首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Mysterious Nazca Drawings One of the most mysterious archaeological spectacles in the world is the immense complex of geomet
Mysterious Nazca Drawings One of the most mysterious archaeological spectacles in the world is the immense complex of geomet
admin
2013-11-25
67
问题
Mysterious Nazca Drawings
One of the most mysterious archaeological spectacles in the world is the immense complex of geometrical symbols, giant ground-drawings of birds and animals, and hundreds of long, ruler-straight lines , some right across mountains, which stretch over 1, 200 square miles of the Peruvian tablelands, at Nazca.
Nazca was first revealed to modern eyes in 1926 when three explorers looked down on the desert from a hillside at dusk and briefly saw a Nazca line highlighted by the rays of the sun. But it was not until the Peruvian airforce took aerial photographs in the 1940s that the full magnificence of the panorama was apparent. Hundreds of what looked like landing strips for aircraft were revealed. There were eighteen bird-like drawings, up to 400 feet long; four-sided figures with two lines parallel; and long needle-like triangles which ran for miles. Among the many abstract patterns were a giant spider, a monkey, a shark, all drawn on the ground on a huge scale.
The scale is monumental, but from the ground almost invisible and totally incomprehensible. The amazing fact about Nazca, created more than 1, 500 years ago, is that it can only be appreciated if seen from the air. Many, therefore, regarded it as a prehistoric landing ground for visitors from outer space, but Jim Woodman, an American explorer, who was long fascinated by the mystery of Nazca, had a different opinion. He believed that Nazca only made sense if the people who had designed and made these vast drawings on the ground could actually see them, and that led him to the theory that the ancient Peruvians had somehow learned to fly, as only from above could they really see the extent of their handiwork. With this theory in mind, he researched into ancient Peruvian legends about flight and came to the conclusion that the only feasible answer was a hot-air balloon.
To prove his theory, Woodman would have to make such a thing using the same fabrics and fibers that would have been available to the men of Nazca at the time. He started by gathering information from ancient paintings, legends, books and archaeological sites. After many attempts, Woodman built a balloon-type airship. It took him into the air, letting him have the sensation he had never had from viewing the same ground that he had seen many times. His flight was a modern demonstration of an ancient possibility.
Jim Woodman felt sure that______.
选项
A、the designs could be seen from the air
B、the ancient people had learned to fly by accident
C、the ancient people were clever and had learned to fly
D、Nazca had been designed to help people fly
答案
C
解析
C项中的clever一词虽未在原文中有明确体现,但如果Woodman确信古秘鲁人能够制造某种飞行器,他一定会认为他们非常聪明。B项中的by accident(意外地;偶然地)未在原文中体现。A项是客观事实,不会随Woodman的看法有变化。D项未在原文中体现,故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/obhd777K
本试题收录于:
职称英语卫生类A级题库职称英语分类
0
职称英语卫生类A级
职称英语
相关试题推荐
SnowboardingVictoriaJamiesonfromBritainstartedsnowboardingat20.Sheisnow23andhaswonmanycompetitionsinthiss
Archaeological.Archaeologicalstudycoversanextremelylongspanoftimeandagreatvarietyofsubjects.Theearliestsubj
Afterabitterdebate,thedecisionwasmadethatthecapitaloftheUnitedStatesbesituatedonthebanksofthePotomacRiver
Thelandcrabaforest-floorscavengernativetotropicalAmerica,migratestothewatertobreed.
ManyWomenWhoBeatCancerDon’tChangeHabitsManywomenwhobattlebreastcancerwilltellyouit’salife-changingexperience
Alllivingorganisms,regardlessoftheiruniqueidentity,havecertainbiological,chemical,andphysicalcharacteristicsinco
AllpatientsinthestudyrefusetoreceiveanytreatmentbecauseofthepossibilitytoexposetheirHIVstatus.Breachesinco
Healthworkersthemselvesareawareoftheimportanceofcontinuedtraining.Continuingmedicaleducationisparticularlyineff
A.Thefirsttest.B.Smokerscan’tdocomplexjobswell.C.Smokersareeasilytogetcancer.D.Thefourthtest.E.
WhatIsAnthrax?There’sbeenalotoftalkaboutanthraxonthenewslately.Somepeoplearewordedthatanthraxmaybeconn
随机试题
电子商务和电子政务都以()为运行平台。
按胁部以下,出现何种情况应注意排除肝癌
某新加坡企业和某韩国企业出资在深圳设立了一家有限责任公司,公司注册资本100万美元,公司章程中规定分期缴纳出资,工商行政管理部门于2005年3月1日签发了营业执照,以下说法正确的是()
在招标采购项目管理的责任分配矩阵中,当采用字母来表示工作参与角色或责任时,字母C代表()
下列交易和事项中,属于会计估计变更的有()。
关于腹部损伤的急救,下述错误的是()。
《全国土地利用总体规划纲要(2006—2020年)》规定,我国到2020年,坚持耕地红线()。
下列关于古罗马帝国时期的学校的表述错误的是
新婚夫妇到影楼拍摄婚纱照。由于拍摄工作人员工作失职,导致所拍婚纱照片的底片未能保存下来,该新婚夫妇因为服务合同内容未能履行为由将影楼诉至法院。下列有关法律关系的说法中,正确的有()
执行下列程序段后,AL=( )。 MOV AL,64 MOV CL,2 SHR AL,CL MIOV CL,AL SHR AL,2 ADD AL,CL
最新回复
(
0
)