首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
In Brazil, the debate over genetically modified organisms, or GMOs, affects mostly soybean production. Brazil is the world’ s se
In Brazil, the debate over genetically modified organisms, or GMOs, affects mostly soybean production. Brazil is the world’ s se
admin
2015-04-27
82
问题
In Brazil, the debate over genetically modified organisms, or GMOs, affects mostly soybean production. Brazil is the world’ s second largest producer of soybeans behind the United States and ahead of Argentina. Most European and Asian retailers want to remain GM free.
Non-governmental organizations (NGOs) in Brazil are going on a media offensive to prevent the legalization of genetically modified crops. Environmentalists and consumer groups for years have been able to thwart government and companies’ attempts to legalize altered food. In radio dramas that are being broadcast in remote regions, Brazilian NGOs are telling soy farmers the use of genetically modified seeds could endanger their health, their fields and their business. "We are not saying that genetic engineering is, in principle, something bad; we say that we need more science to be sure that it will work in an appropriate way with no harm in the future," said campaign coordinator Jean-Marc von der Weid. "This is both for health and environmental reasons. The other question is on economics. What we think is that in Brazil, if we approve the GMOs, we will lose a spectacular advantage that we have now. We are selling more to the international market, mostly for Europe and Asia, than we have done in our history, because we are not GMO contaminated."
Another opposition group, ActionAid, has been organizing grass-roots support in Brazilian farming regions to rouse consumer sentiment against legalization. ActionAid public policy director Adriano Campolina says he is fighting for farmers to remain independent. "When the small-scale farmer or a big farmer starts using this kind of seed, this farmer will be completely dependent on the transnational, which control intellectual property rights over these seeds," he said.
Brazilian scientist Crodowaldo Pavan said there should be checks on what multinationals can do, but that doesn’t mean GM seeds should be banned. He says fears over their usage are unfounded. Despite the official ban, Dr. Pavan says up to one third of Brazil’s soy crop is genetically modified, because GM seed is being smuggled from Argentina. Brazil’ s government has invested heavily in a GM project by the U.S. biotech company, Monsanto, but the project was put on ice following a successful court challenge by consumers.
The anti-GMO groups are hoping the politicians’ preoccupation with the October presidential election will give them time to gather enough support to defeat any future attempts to legalize genetically altered crops.
According to the passage, the issue in dispute in Brazil is______.
选项
A、contamination of the environment by genetically modified crops
B、Brazil’s standing in the international market
C、the October presidential election
D、the legalization of genetically modified organisms
答案
D
解析
本文介绍的是巴西的一些民间组织如何反对转基因作物。他们从转基因产品对环境的污染,对农户身体的损害,以及对巴西经济的影响出发,反对政府将转基因作物合法化。文章主要介绍的是。Non-govemmental organizations(NGOs)和ActionAid两个组织。作者在文章末尾也介绍了一些其他的立场。例如巴西科学家Crodowaldo Pavan,他认为不能简单地将转基因作物全盘否定。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/prCv777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
某教师用“定窑花瓷琢红玉”的诗句描述宋代瓷器,他试图调动学生的哪一种思维?()
Whichofthefollowingnominatingpatternscanateacheradopttoensurethatallstudentsareactivelyinvolvedinclassroomac
Thebeautifulmountainvillage______wespentourholidaylastyearislocatedin______isnowpartofGuangxi.
Itookmyticket,andmarchedproudlyuptheplatform,withmycheeses,thepeople______respectfullyoneitherside.
AnneWhitney,asophomoreatColoradoStateUniversity,firsthadaproblemtakingtestswhenshebegancollege."Iwasalwaysw
Whichofthefollowingfeaturesisnotexhibitedbythedeductivemethod?
WhichofthefollowingcanNOTberegardedasafeatureofsuccessfulEnglishteacher?
Whichofthefollowingpairsofwordsisnotaminimalpair?
Europeisnotagender-equalityheaven.Inparticular,thecorporateworkplacewillneverbecompletelyfamily-friendlyuntilwo
Parenthoodisn’tacareer-killer.Theeffectofparenthoodisnotthatsevereaspeopleimagine.Infact,economistswithtwoor
随机试题
Goodpasture综合征首选的治疗方法是
成人原发性甲状腺功能减退症最常见的原因是
宫口开全,初产妇进入产房一般情况下,胎头达坐骨棘水平
患者,男性,45岁。因车祸致伤急诊入院。初步检查拟诊骨盆骨折合并腹腔内脏损伤,有休克征象。护士应首先给予
关于工程款的支付,下面不正确的说法是()。
如何使用仿制图章工具在图像中取样?()
简述美苏“冷战”局面形成的原因。
行政机关不得擅自改变已生效的许可证,除非()。
的孤独。________,他总在渴望人与人之间的温暖与爱,而始终未能得到。他的绘画也好,文字也好,除去遗传的因素,很大程度上就是表达此种“寻求”与“寻求不得”之间的落差及随之而来的痛苦。依次填入划横线部分最恰当的一项是:
在软件测试设计中,软件测试的主要目的是
最新回复
(
0
)