首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Add CO2 to the atmosphere and the climate will get warmer—that much is well established. But climate change and carbon aren’t in
Add CO2 to the atmosphere and the climate will get warmer—that much is well established. But climate change and carbon aren’t in
admin
2015-03-25
84
问题
Add CO
2
to the atmosphere and the climate will get warmer—that much is well established. But climate change and carbon aren’t in a one-to-one relationship. If they were, climate modeling would be a
cinch
. How much the globe will warm if we put a certain amount of CO
2
into the air depends on the sensitivity of the climate. How vulnerable is the polar sea ice; how rapidly might the Amazon dry up; how fast could the Greenland ice cap disintegrate? That’s why models like those from the Intergovernmental Panel on Climate Change spit out a range of predictions for future warming, rather than a single neat number.
One of the biggest questions in climate sensitivity has been the role of low-level cloud cover. Low-altitude clouds reflect some of the sun’s radiation back into the atmosphere, cooling the earth. It’s not yet known whether global warming will dissipate clouds, which would effectively speed up the process of climate change, or increase cloud cover, which would slow it down.
But a new study published in the July 24 issue of Science is clearing the haze. A group of researchers from the University of Miami and the Scripps Institute of Oceanography studied cloud data of the northeast Pacific Ocean—both from satellites and from the human eye—over the past 50 years and combined that with climate models. They found that low-level clouds tend to dissipate as the ocean warms—which means a warmer world could well have less cloud cover. "That would create positive feedback, a reinforcing cycle that continues to warm the climate," says Amy Clement, a climate scientist at the University of Miami and the lead author of the Science study.
Getting data on cloud cover isn’t easy. There is reliable information from satellites, but those only go back a few decades—not long enough to provide a reliable forecast for the future.
Clement and her colleagues combined recent satellite data with human observations—literally, from sailors scanning the sky—that go back to 1952, and found the two sets were surprisingly in sync(harmony or harmonious relationship). "It’s pretty remarkable," says Clement. "We were almost shocked by the degree of concordance. "
The data showed that as the Pacific Ocean has warmed over the past several decades— part of the gradual process of global warming—low-level cloud cover has lessened. That might be due to the fact that as the earth’s surface warms, the atmosphere becomes more unstable and draws up water vapor from low altitudes to form deep clouds high in the sky. Those types of high-altitude clouds don’t have the same cooling effect. The Science study also found that as the oceans warmed, the trade winds—the easterly surface winds that blow near the equator—weakened, which further dissipated the low clouds. The question now is whether this process will continue in the future, as the world keeps warming.
The word "cinch"(Line3, Para.1)most probably means
选项
A、a very easy thing.
B、a very complex thing.
C、a great challenge.
D、an extremely hard problem.
答案
A
解析
语义理解题。由题干关键词定位至第一段。由该段可知,气候变化和碳之间并非存在一对一的关系,还涉及下文提及的很多因素,由此推断如果是一对一的关系的话,那就会变得非常简单,由此推知cinch表示“容易,简单”,[A]与之相符,故为正确答案。[B]、[C]和[D]含义均与之相反,故都排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pG74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
[A]RefuseGimmicks[B]BeWaryofPriceLevels[C]SayNotoUselessThings[D]NeverPayListPrice[E]Stand
Ms.Byron’scommentonherownsummerexperimentis______.Itcanbeinferredfromthesecondparagraphthattheparticipants
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
Asforglobalization,MichaelTenet’sattitudetoitismostprobably_____.Accordingtoparagraph5,theresponsesofdiffere
WhatIsthePaperlessOffice?Itbecameaclassicexampleofatechno-Utopianprophecybecomingfaulty.Thenotionofthe"
Acommonplaceobservationofweatherfluctuatingbetweenasevereheatwaveandafairlycooldaymaybewhatdoomsustoclimat
Acommonplaceobservationofweatherfluctuatingbetweenasevereheatwaveandafairlycooldaymaybewhatdoomsustoclimat
TheAmericaneconomyisgrowing,accordingtothemostrecentstatistics,atthehighrateof7%,andisinthemiddleofthel
Inthecurrentimmigrationwave,somethingmarkedlydifferentishappeninghereinthemiddleofthegreatAmerican"meltingpot
Communicationisadynamicprocesswiththeinteractingcomponentsofsending,receivingandfeedback.Nonverbalcuesmayprovid
随机试题
在中间派别中,由邓演达领导的是()
我国《医师法》规定,医师进行试验性临床医疗,应经医院批准,但无须征得病人本人或家属的同意。()
需摄取穿胸位(侧位)的是
动植物检疫法禁止进境物的范围包括:动植物病原体(包括菌种、毒种等)、害虫及其他有害生物;动植物疫情流行的国家和地区的有关动植物、动植物产品和其他检疫物;( );土壤。
运输费率取决于商品种类、质量、运输距离、服务水平和其他选择性要求。下面关于运输费率的说法中错误的是()。
客观公正性原则
行政决策是行政管理的中心环节,是整个行政活动的核心、基础和关键。试述如何实现行政决策的民主化和科学化。
三个采购员定期到某市场去采购,甲每隔1天去一次,乙每隔6天去一次,丙每隔9天去一次,三人星期三第一次在市场相会,那下次相会是星期几?()
A、B、C三个试管中各盛有10克、20克、30克水,把某种浓度的盐水10克倒入A中,充分混合后从A中取出10克倒入B中,再充分混合后从B中取出10克倒入C中,最后得到C中盐水的浓度为0.5%。则开始倒入试管A中的盐水浓度是()。
现在的诗词普及,还有许多需要留心和甄别的地方,如今市面上诗词普及的图书尤其多,也尤为________。有不少普及读物,其中文字错漏百出,采用的故事也都是________,甚至是杜撰而来。作为读者,应该加以甄别,尽量选择学者编写的图书,他们的材料、解读都较为
最新回复
(
0
)