首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It’s an annual argument. Do we or do we not go on holiday? My partner says no because the boiler could go, or the roof fall off,
It’s an annual argument. Do we or do we not go on holiday? My partner says no because the boiler could go, or the roof fall off,
admin
2019-05-04
86
问题
It’s an annual argument. Do we or do we not go on holiday? My partner says no because the boiler could go, or the roof fall off, and we have no savings to save us. I say you only live once and we work hard and what’s the point if you can’t go on holiday.
The joy of a recession means no argument next year—we just won’t go. Since
money is known to be one of the things most likely to bring a relationship to its knees
, we should be grateful. For many families the recession means more than not booking a holiday. A YouGov poll of 2,000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money.
What’s less clear is whether divorce and separation rates rise in a recession—financial pressures mean couples argue more but make splitting up less affordable. A recent research shows arguments about money were especially damaging to couples. Disputes were characterized by intense verbal aggression, tended to be repeated and not resolved, and made men, more than women, extremely angry.
Kim Stephenson, an occupational psychologist, believes money is such a big deal because of what it symbolizes, which may be different things to men and women. "People can say the same things about money but have different ideas of what it’s for," he explains. "They’ll say it’s to save, to spend, for security, for freedom, to show someone you love them." He says men are more likely to see money as a way of buying status and of showing their parents that they’ve achieved something: "The biggest problem is that couples assume each other knows what’s going on with their finances, but they don’t. There seems to be more of a taboo about talking about money than about death. But you both need to know what you’re doing, who’s paying what into the joint account and how much you keep separately. In a healthy relationship, you don’t have to agree about money, but you have to talk about it."
What does the author mean by saying "money is known...to bring a relationship to its knees" (Paragraph 2)?
选项
A、Money is considered to be the root of all evils.
B、Disputes over money may ruin a relationship.
C、Few people can resist the temptation of money.
D、Some people sacrifice their dignity for money.
答案
B
解析
根据题干定位至第二段第二句。句中的bring a relationship to its knees是指“让……下跪,认输”。所以既然是让感情下跪,也就是说在金钱面前,两人的感情受到严重考验。选项[B]提到争执,这里主要指针对金钱的争执会破坏夫妻之间的感情,符合题意。选项[A]不相关,而且用了all过于绝对,本文作者并没有对金钱与作恶之间的关系进行讨论。选项[C]和[D]也因为同样的原因而不符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oge4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThewriterwarnsAmericansthat______.Thewritergivestheexampleofbreadtoshowthat______.
ThewriterwarnsAmericansthat______.Accordingtothepassage,ithaslongbeenbelievedthat______.
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcityofresourcesofmanykindsintheworldishowtodiv
Nowadays,wehavetechnologythat’simprovedsothatwecanbringpeoplebacktolife.Infact,therearedrugsbeingdeveloped
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Bythetimetheyturn55,mostHollywoodactressesseetheircareersstarttofade.Not【C1】______forSusanSarandon,whowillhe
Bythetimetheyturn55,mostHollywoodactressesseetheircareersstarttofade.Not【C1】______forSusanSarandon,whowillhe
Bythetimetheyturn55,mostHollywoodactressesseetheircareersstarttofade.Not【C1】______forSusanSarandon,whowillhe
Onereasonforhopeliesintheextraordinarynatureofhumanintellectualaccomplishment.Ahundredyearsago,theideaofama
(In)thelongrun,however,thishurry(toshed)full-timestaffmay(bemore)harmful(to)industryasitistotheworkforce.
随机试题
修剪片体时,下列哪种对象不能用来作为修剪边界?
阅读下面一段课文,回答下列问题。臣之辛苦,非独蜀之人士及二州牧伯所见明知,皇天后土,实所共鉴。愿陛下矜愍愚诚,听臣微志。庶刘侥幸,卒保余年,臣生当陨首,死当结草。臣不胜犬马怖惧之情,谨拜表以闻。这段文字中有哪些沿用至今的成语?
男性,40岁。糖尿病史1年,坚持药物治疗。为了解近2~3个月的血糖总水平,应做哪项检查
A.输出段梗阻B.十二指肠残端破裂C.吻合口梗阻D.输入段梗阻E.倾倒综合征
某县妇幼保健站组织医疗队下乡为孕妇、产妇做健康方面检查。检查的以下主要内容中属于孕产妇保健服务的是
患儿,男,14个月。因“发热、流涕2天”就诊。查体:T39.7℃,P135次/分;神志清,咽部充血,心肺检查无异常。查体时患儿突然双眼上翻,四肢强直性、阵挛性抽搐。按医嘱静脉注射地西泮2mg(1ml含10mg地西泮),应抽取药液的量是()。
能力需求计划是确定为完成生产任务所需要()的过程。
人事管理的首要工作是()。
十年久住的这海东的岛国,把我那同玫瑰露似的青春____________了的这异乡的天地,到了将离的时候,倒反而生出了一种不忍与她__________的心来。填入画横线部分最恰当的一项是:
Wherearetheytalking?
最新回复
(
0
)