首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Biosphere II was a spectacular failure. The gleaming glass-and-concrete habitat sprawling across the desert in Oracle, Arizona,
Biosphere II was a spectacular failure. The gleaming glass-and-concrete habitat sprawling across the desert in Oracle, Arizona,
admin
2011-01-04
44
问题
Biosphere II was a spectacular failure. The gleaming glass-and-concrete habitat sprawling across the desert in Oracle, Arizona, was supposed to support eight human "biospheri-ans" for two years, but the seal has to be broken before the experiment ended in 1993. Oxygen had fallen to levels normally seen at an elevation of 17,500 feet. Nitrous oxide had risen to the point where it threatened to cause brain damage. The fresh water supply became contaminated, and vines smothered(厚厚地覆盖)food plants. Insect pollinators(传授花粉的生物)and many other species became extinct. By the end, Biosphere II was overrun with swarms of ants and cockroaches.
Scientists who gathered recently to review the Biosphere II experiment reached a disturbing conclusion: "No one yet knows how to engineer systems that provide humans with the life-supporting services that natural ecosystems produce for free. "
The problem is that these ecosystems are undergoing wrenching changes. Water and air quality, while improving in some regions, are deteriorating in many others. Carbon dioxide levels in the atmosphere are climbing. The world’s population could reach 10 billion by 2050. And famed Harvard biologist Edward O. Wilson says the current rate of species losses puts us "in the midst of one of the great extinction spasms (突然迸发) of geological history. " All of which makes many ecologists wonder whether humans too will soon become extinct. It’s an incredibly important but incredibly difficult question. If we continue on this course, we’re heading for a world in which we will have to engineer services we’ve always received for free from nature. That’s why the failure of Biosphere II was so disturbing: It proves that we don’t yet know how to do that.
The Biosphere II experience demonstrated that maintaining human life is a tricky proposition, especially if we can no longer rely on the services provided by natural ecosystems. If we are currently living through a mass extinction, as Wilson believes, we should consider the past. In the great Permian extinction 245 million years ago, 96 percent of species perished. Eventually, the Earth was repopulated with a rich collection of new species, but it took 100 million years. "That should give pause to anyone who believes that what Homo sapiens(现代人) destroys, nature will redeem," Wilson says. "Maybe so, but not within any length of time that has meaning for contemporary humanity. "
The seal of the Biosphere II had to be broken before the experiment ended because______.
选项
A、the bad climate of the desert made the human biospherians ill
B、the poisonous air caused brain damage of the human biospherians
C、the ecosystems in it became so bad that the human biospherians can’t live
D、the human biospherians were defeated by swarms of ants and cockroaches
答案
C
解析
事实细节题。文中第一段“has to be broken before the experiment ended.Oxygen had fallen to levels normally seen at an elevation…cockroaches"中可以看出氧气 浓度下降、氧化亚氮含量超高、水资源污染、许多昆虫及其他物种绝迹是人类无法生存其中、生态圈提前开启的重要原因。文中C选项表达的亦为此意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pcHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
(中国科学院2013年3月试题)Parentswhobelievethatplayingvideogamesislessharmfultotheirkids’attentionspansthanwatchingTV
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenvironmentifyoubuyanorganictomatoinsteadofon
Scientistshavediscoveredaclose______betweensmokingandseveralseriousdiseases.
Peoplesufferingfrom______prefertostayshutintheirhomesandbecomepanic-strickeninlargepublicbuildingsandopenfield
Politiciansandthepublicarequicktoblamecollegefacultymembersforthedeclineinlearning,butprofessors—likealltea
Historically,thespread,prevalence,andveryexistenceofcontagiousdiseasehavewhollydependedonthegrowthandconcentrat
Dotoday’skidsmaketerribleentry-levelworkers?【T1】That’saquestionmuchonemployers’mindsasgraduationseasonkicksoff
Whichissafer—stayinghome,travelingtoworkonpublictransport,orworkingintheoffice?Surprisingly,eachofthesecarrie
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand
Moods,saytheexperts,areemotionsthattendtobecomefixed,influencingone’soutlookforhours,daysorevenweeks.That’s
随机试题
关于深Ⅱ度烧伤,下列哪项是错误的【】
李某,32岁,初孕妇,宫内孕39周,于昨天晚上感觉腹部一阵阵发紧,每半个小时一次每次持续3~5秒钟,今天早上孕妇感觉腹部疼痛,每5~6分钟一次,每次持续45秒左右请问。下午3pm,该妇女经阴道分娩出一正常男婴,胎儿娩出后正确的处理应
患者,女,38岁。有"血管性头痛"史,近日头痛如针刺,以枕项部为主,舌质暗,脉弦涩。治拟活血化瘀,宜选何药引经
适合保存检查癌细胞标本的是
某项目投资建设期为3年,第1年投资额是1000万元,且每年以15%的速度增长,预计该项目年均投资价格上涨率为5%,则该项目建设期间涨价预备费为()万元。
下列汽车库或修车库应设集中采暖的是()。
市盈率指标可以用于不同行业公司的比较。()
下列各项不属于我国《证券法》规定的证券交易内容的是( )。
TwoyearsagoIboughtabike.Ifyouliveinatown,itisoften(1)thanacarandyoudon’thavetoworry(2)parking(车辆
Astheearth’ssurfaceswarm,evaporation(蒸发)isdryingoutforestsandsoils,increasingsusceptibilitytofire.Lastsummer,m
最新回复
(
0
)