首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It aims to make Esperanto a working language in the U. N. B、It has increased its popularity with the help of the media. C、It h
A、It aims to make Esperanto a working language in the U. N. B、It has increased its popularity with the help of the media. C、It h
admin
2011-01-08
80
问题
Esperanto is an artificial language designed to serve internationally as an auxiliary means of communication among speakers of different languages. It was created by Ludwig Lazar Zamenhof, a polish Jewish doctor specialized in eye diseases. Esperanto was first presented in 1887. An international movement was launched to promote its use. Despite arguments and disagreements, the movement has continued to flourish and has members in more than 80 countries. Esperanto is used internationally across language boundaries by at least 1 million people, particularly in specialized fields. It is used in personal contexts, on ’ radio broadcasts and in a number of publications as well as in translations of both modern works and classics. Its popularity has spread form Europe, both east and west, to such countries as Brazil and Japan. It is, however, in China that Esperanto has had its greatest impact. It is taught in universities and used in many translations, often in scientific or technological works. EL POPOLA CHINIO, which means from people’s China, it’s a monthly magazine in Esperanto and it’s read worldwide. Radio Beijing’s Esperanto program is the most popular program in Esperanto in the world. Esperanto vocabulary is drawn primarily from Latin, the Roman’s languages, English and German. Spelling is completely regular. A simple and consistent set of endings indicates grammatical functions of words. Thus for example, every noun ends in "o", every adjective in "a", and basic form of every verb in "i". Esperanto also has a highly productive system of constructing new words from old ones.
选项
A、It aims to make Esperanto a working language in the U. N.
B、It has increased its popularity with the help of the media.
C、It has encountered increasingly tougher challenges.
D、It has supporters from many countries in the world.
答案
D
解析
细节题。关于题目问到的international movement文中提到An international movement was launched to promote its use.Despite arguments and disagreements,the movement has continued to flourish and has members in more than 80 countries.(一项国际活动被举行来推广它的使用。虽然存在争论和不同意见,这项活动却持续兴盛并且在80多个国家都有成员。)选项D“在世界上的很多国家都有支持者”符合题意。选项A“致力于使世界语成为联合国的一种工作语言”;选项B“在媒体的帮助下提高了受欢迎程度”;选项C“受到越来越多强劲的挑战”文中均未提及,因此D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pKs7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TreesTomany,thewordtreesevokesimagesofsuchancient,powerful,andmajesticstructuresastheredwoodandthegiant
Manyworkersdependonplans【B1】______bytheiremployerstohelppayfortheirretirement.Therearetwomajorkindsofretirem
Muchofthelanguageusedtodescribemonetarypolicy,suchas"steeringtheeconomytoasoftlanding"or"atouchonthebrake
A、Novels.B、Collectionsofmaps.C、Magazines.D、Fictionstories.B综合推断题。由文章中的theReferenceLibrary可知,这是一间参考书阅览室,所以不可能借阅小说、杂志或科幻故
A、Theycarriedpassengers,butnotcargo.B、Theywerelarge,butsurprisinglyfast.C、Theywerethefirstsuccessfulsteam-power
ThedevelopingcountriesofCentralandSouthAmerica,Africa,andAsiaoncemerelyexportedrawmaterialsandcashcropsinret
ThedevelopingcountriesofCentralandSouthAmerica,Africa,andAsiaoncemerelyexportedrawmaterialsandcashcropsinret
A、Thedinosaurswantextinct.B、AnumberofmeteoritescrashedintoEarth.C、Someanimalspeciesevolved.D、Someplantswentext
随机试题
【】是一个全球性的非政府组织,总部设在瑞士日内瓦,其任务是推动各个行业的国际标准化活动。
金蝶KIS店铺版
A型血友病患者,男,12岁,体重38kg,将患儿体内Ⅷ:C提高30%,需要输用Ⅷ:C多少单位
下列哪种疫苗不能接种若患儿存在接种禁忌症,确实需要进行接种时,应采取的方法是
患者,男,25岁,截肢手术后需输血400ml,下列操作不正确的是
张某诉新立公司买卖合同纠纷案,新立公司不服一审判决提起上诉。二审中,新立公司与张某达成协议,双方同意撤回起诉和上诉。关于本案,下列哪一选项是正确的?(2017年卷三45题)
关于现金流量表的表述,错误的是()。
某生产企业(适用出口货物免抵退税政策)2020年6月发生一般贸易出口业务,出口发票上注明到岸价为1000万元,按合同约定企业应当承担货物出口后的运费、保险费、佣金等费用20万元,货物适用的征税率为13%,退税率为11%。则该企业当期应申报的不得免征和抵扣
劳动权保障具体体现为()。
关于共同犯罪,下列判断正确的是:
最新回复
(
0
)