首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the twentieth century there has been a remarkable sho
The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the twentieth century there has been a remarkable sho
admin
2012-07-17
44
问题
The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the twentieth century there has been a remarkable shortening of the proportion of a woman’s life spent in caring for children. A woman marrying at the end of the nineteenth century would probably have been in her middle twenties, and would be likely to have seven or eight children, of whom four or five lived till they were five years old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years, during which custom, opportunity and health made it unusual for her to get paid work. Today women marry younger and have fewer children. Usually a woman’s youngest child will be fifteen when she is forty-five and can be expected to live another thirty-five years and is likely to take paid work until retirement at sixty. Even while she has the care of children, her work is lightened by household appliances and convenience foods.
This important change in women’s life-pattern has only recently begun to have its full effect on women’s economic position. Even a few years ago most girls left school at the first opportunity, and most of them took a full-time job. However, when they married, they usually left work at once and never return to it. Today the school-leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age, and though women tend to marry younger, more married women stay at work at least until shortly before their first child is born. Very many more afterwards return to full or part-time work. Such changes have led to a new relation in marriage, with the husband accepting a greater share of the duties and satisfactions of family life, and with both husband and wife sharing more equally in providing the money, and running the home, according to the abilities and interests of each of them.
When she was over fifty, the late nineteenth century mother______.
选项
A、would be healthy enough to take up paid employment
B、was usually expected to die fairly soon
C、would expect to work until she died
D、was unlikely to find a job even if she wanted one
答案
D
解析
本题仍然是一道具体细节题。问在19世纪末期,当那些妈妈们过了50岁后会怎样。文章第一段指出,最小的孩子长到15岁时,做母亲的已经五十多岁了,假设还能活20年,在这20年中,由于习俗、机会和健康状况,她也不太可能找到有报酬的工作了。因此,本题的正确答案应是D“即使她自己希望,也不可能找到工作了”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/obXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Itisnaivetoexpectthatanysocietycanresolveallthesocialproblemsitisfacedwith______.
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
Somecultureshavecustomsthat______theclothingfashionsofpeopleincertainsocialclasses.
当前,世情、国情、党情继续发生着深刻变化,我们面临的发展机遇和风险挑战前所未有。全党一定要牢记人民的信任和重托,更加奋发有为、兢兢业业地工作,继续推动科学发展、促进社会和谐,继续改善人民生活、增进人民福祉,完成时代赋予的光荣而艰巨的任务。
Everynightshelistenedtoherfathergoingaroundthehouse,lockingthedoorsandwindows.Shelistened;thebackdoorclosed
我认为,人之首要任务便是设法自立,如此,就能免除他人负担其生活。另外,学会严谨、细心的态度从事有意义的工作,其本身就是非常重要的一课,在其他一切人生追求中能体现出它的作用。当你想做其他事情,却仍能投身于你不喜欢的工作,这种习惯是无价的。假若年轻时,我
Therearesomeverybeautifully______glasswindowsinthechurch.
随机试题
患儿女,5岁,4周前无诱因出现反复发热,伴皮疹和关节疼痛,热退后皮疹消失,关节肿痛减轻。实验室检查:血常规Hb110g/L,RBC3.6×1012/L,WBC11.3×109/L,血沉56mm/h,结核菌素试验阴性,胸部X片无异常。诊断为“幼年特发性
根据胁肋闷胀,痞块肿痛,舌紫暗等表现
患者李某,男性,80岁。喘咳30余年,逐年加重,2天前出现神志恍惚,表情淡漠,谵妄,烦躁不安,撮空理线,嗜睡,甚则昏迷,咳逆喘促,咳痰不爽,苔白腻,舌质黯红,脉细滑数。其治疗应首选的方剂是
患者男性,行毕罗Ⅱ式胃大部切除术后12天,上腹胀满,食后尤甚,常恶心呕吐,吐物为胆汁样液体,不含食物,量较多,吐后症状消失。患者,女性,50岁,行毕Ⅱ式胃大部切除术后第四天,进加糖的牛奶20分钟后,突然感剑突下不适,心悸、出汗、头晕、恶心呕吐
A.应贮于通风处B.应贮于通风、干燥处C.应置阴凉干燥处贮存D.应贮于密闭容器中,置通风干燥处贮存E.应贮于密封的缸、罐内,并置通风、干燥处贮存含淀粉多的药材
甲与乙订立了一份卖牛合同,合同约定甲向乙交付5头牛,分别为牛1、牛2、牛3、牛4、牛5,总价款为1万元;乙向甲交付定金3000元,余下的款项由乙在半年内付清。双方还约定,在乙向甲付清牛款之前,甲保留该5头牛的所有权。甲向乙交付了该5头牛。根据合同法及相关
经受破坏性压力的个体,出现逢人就述说自己遭遇的行为,可推断其处在()。
ShesometimesusesWeChat________mymobilephone,butonlytocontacthermother.
开发大型软件时,产生困难的根本原因是
Onwhichdayoftheweekaretheyhavingtheconversation?
最新回复
(
0
)