首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The best estimate of humanity’s ecological footprint suggests that it now exceeds the Earth’s regenerative capacity by around 20
The best estimate of humanity’s ecological footprint suggests that it now exceeds the Earth’s regenerative capacity by around 20
admin
2022-03-28
5
问题
The best estimate of humanity’s ecological footprint suggests that it now exceeds the Earth’s regenerative capacity by around 20 percent. This fact is mentioned early on in the latest book from Lester R. Brown. The subtitle of Plan B 2.0 makes the bold claim of rescuing a planet under stress and a civilization in trouble. So will Brown’s Plan B work?
The green movement divides broadly into two camps technological optimists and social revolutionaries. For every person like Brown proposing new ways to produce protein, there is an indigenous movement in a developing country struggling for land redistribution. Another divide is between those who see the biggest environmental problem as population pressure in the developing South, and those who say it is consumption patterns in the rich North. When push comes to shove, Brown qualifies as a technological optimist who is worried about population. The giveaway is his eulogy to green techno-fixes, coupled with the fear of fast-growing developing countries copying Western consumer lifestyles.
His optimism, though, appears forced as he rolls out a depressing litany of statistics describing species extinction, water shortage, economic upheaval resulting from the eventual decline of oil production and, of course, climate change. And his rescue plans? Shoehorned into Brown’s book is a section headed "Eradicating poverty, stabilizing population". This relies heavily on the orthodox approach to human development that seeks to use aid to plug the income gap for poor countries. Enumerating the costs of attaining the United Nations’ Millennium Development Goals on health, education and poverty reduction, Brown conveys a sense that a few new fiscal measures, combined with the goodwill of rich countries, will deliver. This is an approach that has been followed for the last three decades, and it has not worked. During the 1990s, the share of benefits from global economic growth reaching those living on less than a dollar a day fell by 73 percent, in spite of countless promises to end poverty. This is the problem with Plan B 2.0.
Brown’s picture of climate-change-induced chaos is terrifying and convincing. It includes the awful image of the world’s poorest people competing for food with an ever-hungrier bio-fuels industry, whose job will be to keep the developed world’s SUVs on the road as oil becomes ever more expensive and then runs out. The combination of industrial inertia and the influence of industry on lobbyists is making this vision increasingly plausible. The poor get a bad deal because the world is run by the economic equivalent of gunboat diplomacy, as the recent World Trade Organization talks showed.
Technologically optimistic visions often have too much faith that change will flow from a rational discussion about sensible policies, while tiptoeing around the real problems of power and politics. Even with Brown’s Plan B to tell us which renewable energy technologies to use and which resilient food crops to grow, we are going to need a way to deal with economic vested interests and the democratic deficit in global financial institutions that excludes the poor. For that, we need Plan C.
What is the issue that Brown tries to address in his newly published book?
选项
A、The world’s population has increased by 20 percent.
B、Human activities have gone beyond what the earth is able to sustain.
C、Human beings have developed in a certain ecological pattern.
D、The green movement has failed to produce needed environmental changes.
答案
B
解析
细节题。题目问的是“布朗试图在其新书中说明什么问题?”。由文章第一段第一句“The best estimate of humanity’s ecological footprint suggests that it now exceeds the Earth’s regenerative capacity by around 20 percent. ”可知:关于人类对生态的影响,最佳的估计表明:它已经超过了地球的再生能力的20%左右,这与B项内容相符。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ppWd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatisthistextmainlyabout?Whichofthefollowingstatementsisnottrue?
Throughouthistorytherehavebeenmanyunusualtaxesleviedonsuchthingsashats,beds,baths,marriages,andfunerals.At
Duringtheperiod1490~1979themainprogressmentionedinthispassagewas______.AninventionofanItalianprofessor______
ThepastfewdecadesinBirminghamhaveprovedthatslumclearance______.Accordingtothepassage,nowthattheslumdwelling
What’sthemainobjectiveofastudentwhoattendsacertainnumberofcourses?
Insuranceissupposedtoprovideprotectionagainstfinancialrisks,andwhiledyingtoosoonisonemajorriskweface,another
What’sthemainobjectiveofastudentwhoattendsacertainnumberofcourses?
YouwillhearaninterviewwithProf.JesseAusubelabouthisoptimisticattitudestowardsenvironmentalissuestoday.Asyouli
YouwillhearaninterviewwithProf.JesseAusubelabouthisoptimisticattitudestowardsenvironmentalissuestoday.Asyouli
随机试题
盛怒时,拍案大叫、暴跳如雷;狂喜时,捧腹大笑、手舞足蹈;绝望时,心灰意冷、麻木不仁。这反映的是哪种情绪状态()
患者,女性,63岁,左侧膝关节疼痛3年余,无明显外伤史,血沉10mm/1h,ASO(-),RF(-),血常规正常,未见明显异常,X线片表现为关节间隙变窄,关节边缘骨赘形成。康复评定通常不包括
关于片剂中药物溶出度,下列哪些说法是正确的
A.祛风湿,利小便B.祛风湿,降血压C.祛风湿,安神志D.祛风湿,消痰水E.祛风湿,安心神稀莶草的功效是()。
最不易保存的剂型是( )。
长江公司生产和销售甲产品,相关资料如下:(1)目前的信用政策为“2/15,n/30”,有占销售额60%的客户在折扣期内付款并享受公司提供的折扣;不享受折扣的销售额中,有80%可以在信用期内收回,另外20%在信用期满后10天(平均数)收回。目前的销售收入为
根据《中华人民共和国担保法》的规定,保证人与债权人约定保证人承担保证责任直至主债务本息还清时为止的,保证期间为()。
同盟会政治纲领中的民权主义,其核心内容是
研究量子计算机的目的是为了解决计算机的()
A、£12.B、£15.C、£5.D、£3.D①由选项可知本题与金钱数额有关,听音时应留意相关内容。②本题询问如果一次付一学年会员费可以节省多少钱。录音提到,如果一次付一年会员费,只需要12英镑,而不是15英镑,因此可以节省的钱为3英镑,故D为答案
最新回复
(
0
)