首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Passage Three (1) Which would you prefer to be: a medieval monarch or a modern office-worker? The king has armies of servan
Passage Three (1) Which would you prefer to be: a medieval monarch or a modern office-worker? The king has armies of servan
admin
2022-09-07
32
问题
Passage Three
(1) Which would you prefer to be: a medieval monarch or a modern office-worker? The king has armies of servants. He wears the finest silks and eats the richest foods. But he is also a martyr to toothache. He is prone to fatal infections. It takes him a week by carriage to travel between palaces. And he is tired of listening to the same jesters (小丑). Life as a 21st-century office drone looks more appealing once you think about modern dentistry, antibiotics, air travel, smartphones and YouTube.
(2) The question is more than just a parlour game. It shows how tricky it is to compare living standards over time. Yet such comparisons are not just routinely made, but rely heavily on a single metric (衡量标准): gross domestic product (GDP). This one number has become shorthand for material well-being, even though it is a deeply flawed gauge of prosperity, and getting worse all the time. That may in turn be distorting levels of anxiety in the rich world about everything from stagnant incomes to disappointing productivity growth. Faulty speedometer
(3) Defenders of GDP say that the statistic is not designed to do what is now asked of it. A creature of the 1930s slump and the exigencies of war in the 1940s, its original purpose was to measure the economy’s capacity to produce. Since then, GDP has become a lodestar for policies to set taxes, fix unemployment and manage inflation.
(4) Yet it is often wildly inaccurate: Nigeria’s GDP was bumped up by 89% in 2014, after number-crunchers (做财务统计的人) adjusted their methods. Guesswork prevails; the size of the paid-sex market in Britain is assumed to expand in line with the male population; charges at lap-dancing clubs are a proxy for prices. Revisions are common, and in big, rich countries, bar America, tend to be upwards. Since less attention is paid to revised figures, this adds to an often exaggerated impression that America is doing far better than Europe. It also means that policymakers take decisions based on faulty data.
(5) If GDP is failing on its own terms, as a measurement of the value-added in an economy, its use as a welfare benchmark is even more dubious. That has always been so: the benefits of sanitation, better health care and the comforts of heating or air-conditioning meant that GDP growth almost certainly understated the true advance in living standards in the decades after the Second World War. But at least the direction of travel was the same. GDP grew rapidly; so did quality of life. Now GDP is still growing (albeit more slowly), but living standards are thought to be stuck. Part of the problem is widening inequality: median household income in America, adjusted for inflation, has barely budged for 25 years. But increasingly, too, the things that people hold dear are not being captured by the main yardstick of value.
(6) With a few exceptions, such as computers, what is produced and consumed is assumed to be of constant quality. That assumption worked well enough in an era of mass-produced, standardized goods. It is less reliable when a growing share of the economy consists of services. Firms compete for custom on the quality of output and how tailored it is to individual tastes. If restaurants serve fewer but more expensive meals, it pushes up inflation and lowers GDP, even if this reflects changes, such as fresher ingredients or fewer tables, which customers want. The services to consumers provided by Google and Facebook are free, so are excluded from GDP. When paid-for goods, such as maps and music recordings, become free digital services they too drop out of GDP. The convenience of online shopping and banking is a boon to consumers. But if it means less investment in buildings, it detracts from GDP.
Stop counting, start grading
(7) Measuring prosperity better requires three changes. The easiest is to improve GDP as a gauge of production. Junking it altogether is no answer; GDP’s enduring appeal is that it offers, or seems to, a summary statistic that tells people how well an economy is doing. Instead, statisticians should improve how GDP data are collected and presented. To minimize revisions, they should rely more on tax records, Internet searches and other troves of contemporaneous statistics, such as credit-card transactions, than on the standard surveys of businesses or consumers. Private firms are already showing the way—scraping vast quantities of prices from e-commerce sites to produce improved inflation data, for example.
(8) Second, services-dominated rich countries should start to pioneer a new, broader annual measure, which would aim to capture production and living standards more accurately. This new metric—call it GDP-plus—would begin with a long-overdue conceptual change; the inclusion in GDP of unpaid work in the home, such as caring for relatives. GDP-plus would also measure changes in the quality of services by, for instance, recognizing increased longevity in estimates of health care’s output. It would also take greater account of the benefits of brand-new products and of increased choice. And, ideally, it would be sliced up to reflect the actual spending patterns of people at the top, middle and bottom of the earnings scale: poorer people tend to spend more on goods than on Harvard tuition fees.
