首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Latin America—a place long associated with financial disaster—has remained improbably calm, while the ripples of America’s subpr
Latin America—a place long associated with financial disaster—has remained improbably calm, while the ripples of America’s subpr
admin
2016-11-11
54
问题
Latin America—a place long associated with financial disaster—has remained improbably calm, while the ripples of America’s subprime-mortgage crisis have spread all over the place. Banks have reported no unpleasant surprises. Brazil and Peru have been blessed with coveted investment-grade ratings. Surprisingly, perhaps the fleetest country of all has been Argentina. Since it emerged from the financial crisis of 2001-02, it has been one of the world’s fastest-growing economies. It is expected to expand faster than most of its neighbors again this year. HHow has such a perennial economic miscreant proven so resilient to the credit crunch
Quite simply, it barely has no credit. Back when its economy virtually collapsed, the country suffered a run on its banks, followed by a freeze on withdrawals, and a massive currency devaluation. As a result, bank lending to the private sector shrivelled, from 23. 8% of GDP in 2000 to 10. 8% in 2003. Since then, it has rebounded to a piddling 13%: by contrast, the ratio in Brazil was 36. 5% in 2006.
Almost all of these loans in Argentina are accessible only on a short-term basis.
Once its recovery began in June 2002, Argentina became a paradise for business. Unemployment of over 20% kept wages down, and the devaluation gave exporters an edge on foreign competitors. The ample productive capacity left idle by the crisis meant firms could expand without making big investments. And the windfall profits reaped by agricultural exporters, thanks to record commodities prices, enabled many of them to finance new projects out of earnings. Hence the economy could grow at almost 9% a year with little need for credit.
But such a fortuitous confluence of factors could not last. Starting in early 2005, inflation picked up, a sign that the installed capacity was starting to limit output. Salaries and prices for raw materials increased sharply, cutting into profits. And farmers were particularly hard hit when the government nearly doubled the taxes it leaves on farm exports. Now, just as companies need to embark on big investments if they are to keep growing, their margins are no longer big enough to pay for the expansion and they need to borrow.
So, the time is ripe for the country’s financial system to recover. But a number of things are in the way. Foremost is Argentina’s business risk. Those in the informal economy(which represents over 40% of GDP)can neither save nor borrow legally, lest they become known to the taxmen. The rest remain cowed by memories of the crisis. Although Argentines have poured their savings into property, fuelling a construction boom, they still hold about four-fifths of their deposits abroad.
Inflation, fuelled by a public-spending binge, state-mandated wage increases, and a cheap currency, is not helping either. No one knows how high it is. The consumer-price index is doctored to keep the official rate below 10% , but private estimates suggest it is near 25%. Without a reliable index of inflation, lending is all but impossible, even for the medium term. And the central bank has kept interest rates strongly negative in real terms, encouraging workers to spend their wages rather than to save.
According to the author, Argentina’s financial recovery has been hindered because
选项
A、the banks cannot offer enough financial help
B、companies never pay the tax
C、they do not have enough foreign investment
D、companies’ increased caution for the crisis
答案
D
解析
答案信息来源在文章第五段和第六段。第五段的首句“国家金融系统复苏的时机成熟了,然而一系列的因素挡住了道路”,这清楚表明了该段的内容主要是论述阻挡阿根廷金融复苏的因素;此外,最后一段第一句话的“either”(也……)一词也清楚表明了是承接第五段内容。第五段提到了阿根廷的商业危机影响金融复苏,具体说来,原因如下:为了避税,很多企业都是非法企业,因此无法借贷;剩下一些合法的企业对2001到2002那场经济危机仍然心有余悸,不敢借贷;阿根廷有大量资金放在海外。选项D正好对应原文“Therest remain cowed by memories of the crisis”,表达了第二个具体原因,因此是正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oPoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Therigidhigher-educationbusinessisabouttoexperienceawelcomeearthquake.Traditionaluniversitiesnowfaceanew【C1】____
Therigidhigher-educationbusinessisabouttoexperienceawelcomeearthquake.Traditionaluniversitiesnowfaceanew【C1】____
随机试题
枕叶出血脑桥出血
去大脑强直的损害部位是
锥体束病损时肌张力改变为
GDP的变动可能时由于价格变动,也可能时由于数量表动,因此需要区分名义GDP和实际GDP,名义GDP是用生产物品和劳务的()价格计算的全部最终产品的价值而实际GDP是用()的价格为基中准计算出来的全部最终产品的市场价值。
A建筑公司承建甲工程,工期两年工程开工时预计甲工程的总成本为880万元,第一年年末甲工程的预计总成本为920万元,第一年年末,A建筑公司的“工程施工——甲工程”账户的实际发生额为480万元。其中:人工费150万元,材料费180万元,机械使用费100万元,其
下列各项行为中属于增值税视同销售的有()。
结合材料,读图回答下列问题。图中的主要国家是拉丁美洲经济一体化集团的重要成员国。甲国为拉丁美洲人均GDP较高的国家,与中国有良好的贸易关系,2006年8月双方签订了农田灌溉系统建设、矿产品开采、机电生产等多项协议。(3)说明甲国建设农田灌溉系统的自
简述幼儿园的安全管理措施。
下列哪一项信息是县级和乡(镇)人民政府均应重点主动公开的政府信息?()
卡德纳斯改革
最新回复
(
0
)