old and unemployed
B、encourage people to take on more social obligations
C、guarantee everyone the right to be employed
D、provide everyone with the right to a minimum subsistence for a certain period
答案
D
解析
细节推断题。根据题干关键词a system of social insurance定位到原文首段第五句。原句中的aminimum of subsistence与选项D重现,原句中的in case of unemployment,sickness and old age被选项D概括为a certain period,原句中的guarantees与选项D中的provide对应。故答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oLQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thecurrentpoliticaldebateoverfamilyvalues,personalresponsibility,andwelfaretakesforgrantedtheentrenchedAmerican
Thecurrentpoliticaldebateoverfamilyvalues,personalresponsibility,andwelfaretakesforgrantedtheentrenchedAmerican
Whenweconsidergreatpaintersofthepast,thestudyofartandthestudyofillusioncannotalwaysbeseparated.Byillusion
Fromtheperspectiveofthepoor,itseemsobviousthatthebenefitswouldoutweighthecosts.Thebenefitstopoorpeopleofno
BuildingonthebaseofevidenceandinterpretationinHansen’s(1994)qualitativestudyofworkingpeople’sdiaries,,seas
Ideasabout"spoiling"childrenhavealwaysinvolvedconsiderationofjustwhatisaspoiledchild.Howdoesspoilingoccur,andwh
Inoursocietytherazorofnecessitycutsclose.Youmustmakeabucktosurvivetheday.Youmustworktomakeabuck.Thejob
Inoursocietytherazorofnecessitycutsclose.Youmustmakeabucktosurvivetheday.Youmustworktomakeabuck.Thejob
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoaccountinhissociety?Iamgoingtosuggestthatit
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
随机试题
The18th-centurystatesman,EdmundBurke,oncesaid"Allthatisneededforthetriumphofamisguidedcauseisthatgoodpeople
下列各项中,属于事业单位会计要素的有()。
运用剩余法评估房地产价格,其使用范围主要是()。
利率互换的两种形式是()。I.息票互换Ⅱ.基础互换Ⅲ.本金互换Ⅳ.利息互换
当供给曲线有正斜率,大部分产品的原材料的价格上升时,总供给曲线会移向()。
下列表述中,不正确的一项是()。
(2016年真题)宋朝为弥补律典之不足进行的立法活动有()。
下列语句正确的是
Stoppingcigarettesmokinghasbecomeabigproblemforallgovernments.Indemocraticcountries,theeconomicstrengthofthe
A、Toshowtheircareforkids.B、Toimprovestudents’scores.C、Toreducethestudents’stress.D、Togivekidsmorefreetime.B
最新回复
(
0
)