首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Researchers are increasingly interested in manipulating the environment early in children’s lives when they are perceived to be
Researchers are increasingly interested in manipulating the environment early in children’s lives when they are perceived to be
admin
2014-03-22
59
问题
Researchers are increasingly interested in manipulating the environment early in children’s lives when they are perceived to be at risk for impoverished intelligence. In a program conducted in North Carolina by Craig Ramey and his associates, pregnant women with IQs averaging 80 were recruited for a study. After their babies were born, half of the infants were cared for during the day at an educational day-care centre and half were reared at home by their mothers. Both groups of children were given medical care and dietary supplements, and their families were given social services if they requested them.
At the age of 3, the children who attended the educational day-care centre had significantly higher IQs than did the home-reared children. This difference was likely due to the decline in the IQs of the home-reared children during the period from 12 to 18 months of age. By the time the children were 5 years old, 39percent of the home-reared children had IQs below 85 but only 11 percent of the educational day-care children had IQs this low. In the most recent evaluation of this project, positive effects of educational day-care on the intellectual development and academic achievement of the children were evident at age 12.
Some parents, such as those in Ramey’s study, have difficulty providing an adequate environment for the intellectual needs of their infants. Once these difficulties are a recurring part of the family system, changing efforts probably will be more difficult and costly. Early intervention in the family system is directed at changing parental adaptive and responsive functioning so that permanent negative effects are minimized.
In another investigation, the Infant Health and Development(IHD)Program, early intervention with low birth weight children revealed that both home visitation(探望)and an educational child curriculum improved the children’s IQs, decreased behaviour problems, and improved the home environment. The intervention was more effective with mothers with low educational attainment than those with high educational attainment, more effective for African-American than White children, and effective for most at-risk children.
Intervention programs have the most positive effects on children’s well-being when they(A)begin as early as possible,(B)provide services to parents as well as to the children,(C)have a low child-teacher ratio,(D)have high parental involvement, and(E)have frequent contacts. In one review of family intervention studies, intervention was more effective when there were eleven or more contacts between the intervener and the family. While eleven sessions is a somewhat arbitrary number, it does indicate that a certain duration of contact is necessary for intervention success.
The finding that children reared at home had low IQs at age 12 indicates______.
选项
A、educational day-care centres are the best place for children to grow up in
B、parents fail to provide an adequate environment for their intelligence growth
C、the age of 12 is a critical point in time for intellectual development in children
D、intellectual development and academic achievement of children are closely related
答案
B
解析
根据题干中的children,reared at home,low和IQs可将本题出处定位于第2段倒数第二句。该段末句和倒数第二句提到,孩子12岁时,日托所对孩子的智力发育和学业的积极影响会很明显;文章第3段首句又指出,一些家长没有能力为婴儿提供适合其智力发展需要的环境,从而可以确定答案为B)。原文只是把日托所和家庭这两种环境做比较分析,指出在日托所抚养的孩子智商比在家里抚养的孩子的智商要高,但不能说明日托所就是孩子成长的最好环境,故A)错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pC17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheconclusionofanewstudybysociologistsfromtheUniversityofTorontowon’tcomeasasurprisetoworkingwomen:theyfee
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollofthedice(骰子)."Thecouncilsusea【B1】______select
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollofthedice(骰子)."Thecouncilsusea【B1】______select
A、Helosteverythingincludinghiscomputer.B、Hesufferedfromaseriouscaraccident.C、Hewentabroadtojoinhisfamily.D、H
Childrenhavebeensaidtohavebrain-injuredchildsyndrome,hyperactive(极度活跃的)childsyndromeandattention-deficitdisorder(AD
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversitywithoutanyclearideaofwhattheyaregoingtodoa
A、Financialsecuritymattersalottothem.B、Theychaseeverymarkofthestockmarket.C、They’renotsoconcernedwithmoney.
A、Itwillhelpdetectallkindsofliars.B、Itwillmostlikelyproveineffective.C、Itcanhelpsolvecomplexproblems.D、Itis
A、Itmeansyouareinanothercountry.B、Itmeansyouareinabadmood.C、Itmeansyouhavemadeamistake.D、Itmeansyouhave
Thebiggestsafetythreatfacingairlinestodaymaynotbeaterroristwithagun,butthemanwithaportablecomputerinbusin
随机试题
将函数f(x)=展开为(x一1)的幂级数.
男,30岁,突发性中上腹刀割样疼痛3小时,体检:全腹部压痛、反跳痛、肌紧张。行腹部立位摄片发现膈下游离气体。推测该病人的腹膜炎产生的原因是
(2003年司考试题)证券发行中因虚假陈述致使投资者在证券投资中遭受损失的,发行人、承销商应承担赔偿责任,下列哪些人应负连带赔偿责任?()
背景东北某市新建一建筑面积39600m2的文化体育中心工程,地上6层,地下2层,局部埋深9m。工程选址位于某山坡,一半基础须回填,混凝土灌注桩局部桩承台加整体筏板基础,地上钢筋混凝土框架结构。3层会议厅主梁采用预制钢筋混凝土,1000人餐厅采用预
某工程采用工料单价法计价程序计算工程造价,以直接费为计算基数,已知该工程直接工程费为2000万元,措施费为200万元,间接费费率为10%,利润率为5%,综合计税系数为3.41%,则该工程的含税造价为()万元。
下列关于国家预算作用的表述,正确的是()。
2012年年末,按照贷款五级分类的口径,我国某商业银行各类贷款余额及贷款损失准备的情况是:正常贷款1000亿元;关注贷款100亿元;次级贷款20亿元;可疑贷款10亿元;损失贷款10亿元;贷款损失准备100亿元。根据上述资料,回答下列问题:根据
根据《合同法》的规定,下列要约中,不得撤销的有()。
根据所给资料,回答下列问题。某市统计局开展了一次关于市民参加慈善捐助活动的专题调查,成功访问了该市2003位16周岁及以上的常住市民。调查显示,47.5%的市民在过去一年中参加过不同种类的慈善捐助活动。在5类市民提供慈善捐
精神文明是()。
最新回复
(
0
)