首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The increasing number of college graduates means hope. B、The number of graduates should be decreased. C、There’re enough resour
A、The increasing number of college graduates means hope. B、The number of graduates should be decreased. C、There’re enough resour
admin
2018-09-15
47
问题
Education experts say Africa’s growing higher education system is important to its economic development. [5]But African universities face a number of issues, including emigration of top students, poor facilities, and high demand combined with a lack of funds.
University leaders from around the African continent met in Johannesburg last week to discuss how to solve these issues and others. The academics who attended the African Universities Summit say the job of educating Africa’s students is harder than it has to be.
Engineering professor David Mfinanga is a vice chancellor at the University of Dares Salaam in Tanzania. He says the main problem facing universities is the high number of students. "But the resources are limited. You need the quantity, you need more graduates, but you need to maintain the quality, and the resources are limited."
There are no simple answers to the issues that African universities face. But, African educators say the issues are just as serious as many of the continent’s other difficult problems, such as war, famine, poverty and quickly changing leaders. And in this case, they say, solving higher education’s problems may help solve the others.
5 What is the main topic of the news report?
6 What do we learn from David Mfinanga’s talk?
7 What do African educators think about the issue?
选项
A、The increasing number of college graduates means hope.
B、The number of graduates should be decreased.
C、There’re enough resources for the African students.
D、The high number of students is the biggest problem.
答案
D
解析
题目询问David Mfinanga的谈话内容。他的讲话主要是围绕学生人数众多但资源不足,无法保证教学质量的问题。其中提到大学面临的主要问题是学生人数过多(high number of students),D“众多的学生是最大的难题”与新闻内容相符,故为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pk47777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、WatchingTVcancausephysicaldiseases.B、TVplacestheviewerinacompletelypassivepositionC、Peoplearetoodependenton
A、Herhusbandhadgotahigherposition.B、Herhusbandhadlosthisjob.C、Shewantedtohaveacleanerhouse.D、Shewantedtom
A、Howtheyplayinthenextmatch.B、HowtheyshapeafterChristmas.C、Howtheygetoverthedifficulty.D、Howtheyexplaintot
A、ShewantedDr.Tylertosignonherschedulecard.B、ShewantedDr.Tylertodeterminethenumberandvarietyofhercourses.
A、1.B、2.C、3.D、4.B第l则新闻开始就说:“英国警方说,又一个涉嫌与星期四伦敦交通系统未遂炸弹袭击案有关的男人被捕。”可见一共抓了两个人,故B正确。数字题,需要明白短文中相关数字的含义,然后根据问题来作答。
A、Abasket.B、Acup.C、Anegg.D、Anoven.B文章主要提到3种鸟,需要一一记录相关信息,题目顺序一般与信息出现的顺序一致。最先听到的是tailorbird,而题目询问缝叶莺的巢看上去是什么样子。关键是要听到“它(缝
A、Useofcomputersinbanks.B、Conveniencesbroughtaboutbycomputersinbusiness.C、Significanceofautomationincommerciale
A、Mysteriesanddetectivestories.B、Novelsandstories.C、Historyandsciencebooks.D、Booksoncultureandtradition.B录音提到,超过
Whatdodietingandenergypolicyhaveincommon?TheSnackWelleffect.Thenamecomesfromthosetastylittlecookiesthatare【
A、Theydisappearafterthetraining.B、Theyendureforfiveyears.C、Theylastforafulltenyears.D、Theyremainforever.C短文提
随机试题
地西泮作为镇静催眠药的优点不包括
根尖大喇叭口的年轻恒牙死髓牙根尖诱导成形术的常用药物是
显微鉴别时确认淀粉粒应加
下列与个人任职有关的收入中,可按全年一次性奖金的计税方法计算缴纳个人所得税的有()。
供应链是围绕()建立的稳定商业关系。
()鼓励应聘者继续与面试考官交流,表达出对信息的关心和理解,
化学是一门以实验为基础的学科。关于以“实验为基础”中实验的含义正确的一项是()。
2017年发布的《汽车产业中长期发展规划》把大力发展汽车先进技术,形成新能源汽车、智能联网汽车和先进节能汽车梯次合理的产业格局以及完善的产业配套体系,引领汽车产业转型升级作为重点任务之一来抓。抓住这一重点任务体现的方法论要求有()。①善于把握复杂
公共设施
Whatthepassagetellsuscanbesummarizedbythestatementthat______.Thispassagesuggeststhatawell-organizedfamilyis
最新回复
(
0
)