首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The motivation. B、The interest. C、The age. D、The intelligence. D原文中,女士提到,也许人们年轻的时候更渴望去学习。但是如果年纪大了还有学习的积极性和兴趣,那又有何不可呢?对话中没有提到智力
A、The motivation. B、The interest. C、The age. D、The intelligence. D原文中,女士提到,也许人们年轻的时候更渴望去学习。但是如果年纪大了还有学习的积极性和兴趣,那又有何不可呢?对话中没有提到智力
admin
2022-09-30
67
问题
W: Hello, Peter. How about your Japanese learning?
M: Oh, Susan, I shouldn’t say studying because I haven’t studied so much. Actually for some reason my Japanese learning is very different to my English learning.
W: How is it different?
M: I’ve learned a little bit of Japanese through listening mostly. I haven’t been able to master enough kanji and Japanese symbols to be able to read it well or to write it well at all. So I couldn’t… like before I studied English, a lot of English came to me because I read so much, but now I can’t read in Japanese, so I’m having to rely on listening mostly.
W: I learned Spanish in the similar way I learned English, but I didn’t think of it as studying. It was fun for me, although I did a lot of homework. But with Japanese I haven’t reached that level yet, and somehow I seem to have forgotten how to learn a language. I have been trying to learn Japanese for a few years but I think my brain has just become lazy.
M: It’s interesting. Maybe our brains tackle every language in a different way. I’m also finding out it’s becoming more difficult, but maybe we’re only getting older. That’s maybe one of the reasons.
W: Maybe so.
M: Do you think age matters a lot to your language learning?
W: I would like to say no, but I think there are different factors. So, surely, when you’re young you learn faster and I think especially because there’s nothing else that’s occupying your mind. You’re just studying.
M: But I had an old friend who started studying French after he was retired. He studied French when he was in his twenties, but then he started working and gave up. Then he started again and he could afford to go to France for three months and just learn and live there. He came back at the age of 65 and he was so much better in his French, and he’d made some French friends. So I think it has a lot to do maybe with your motivation (积极性) and your interest too.
W: That’s right. I was just going to say maybe more so than age.
M: Yeah.
W: Maybe when you’re young you might be more eager to learn, but if you have that same kind of motivation and interest when you’re older, then why not?
M: Because a lot of people take up studying a language later in life when they have more time or maybe more money to spend on it.
W: That’s right. OK, let’s try a bit harder.
M: I think so too.
6. How did the man learn Japanese mostly?
7. What does the woman say about her Spanish learning?
8. What does the man think is one of the reasons why language learning becomes more difficult?
9. How old was the man’s old friend when he came back from France?
10. Which is NOT one of the factors affecting language learning according to the woman?
选项
A、The motivation.
B、The interest.
C、The age.
D、The intelligence.
答案
D
解析
原文中,女士提到,也许人们年轻的时候更渴望去学习。但是如果年纪大了还有学习的积极性和兴趣,那又有何不可呢?对话中没有提到智力因素,故答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pWkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A.acrossB.shortC.actualD.tentativelyE.alteredF.quickG.correctlyH.preciseI.potentialJ.smallK.substan
A、Usethecomputerthere.B、Writehisfirstessay.C、Borrowsomebooks.D、Returnsomebooks.C①选项都是动词原形,可猜测问题与动作行为相关。②男士说正在去图书馆的
A、$250,000.B、$260,000.C、$253,000.D、$263,000.B①选项都是金额,听音时要记录数字信息。②对话开头,男士表示他希望申请250,000美元的房屋贷款。然后在对话的中间部分,男士说他手头上有10,000美元当首付
A、Toemphasizethathisroommateperformsbetter.B、Toprovethatthemanactuallyliedaboutbeinglate.C、Tomakehisroommate
Nowadays,advertisementsplayanimportantroleinthetelevisionindustryandmarket-orientedeconomy.Inordertobetterattra
A、Teacher.B、Doctor.C、Worker.D、Student.D①选项都是对身份或职业的描述,因此预测问题可能与男士的身份职业相关。②女士问男士现在是不是在工作,男士说他是悉尼大学的学生,所以选D项Student。
ImproveYourPublicSpeakingSkills1.Practiceina【T1】environment【T1】______Receivefeedbackabouttheir【T2】【T2】______Practic
HowtoLeadaHappyLife?Lifeisfullofchallenges.Thephilosophytoovercomethemistoenjoylifeandleadahappylife
HowtoSurvivetheHeat1.Heatwavescanbedeadly■nature’sdeadliestkiller■highnighttimetemperatureputs【T1】_
PASSAGETHREEWhatdoes"snag"inParagraphOnemean?
随机试题
下列有关审计风险的说法中正确的是()。
心肌梗死
患儿,男,12岁,初生时正常,智力良好,家庭环境尚好,家长发现自幼生长慢于其他儿童,最近与同班同学相比差异更大。查体:身高110cm,体重20kg,心、肺、腹(-),双睾丸较同龄人小,声音细脆以下检查中最可能出现异常的是
个人住房贷款贷前调查时,通过对开发商的债权债务和为其他债权人提供担保情况的了解,可以对企业的担保能力、融资能力、开发经营能力和楼宇能否按期竣工,作出判断并提供参考资料。()
母公司和其全资子公司的有关事项如下:(1)母公司2009年1月1日结存的存货中含有从其全资子公司购入的存货60万元,该批存货子公司的销售毛利率为15%。2009年度子公司向母公司销售商品,售价为351万元(含增值税),母公司另支付运杂费等支出2万元。子
一般资料:求助者,男性,18岁,高中三年级学生。案例介绍:半年前的一天,求助者乘公交车回家,人多拥挤,碰了一位女孩,并踩了她的脚,女孩厌恶地骂他有病。当时自己觉得心跳加快、脸红。从此,只要见到异性,就很紧张、慌乱,此后上课时注意力无法集中,无法安心
给定资料资料12014年5月,N市放射源丢失事件引发舆论关注。5月10日中午12时,N市环境保护局在其官方微博“N市环保”上发布公告称:“7日,天津宏迪工程检测发展有限公司在位于浦六北路188号的中石化第五建设有限公司院内进行探伤作业期间,丢失
清洁生产是指不断采取改进设计、使用清洁的能源和原料、采用先进的工艺技术与设备、改善管理、综合利用等措施,从源头削减污染,提高资源利用效率,减少或者避免生产、服务和产品使用过程中污染物的产生和排放,以减轻或者消除环境危害的生产方式。根据上述定义,下
以下叙述中正确的是
MineralsMineralsarenon-organicsubstanceswhichcontaintheelementcarbon./Buttheyarevitalforgoodhealth/and
最新回复
(
0
)