首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
COMETS (1) Comets are among the most interesting and unpredictable bodies in the solar system. They are made of frozen gases
COMETS (1) Comets are among the most interesting and unpredictable bodies in the solar system. They are made of frozen gases
admin
2022-08-28
50
问题
COMETS
(1) Comets are among the most interesting and unpredictable bodies in the solar system. They are made of frozen gases (water vapor, ammonia, methane, carbon dioxide, and carbon monoxide) that hold together small pieces of rocky and metallic materials. Many comets travel in very elongated orbits that carry them far beyond Pluto. These long-period comets take hundreds of thousands of years to complete a single orbit around the Sun. However, a few short-period comets (those having an orbital period of less than 200 years), such as Halley’s Comet, make a regular encounter with the inner solar system.
(2) When a comet first becomes visible from Earth, it appears very small, but as it approaches the Sun, solar energy begins to vaporize the frozen gases, producing a glowing head called the coma. The size of the coma varies greatly from one comet to another. Extremely rare ones
exceed
the size of the Sun, but most approximate the size of Jupiter. Within the coma, a small glowing nucleus with a diameter of only a few kilometers can sometimes be detected. As comets approach the Sun, some develop a tail that extends for millions of kilometers. Despite the enormous size of their tails and comas, comets are relatively small members of the solar system.
(3) The observation that the tail of a comet points away from the Sun in a slightly curved manner led early astronomers to propose that the Sun has a repulsive force that, pushes the particles of the coma away, thereby forming the tail. Today, two solar forces are known to contribute to this formation. One, radiation pressure, pushes dust particles away from the coma. The second, known as solar wind, is responsible for moving the ionized gases, particularly carbon monoxide. Sometimes a single tail composed of both dust and ionized gases is produced, but often two tails—one of dust, the other, a blue streak of ionized gases—are observed.
(4) As a comet moves away from the Sun, the gases forming the coma recondense, the tail disappears, and the comet returns to distant space. Material that was blown from the coma to form the tail is lost from the comet forever. Consequently, it is believed that most comets cannot survive more than a few hundred close orbits of the Sun. Once all the gases are expelled, the remaining materials—a swarm of tiny metallic and stony particles—continue the orbit without a coma or a tail.
(5) Comets apparently originate in two regions of the outer solar system. Most short-period comets are thought to orbit beyond Neptune in a region called the Kuiper belt, in honor of the astronomer Gerald Kuiper. During the past decade over a hundred of these icy bodies have been discovered. Most Kuiper belt comets move in nearly circular orbits that lie roughly in the same plane as the planets. A chance collision between two comets, or the gravitational influence of one of the Jovian planets—Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune—may occasionally alter the orbit of a comet in these regions enough to send it to the inner solar system and into our view.
(6) Unlike short-period comets, long-period comets have elliptical orbits that are not confined to the plane of the solar system. These comets appear to be distributed in all directions from the Sun, forming a spherical shell around the solar system, called the Oort cloud, after the Dutch astronomer Jan Oort. Millions of comets are believed to orbit the Sun at distances greater than 10,000 times the Earth-Sun distance. The gravitational effect of a distant passing star is thought to send an occasional Oort cloud comet into a highly eccentric orbit that carries it toward the Sun. However, only a tiny portion of the Oort cloud comets have orbits that bring them into the inner solar system.
(7) The most famous short-period comet is Halley’s Comet, named after English astronomer Edmond Halley. [A] Its orbital period averages 76 years, and every one of its 30 appearances since 240 B.C. has been recorded by Chinese astronomers. [B] When seen in 1910, Halley’s Comet had developed a tail nearly 1.6 million kilometers (I million miles) long and was visible during daylight hours. [C] Its most recent approach occurred in 1986. [D]
According to paragraph 7, all of the following are true of Halley’s Comet EXCEPT________.
选项
A、On at least one appearance, it had a tail of well over a million kilometers in length.
B、Each of its last 30 appearances has been recorded by astronomers in China.
C、It is the only comet that can be observed during daylight hours.
D、It averages 76 years between appearances in the inner solar system.
答案
C
解析
本题属于否定事实信息题,定位在第7段,题干要求选出关于哈雷彗星的不正确说法。第7段倒数第2句只提到哈雷彗星在白天也能够被看到,但并未提及这是唯一在白天也能被看到的彗星。C项不符合原文说法,符合题意,故选。A项“在哈雷彗星的出现中,至少有一次有长度超过100万千米的彗尾”对应第7段倒数第2句a tail nearly 1.6 million kilometers。B项“哈雷彗星最近30次的出现都被中国天文学家记录下来”对应原文第7段第2句every one of its 30 appearances…has been recorded by Chinese astronomers。D项“在内太阳系出现的平均间隔是76年”对应第7段第2句orbital period averages 76 years。以上三项均可以在文中找到依据,均不符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/p7fO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
Whatchangehasbeenmadetoeachpartofthehealthclub?ChooseFIVEanswersfromtheboxandwritethecorrectletter,A-F,n
WriteNOMORETHANTWOWORDSAND/ORANUMBERforeachanswer.MonarchButterfliesHibernationButterflyspeciesadoptdifferent
Choosethecorrectletter,A,BorC.Duringherworkplacement,Helenhelpedfindwaysto
EngineeringforsustainabledevelopmentTheGreenhouseProject(Himalayanmountainregion)ProblemShortgrowingseason
Whatisthemainideaofthepassage?Whichofthefollowingdoesthepassagementionasnecessaryforboththeproductionofo
EuropaisthesmallestofplanetJupiter’sfourlargestmoonsandthesecondmoonoutfromJupiter.Until1979,itwasjust
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment→InourstudyoftheplanetEarth,wewillfindafour-sta
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment→InourstudyoftheplanetEarth,wewillfindafour-sta
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment→InourstudyoftheplanetEarth,wewillfindafour-sta
随机试题
A.山茱萸B.五倍子C.莲子D.诃子E.金樱子具有补脾止泻,养心安神功效的药物是
阻塞性黄疸病人的粪便颜色呈
下列关于税收保全与税收强制措施的哪些表述是错误的?(2006年试卷一第67题)
在大家眼中“挣钱多,说话少,疯狂加班”的程序员们,终于发声,通过这场“996.ICU”运动表达了抵制姿态。“996”作为一句玩笑,迅速被互联网企业员工、即将踏入互联网行业的高校人才以及关注该领域的人们“吵”成话题,这本身就表明了问题的严重性和紧迫性。某些互
根据《中华人民共和国涉外民事关系法律适用法》的规定,不动产法定继承,适用()法律。
我国是最早发明印刷术的国家,世界上现存最早的标有确切日期的印刷品是:
利率互换(InterestRateSwap)与货币互换(CurrencySwap)
控制要求特征的方法是()
下列叙述中正确的是()。
A、Mexico.B、CentralAmerica.C、U.S.D、Honduras.B新闻中提到墨西哥移民实际上正在逐渐离开美国,与此同时,中美洲的移民数量在上涨,故B为答案。原文是说墨西哥的移民实际上正在逐渐离开美国,并没有提到上涨,排除A和
最新回复
(
0
)