首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Mild enthusiasm and hope of change in a country has not had much to cheer about for decades. Such was the reaction to the expect
Mild enthusiasm and hope of change in a country has not had much to cheer about for decades. Such was the reaction to the expect
admin
2009-04-23
60
问题
Mild enthusiasm and hope of change in a country has not had much to cheer about for decades. Such was the reaction to the expected, though narrow, victory of Oscar Berger in a run-off presidential election on December 28th. Mr. Berger, a conservative businessman, won 54% of the vote, against 46% for Atlvaro Colom, of a centre-left coalition. Will Mr. Berger now be able to summon up the will and political muscle needed to reform Guatemala? This remains as a question now.
Although the evidence from the run-off election is ambiguous, at least it passed off without incident. The first round election, in November, saw much menace and some violence, mostly from supporters of General Efrain Rios Montt, a former dictator and backer of the outgoing president, Alfonso Portillo. Then, an unusually huge amount of voters roundly rejected Mr. Rios Montt.
Mr. Berger, a member of Guatemala’s small white elite, has much political experience, having twice been mayor of Guatemala City. He lost to Mr. Portillo in the last election, in 1999. He has the support of local business and much of the middle class. His alliance was in power from 1996 to 2000,when it concluded a peace agreement which ended a 36-year war between the army and left-wing guerrillas(游击队). Mr. Berger’s victory will also please the United States, with which Guatemala has recently concluded free-trade talks and will sign a free-trade agreement.
But Guatemala suffers deep-rooted problems. These include corruption and the rise on Mr. Portillo’s watch, of what some Guatemalans call the "parallel powers"—a group of drug traffickers(走私贩), other criminal outlaws, serving and retired military and police officers and some government officials. Mr. Berger has promised to govern honestly. He is also seeking allies. He has offered government posts to fellow-businessmen and to Rigoberta Menchu, a politician for the Indian majority and a past winner of the Nobel Peace Prize. Ms Menchu turned him down, however.
Mr. Berger will be handicapped by the lack of a majority in Congress, where Mr. Portillo’s party will be the second largest. Mr. Berger has backed calls for General Rios Montt to be tried for atrocities(暴行) during the war. His best hope of support for his proposed reforms may lie with Mr. Colom. The two men offered similar platforms. Guatemalans have heard many promises from the former government about its capability of carrying out the reform before. As for the new one, they will need some convincing that it is really on the way.
选项
A、New president Berger brought hope for the change of his country.
B、Oscar Berger won his election by an overwhelming vote in favor of him.
C、People have confidence in Berger’s ability to reform the country.
D、Alvaro Colom was the former president in a centre-left coalition.
答案
A
解析
根据本文第一段第一、二句可知几十年来没有什么可以引起这个国家的人对于本国发生变革的热情和希望,而伯杰在最终的总统选举中险胜引发了人们的一系列疑问,也就是说新当选的总统伯杰带来了国家变革的希望。根据本段第二、三句可知伯杰在最后的竞选中以54%对46%的总票数险胜,而不是以压倒多数的票数获胜,故可排除B;根据本段最后两句可知伯杰是否能够凝聚危地马拉改革所需要的众望和政治力量,在现在看来还是个疑问,也就是说,人们对于伯杰是否有能力对国家改革还存在疑问,故可排除C;根据本段第三句可知Alvaro Colom来自左翼联盟,他是不是前总统根据本段无法推断,故可排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pkpK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Teamworkplaysanimportantpartinourdailylifeandwork,butsometimesproblemswillarisewhenweareteamingup.Istillr
WearegladthatyouareinterestedinjoiningourVolunteerFireDepartment!Anypersoniseligibletoapplyformembership
Whydomoremiddle-agedadultshavetotakecareoftheirageingparents?Becausepeopleareliving______.
Iftherentisasmuchas$750amonth,water,gasandelectricityshould(include)______.
DearMr.Smith,Iampleasedtoofferyouthepositionoftheafter-salesmanageratourcompanystartingon16June,2015.
A、Takinglongbusinesstrips.B、Workingonweekends.C、Havingworkexperience.D、livinginthecompany’sdormitory.B题目询问这份工作的特殊
LadiesandGentlemen,WelcometoLondonInternationalLanguageCenter.WeteachEnglishforboth【T1】______andbusinesspurpo
Rockwatch—TheBestClubonEarthIfyouareayoungpersonandinterestedingeology(地质学),thenRockwatchistheclubforyo
Iforgetallowingthem______intheschoolgarden.
A、Plantssuitableforhumanneeds.B、Howtobuildshelves.C、Methodofsellingmoreproducts.D、Howtoownsupermarket.CWhatdo
随机试题
唐代诗人李贺的“少年安能长少年,海波上变为桑田”,这一诗句体现了()
医学伦理学的精髓是()
病人目前需要满足哪一层次需要( )。病人在住院过程中,床边摆满了亲朋好友送来的鲜花,使他满足了哪一层次的需要( )。
项目竣工验收前,施工企业对已完工程进行保护发生的费用应计入()。
会计电算化的作用主要是()。
关于有氧呼吸和无氧呼吸的相同点,下列说法不正确的是()。
“弃耕农田一一年生杂草一多年生杂草一灌木阶段一乔木阶段”,这是典型的(),该类演替的主要影响因素为()。
A.howpupilsaretreatedinschoolsB.withyoungpeopleC.farfromD.lookatA.wemust【T13】______theinsecuritythatpa
软件(程序)调试的任务是
1WHYSHOULDanyonebuythelatestvolumeintheever-expandingDictionaryofNationalBiography?Idonotmeanthatitis
最新回复
(
0
)