首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People in their sixties should go to university to retrain because they will be expected to work for longer before retirement, t
People in their sixties should go to university to retrain because they will be expected to work for longer before retirement, t
admin
2015-03-28
66
问题
People in their sixties should go to university to retrain because they will be expected to work for longer before retirement, the Government has suggested.
Older workers who take courses to keep their skills up to date will be more likely to keep their jobs, claims David Willetts, the higher education minister. Mr Willetts said the age limit on student loans to cover tuition fees had been lifted, making a degree course "great value" for older people. This would help them cope with the pressure they would face to keep up to date as they worked well into their sixties, he suggested.
His comments followed a government report which found that the country’s future economic success would depend on the skills and contributions of older workers.
Campaigners for the elderly voiced doubts that prospective pensioners would be willing to commit to challenging degree courses and increased levels of debt to continue working. One in four people will be older than 65 by 2033 and economists have warned that the ageing population will place an unsustainable burden on taxpayers unless more people work for longer. The state pension age is to rise to 67 by 2028. Ministers have warned that they have no idea when younger workers in their thirties will be able to retire.
Mr Willetts, who is accompanying David Cameron in India, urged workers older than 60 to give further education serious consideration. "There is certainly a pressure for continuing to get retrained and upskilled," he told The Daily Telegraph. "Higher education has an economic benefit in that if you stay up to date with knowledge and skills you are more employable." Mr Willetts said a university course had "wider" benefits, making people more likely to lead healthy lives. "Education is such a good thing it is not reserved for younger people," he said. "There will be people of all ages who will want to study. There is great value in lifelong learning."
Under previous rules, students in England were eligible for a loan to cover tuition fees only if they were younger than 54. "There was a lot of criticism about the ageism of all this," Mr Willetts said. "The regime now is there is no age limit on fee loans." Latest figures showed that only 1,940 undergraduates starting courses last year were older than 60, out of a total of 552,240 students in Britain. Some 6,455 were aged between 50 and 60, according to the Higher Education Statistics Agency.
Mr Willetts said this pattern was changing. He said: "There is evidence that the idea that you first study and then stop isn’t what the world is like any more."
Who will most probably refuse to continue to work through taking a degree course?
选项
A、Young students.
B、Elderly workers.
C、Prospective pensioners.
D、Mature taxpayers.
答案
C
解析
第4段首句说,维护老年人权益的活动家对此深表怀疑:那些潜在的养老金领取者是否愿意为了继续工作而致力于学习有挑战性的学位课程并承担更多的负债?也就是说潜在的养老金领取者可能不愿意为了继续工作而学习学位课程,故答案为C)。年轻的学生都还没有完成学业,何谈为继续工作学习?可排除A)。本文分析了老年人继续学习延长工作年限的很多好处,且倒数第二段末句的数据也表明现在有很多老年人重返大学,故老年工作者是愿意为了工作学习的,可排除B)。本文没有提到mature taxpayers,可排除D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ovh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Thedirectorprobablyisn’tabletomakeanexception.B、Thedirectorprobablywon’tseeher.C、Thedirectorusuallyisn’tver
Somepeoplebelievethatyouhavetobeaspecialkindofpersontosellaproduct.Butalthoughitisclearthatasuccessfuls
ShouldCollegesFocusonTalentTrainingorScientificResearch?Manyoftoday’scollegestudentsaresufferingfromaform
Theidealcompanionmachinewouldnotonlylook,feel,andsoundfriendlybutwouldalsobeprogrammedtobehaveinanagreeable
A、Voice.B、Intelligence.C、Appearance.D、Manners.C事实细节题。对话中,男士提到FrankBrisenski不注意着装,甚至不打领带,女士也认为注意着装对这个岗位很重要,建议考虑其他人选。由此可见Frank
I’minterestedinthecriminaljusticesystemofourcountry.Itseemstomethatsomethinghastobedone,ifwe’reto【B1】____
A、Drinkingcoffeemayprotectyouagainstsomecancers.B、Drinkingcoffeecanhelprelievethepaincausedbycancers.C、Drinkin
A、MrSmithwillcomethisafternoon.B、ThemanwillprobablycallMr.Smith.C、MrSmithcame15minutesago.D、MrSmithcamebet
A、Tuesdaymorning.B、Tuesdayafternoon.C、Thursdaymorning.D、Thursdayafternoon.B男士说,葬礼在星期二举行,遗体吊唁仪式安排在下午。所以答案是B。对话提到两个时间点,星期二
A、Sheforgottocallhermother.B、Prof.SmithgiveslecturesregularlyonTV.C、HermotherisafriendofProf.Smith’s.D、She
随机试题
钢材按化学成分分为()两大类。
该患儿经补液治疗后脱水好转已有尿,治疗12小时后,出现四肢无力,呼吸浅,心率140次/分,心音低钝,肠鸣音减弱,13小时后出现四肢抽动,为明确诊断需要进行哪些辅助检查()
患者,男,38岁,症见往来寒热,心烦喜呕,不思饮食,口苦咽干,舌苔薄黄,脉弦。治宜选方剂
患者,女,24岁。产后大出血,继则冷汗淋漓,甚则晕厥。其病机是
属中医学防治特点的确切表述是
本题中所给资料中,涉及错误之处的有( )。2003年应缴纳企业所得税和地方所得税共计为( )万元。
小聪现在是一名初中生。小学时成绩优秀,并在小学的升学考试中以第一名的成绩考入重点中学。进入初中后,因学习不适应,渐渐地成绩下降到二十几名,考试给小聪的打击不小。从此,小聪来学校时总把衣服的拉链拉得很高,将头藏进衣服里,不愿见人。个人情绪属于()
习近平总书记指出,体育强国的基础在于(),要通过举办北京冬奥会、冬残奥会,把我国冰雪运动特别是雪上运动搞上去,在3亿人中更好推广冰雪运动。
A.Justmycameras,myclothesandsomebooksB.WouldyoumindopeningthebagformeC.Whatisthepurposeofyourvisittot
简论春秋时期公布成文法的历史意义。
最新回复
(
0
)