首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more r
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more r
admin
2010-10-28
55
问题
Conventional wisdom says that it is better to be a large company than a small one when credit is tight. Bigger firms have more room for maneuver(机动):They have access to more types of funding, they have more fat to cut, and they have greater bargaining power with lenders. Even so, life is getting ever more uncomfortable for the bigger beasts of the corporate jungle.
According to the Federal Reserve’s most recent lending survey, American banks are tightening terms more aggressively for bigger firms than for smaller ones. Lenders are more cautious than they
have been at least since 1990. The story among European banks is similar. Lenders in emerging markets can be more suspicious of multinational firms than they are of locals. "We just don’t know what they’ve got on their balance-sheets back home," says one bank boss in Africa.
Violent movements in exchange rates are causing additional headaches, says Andrew Balfour of Slaughter & May, a law firm. Calculations of financial ratios can be thrown out by wild currency movements, potentially triggering breaches of loan agreements. Companies with sterling-denominated credit lines may find that their facilities are not big enough as a result of the pound’s recent sharp fall, for instance.
It is not panic stations yet. Most firms can survive for a while with the credit tap turned off. Analysis by Moody’s, a rating agency, shows that the vast majority of highly rated companies in America and Europe have enough headroom, in the form of cash and undrawn bank facilities, to be able to survive for 12 months without needing new financing. European corporate-debt markets have seen a rare flurry(惊慌) of issues in the past few days by opportunistic, highly rated firms.
Governments are also working hard to prop up credit markets. The Fed’s program to buy commercial paper, a form of short-term company debt, had acquired almost $300 billion by November 26th. Banks on both sides of the Atlantic are issuing lots of government-backed bonds, which should encourage lending.
Many American and European companies with high rate can still live by themselves for a year for their ______.
选项
答案
enough headroom
解析
由介词for可知空白处应填入名词性的词语,来解释高利率公司可以继续独立支撑一年的原因。由定位句可以看出,美国和欧洲这些公司可以继续存活12个月的原因是,他们尚有足够的空间(enough headroom),故本题答案为enough headroom。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ogz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Lastweek,speakersataprograminWashingtondiscussedusingnanotechnology(纳米技术)toimprovehealthcareindevelopingcountr
Directions:Forthispart,youareallowedtowriteashortessayentitledChoosingaJob.Youshouldwriteatleast150wordsf
A、Windingthewatch.B、Stoppingthewatch.C、Settingthewatchbytheradio.D、AskingMaryaboutthetime.D事实细节题从女士的最后一句话得知她建议
A、ABritishdoll.B、Herbestwhitedress.C、Herson.D、ApictureofGeorgeWashington.D事实细节题对话中明确提到白宫被烧时JamesMadison,总统的妻子救出了
Teachersbelievethatstudents’responsibilitywithlearningisnecessary.【S1】______.Ifalongreadingassignmentisgiv
Inoursociety,wemustcommunicatewithotherpeople.Agreatdealofcommunicatingisperformedonaperson-to-person【C1】_____
A、Registerforsummerschool.B、Repairholesinroomwalls.C、Removepersonalproperty.D、Callthehousingoffice.C
Didyouknowthatallhumanbeingshavea"comfortzone"regulatingthedistancestheystandfromsomeonewhentheytalk?Thisd
A、Shehastocatchthetrain.B、Shehastocatchthebus.C、Shehastogotowork.D、Sheistired.B选项和女士有关。从I’dliketotellyo
PrinciplesinJapaneseOrganizationsDuringthe1970sand1980s,AmericanmanagersinvestedmuchtimeandmoneystudyingJap
随机试题
以下哪种人不容易受人尊重()
青岛××电子显示器有限公司(370223××××)购买进口显示器元器件一批,货物从日本大阪起运,经韩国换装运输工具运至青岛。该批货物中的电视机用印刷电路板组件(ASSYBLUP;Bordeaux;法定计量单位:千克)和非片式固定电阻[R-METALO
甲为乙普通合伙企业的合伙人。甲欠丙20万元,丙欠乙30万元。丙提出:将甲欠丙的20万元抵销丙欠乙的20万元,丙再偿还乙10万元。丙的主张符合合伙企业法的规定。()
我国现行的宪法颁布于()年。
充分就业是各国政府追求的目标,以下表述中与充分就业吻合的是()。
有一项工程,甲单独做需要36天完成,乙单独做需要30天完成,丙单独做需要48天完成。现在由甲、乙、丙三人同时做,在工作期间,丙休息了整数天,甲、乙均未休息。完成这项工作也用了整数天。则丙休息了多少天?
简述结婚的概念和构成要件。
甲于2007年创作完成一幅油画作品并发表在全国性美术刊物上。2014年,甲发现乙公司未经许可在其公司主页上使用了该作品,还将该作品改名后用于其公司的宣传画册,为此引起纠纷。乙公司侵犯的甲的权利包括()。
甲公司以电子邮件的方式向乙公司提出签订合同的条件并说明“如果乙公司在两个月内不提出异议即为同意”。乙公司看后对此保持沉默。两个月后,甲公司与乙公司之间的合同()。
WheredoesMarkwork?
最新回复
(
0
)