首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’ s now a "global village" where countries are only sec
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’ s now a "global village" where countries are only sec
admin
2009-01-05
59
问题
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’ s now a "global village" where countries are only seconds away by fax or phone satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly enhanced by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a breed of modern businesspeople who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modem markets, success overseas often help support domestic business efforts.
Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive ranks. 7he executive stationed in another country no longer need fear being "out of sight and out of mind." He or she can be sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United Sates where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more prevalent.
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language is n’ t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal
The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forward certain negotiations, and can have the cultural insight to know when it is better to move more slowly. The employee at the home office who can communicate well with foreign clients over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.
What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment?
选项
A、Critical.
B、Indifferent.
C、Prejudiced.
D、Positive.
答案
D
解析
作者在文章中用到了"benefit from this high-tech communications equipment"和"growing respect",以及"thanks to a variety of relatively inexpensive communication devices"等字眼,由此可推断出,作者对高科技通讯设备持积极态度,所以D 正确。由于A 和C 同义,因此可以同时予以排除。如果作者持“漠不关心”的态度,他就不会写这篇文章了,由此也可将B 排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pMBK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Changesinthetechnologyofcommunicationareoccurringsorapidlythatwehumanbeingsnowmovethroughacloudofmessagesa
DavidCameronhasnoticedthathealthandsafetyregulationsstopschoolstakingchildrenoutonfieldtrips,outdooractivitie
DavidCameronhasnoticedthathealthandsafetyregulationsstopschoolstakingchildrenoutonfieldtrips,outdooractivitie
DavidCameronhasnoticedthathealthandsafetyregulationsstopschoolstakingchildrenoutonfieldtrips,outdooractivitie
DavidCameronhasnoticedthathealthandsafetyregulationsstopschoolstakingchildrenoutonfieldtrips,outdooractivitie
Thebookisdead.Technologyhaskilledit.Thelibrariesoftheworldaredoomingtobecomemuseums.Americans,however,【M1】___
ForgetexpensiveeducationalDVDsandprivatetutors,thesecrettosmartchildrencouldbesosimpleasgivingbirth【M1】______
ForgetexpensiveeducationalDVDsandprivatetutors,thesecrettosmartchildrencouldbesosimpleasgivingbirth【M1】______
ForgetexpensiveeducationalDVDsandprivatetutors,thesecrettosmartchildrencouldbesosimpleasgivingbirth【M1】______
随机试题
分离脑膜炎奈瑟菌的最佳培养基是
A.色谱峰高或峰面积B.死时间C.色谱峰保留时间D.色谱峰宽E.色谱基线
有关建设地点说法正确的是()。
根据反不正当竞争法的规定,下列行为中,属于不正当竞争行为的有()。
当患者对医生所实施的诊治手段有质疑时,医生必须详细地向患者说明、解释,在患者愿意时才能进行,这属于患者的()。
小说家应尽可能把人物对话写得流利自然,生动活泼,__________不能完全像实际说话。__________讲故事或作报告,__________又决不能像日常说话那样支离破碎,__________不写稿子,__________应像一篇文章。依次填入横线部分
《中华人民共和国宪法》
企业制定向业务部门(客户)收费的价格策略,不仅影响到IT服务成本的补偿,还影响到业务部门对服务的需求。实施这种策略的关键问题是________。
以下关于ATM技术的描述中,错误的是()。
Skipthatthirdhelpingofroastbeef,savetheplanetanddoyourheartafavoratthesametime.That’stheadviceofAlan
最新回复
(
0
)