(9) Although a big improvement on today’s measure, GDP-plus would still be an assessment of the flow of income. To provide a cross-check on a country’s prosperity, a third gauge would take stock, each decade, of its wealth. This balance-sheet would include government assets such as roads and parks as well as private wealth. Intangible capital—skills, brands, designs, scientific ideas and online networks—would all be valued. The ledger should also account for the depletion of capital: the wear-and-tear of machinery, the deterioration of roads and public spaces, and damage to the environment.
(10) Building these benchmarks will demand a revolution in national statistical agencies as bold as the one that created GDP in the first place. Even then, since so much of what people value is a matter of judgment, no reckoning can be perfect. But the current measurement of prosperity is riddled with errors and omissions. Better to embrace a new approach than to ignore the progress that pervades modern life.
The following are the living situations of the emperor’s life in the Middle Ages EXCEPT that________.
选项
A、he leads a life of luxury
B、he lives in an era of poor health care
C、he possesses too many palaces
D、he has monotonous recreational activities
答案
C
解析
细节题。作者在文章第一段中描述了中世纪君主的生活。该段第二、三句从仆人、服饰和食物三方面证明了国王的生活奢侈;第四、五句提到国王深受牙痛折磨并且容易患上致命的传染病,表明中世纪的医疗落后;第七句则表明国王的娱乐活动比较单调。因此[A]、[B]、[D]均有提及,故排除。文中第六句提到乘坐马车穿梭于宫殿之间需要花费国王一周时间,这强调的是当时的交通落后,并不能说明国王拥有的宫殿过多,[C]与原文不符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/p6BK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
DifferentTypesofLearningI.ThedefinitionoflearningA.AprocessofpeopleexperiencingrelationshipbetweeneventsB.【T1】
A、BecauseRogeristoorealisticonthehouseissue.B、BecauseRogerpreferslivinginpopularvillages.C、BecauseshethinksRo
A、Beawareofwhomyougiveyoure-mailaddress.B、Askyourfriendsandcontactstodeleteyouremails.C、Usedifferentaddress
Theterm"Americandream"iswidelyusedtoday.Butwhatexactlydoesthisconceptmean?Theterm"Americandream"begantobew
Psychologistshavemanytheoriestoexplainhowwerememberinformation.Themostinfluentialtheoryisthatmemoryworksasak
Today,Iamgoingtoidentifysometypicalresearchproblemsandalsosharewithyouthesolutionstotheseproblems.Thefirst
Today,Iamgoingtoidentifysometypicalresearchproblemsandalsosharewithyouthesolutionstotheseproblems.Thefirst
A、Havingchildrenandafamily.B、Goingthroughsometragedies.C、Beingchallengedtoopenupminds.D、Experiencingtoomuch.A麦
A、Becauseoldpeopleknowwhentheyshouldgotothehospital.B、Becauseoldpeoplearehealthyfromtheirchildhoodtomiddlea
(1)OneschoolnightthismonthIsidleduptoAlexander,my15-year-oldson,andstrokedhischeekinamannerIhopedwouldsee
随机试题
LastFriday,afterdoingallthefamilyshoppinginthetown.Iwantedtohavearestbeforecatchingtherain.I【C1】______anew
某家庭预计今后15年内月收人为10000元,如果其中的35%可以用于支付住房抵押贷款的月还款。已知贷款年利率为12%,则该家庭有偿还能力的15年期最大抵押贷款申请额是()万元。[2005年考题]
根据《商业银行金融创新指引》的规定,商业银行应充分认识到金融创新与风险管理密不可分,风险管理是金融创新的内在要求。()
()是货币市场上最敏感的“晴雨表”。
作为人,在自己的一生中,第一要义当然是要好好活着,___________自己的家人,在力所能及的情况下帮助旁人,但又要有___________,在关键时刻和关键问题面前,能尽责任。填入划横线部分最恰当的一项是()。
________是实现人的全面发展的唯一途径。
设f(x)是[a,b]上的连续函数,且对于满足∫abg(x)dx=0的任意连续函数g(x),都有∫abf(x)g(x)dx=0。证明:存在ξ∈[a,b]使得f(x)=f(ξ)恒成立。
已知圆的方程为x2+y2一6x一8y=0,设该圆过点(3,5)的最长弦和最短弦分别为AC和BD,则四边形ABCD的面积为()
由风险资本家融资的初创公司比通过其他渠道融资的公司失败率要低。所以,与诸如企业家个人素质、战略规划质量或公司管理结构等因素相比,融资渠道在初创公司的成功上是更重要的原因。以下哪项如果为真,最严重地削弱了上述结论?()
要在一块边长为48米的正方形地里种树苗,已知每横行相距3米,每竖行相距6米,四角各种一棵树苗。问一共可种多少棵树苗?()
最新回复
(
0
)