首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Training to become a barrister or solicitor is a competitive and expensive business. The legal profession has made efforts to be
Training to become a barrister or solicitor is a competitive and expensive business. The legal profession has made efforts to be
admin
2016-08-19
39
问题
Training to become a barrister or solicitor is a competitive and expensive business. The legal profession has made efforts to become more accessible to aspiring lawyers from all backgrounds and to increase the diversity of its members, but the financial cost remains an enormous barrier for many. Faced with paying university tuition fees, the ridiculously expensive costs of the professional training courses and then funding themselves through a training contract or pupillage, many find themselves starting their working life with enormous debts.
That’s the scary part, but don’t be discouraged. Bursaries, scholarships and grants that do not have to be repaid are available to students during undergraduate law degrees through to the graduate diploma in law and professional training courses and training contracts or pupillage. Unfortunately, finding where that help comes from, can be a challenge and a bit time-consuming. Here’s a guide to what’s on offer at the different stages of your journey into the law that might help make it a bit less bumpy.
Most universities now charge the maximum £9,000 a year tuition fees for students on their undergraduate law degrees. While that fee may seem daunting, remember that you do not have to pay it upfront and you will not have to start paying back tuition fee loans until the April after you graduate and are earning at least £21,000 a year. Most universities and colleges offer bursaries and scholarships to help students with their tuition fees, accommodation, maintenance and other expenses. They will, this year spend £290m on bursaries and reduced tuition fees for poorer students—a fact criticised this week by the government’s social mobility advisor Alan Milburn. He suggested that the money should instead be targeted at helping children from less well off families stay in school.
Anyway, for the moment the bursaries and grants remain. Some are made available to first year students either on the basis of their academic achievements at school or financial need, while others are given to reward students for performance during their degree. Details of available funding, criteria, application processes and deadlines can be found on the websites of the individual universities and colleges. It is worth checking both the awards provided by the university, which are open to all students, as well as those provided by the law school or faculty, offered only to students studying a law degree.
To get you started, here are a couple that caught my eye: Among some of the undergraduate awards available at University College London are the Freshfields Scholarships. International law firm Freshfields provides two awards of £ 10,000 per year of study, for law students from less privileged backgrounds. Recipients also benefit from eight weeks a year of paid work experience at the firm and an award under the college’s bursary scheme to provide additional support of up to £3,500. The awards are designed to assist candidates who aspire to be City lawyers and who have little or no family history of higher education and would become first generation graduates. Queen Mary University London offers scholarships and bursaries to around 50% of its undergraduate body. Among them are a number of £1,000 bursaries awarded on the basis of a student’s academic record before joining, as well as second and final year bursaries recognising students’ success while at university. Students from families on a low income—up to £25,000 a year—can apply for bursaries from their universities to help cover tuition and maintenance fees, under the National Scholarship Programme. A list of participating universities and colleges can be downloaded from the Directgov website.
The site also has details of tuition fee loans, maintenance loans and maintenance grants for living expenses. You should apply in the spring of the year that your course starts. Competition is fierce and students are advised to apply as early as possible. If you have children or dependant adults you may be able to apply for additional grants to cover childcare. Those in full-time higher education with children under 15, or under 17 if they have special educational needs, can apply for a childcare grant of up to £148. 75 a week for one child and £255 for two or more children. Students with disabilities may also be able to benefit from the Disabled Students’ Allowances.
The fifth paragraph claims all of the following EXCEPT that______.
选项
A、Freshfields Scholarships are established for students from poor families
B、it is easier for poor students to apply for the scholarship
C、poor students can apply for additional bursaries besides Freshfields Scholarships
D、details of scholarship application can be found on the Directgov website
答案
D
解析
细节题。根据第五段最后一句可知,在Directgov网站上能查到的是参与国家奖学金项目的大学和学院的名单,而不是申请奖学金的细节,[D]与文意不符,故为答案。通过该段第二句可知,“Freshfields(奖学金)”是帮助困难学生的,[A]符合文意,故排除;由该段第四句可知,“Preshfields(奖学金)”是为那些有很少或没有高等教育家庭背景却想成为一名金融城的律师以及家族第一代大学毕业生的学生而设立的,因此来自贫困家庭背景的学生更容易申请,[B]符合文意,故排除;通过该段倒数第二句可知,“国家奖学金项目”为贫困学生提供了除其他奖学金之外的额外补助,[C]符合文意,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/px7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
First,whilelanguageprovidesameansofsayinganddoingthings,teachingisgenerallybeingdivorcedfromtheusewemakeof
ThenationaldayoftheUnitedStatesofAmericafallson______.
ShoppinghabitsintheUnitedStateshavechangedinthelastquarterofthe20thcentury.Earlyinthe1900s,mostAmericant
Historianshaveonlyrecentlybeguntonotetheincreaseindemandforluxurygoodsandservicestookplaceineighteenth-centur
Historianshaveonlyrecentlybeguntonotetheincreaseindemandforluxurygoodsandservicestookplaceineighteenth-centur
Historianshaveonlyrecentlybeguntonotetheincreaseindemandforluxurygoodsandservicestookplaceineighteenth-centur
我先是被鸟的鸣声吵醒的。是个夏日的清晨,大概有几十只小鸟在我窗外的槭树上集合了,除了麻雀的吱喳声之外,还有那种小绿鸟的嘤嘤声。我认得那种声音,年年都会有一两对小绿鸟来我的树上筑巢,在那一段时间里,我每天都能听到它们那种特别细又特别娇的鸣声.听了就
A、notgethighprofitthereB、notgetprofitthereC、losetheirmoneyD、getintodebtC本题考查重要细节。根据句(9)可知,希腊的投资等级降为“垃圾级”,这意味着投资者在
A、Atanytimeinadayaslongasonewishes.B、Atthetimewhenoneplanstosleep.C、Ataveryearlytimeatnight.D、Ataver
A、Nomorethananhour.B、Nomorethanoneandhalfhours.C、Nomorethantwohours.D、Nomorethantwoandhalfhours.A本题设题点在数
随机试题
7个月婴儿,体重5kg,腹壁皮下脂肪厚0.3cm,不活泼,纳差,反复腹泻,面苍白,血红蛋白80g/L,红细胞数3×1012/L,考虑为
关于功血的病理变化,下列哪项是子宫内膜癌的癌前病变
肾上腺素麻黄碱
起于内斜线的是
A.定痫丸B.黄连温胆汤C.龙胆泻肝汤合涤痰汤D.通窍活血汤E.醒脾汤癫痫脾虚痰湿证的治疗方剂为
将0.400mol/L的NH3.H2O与0.200mol/LHCl等体积混合,在混合后的溶液中加入少量强酸,则溶液的pH将()。
某公路桥梁桩基承台,承台底面标高为-2.0m,承台下布置了灌注柱,桩径1.0m,桩长17m,位于地震基本烈度7度,水平地震动峰值加速度0.15g,区划图上的特征周期0.35s。工程土质性质指标及测点1、2、3的深度ds,如图13.6.1所示。当测点1的标准
有一段话:审讯官:“你是否和恶魔勾结?”受骗者:“是的”。审讯官:“你肯定在说谎,和‘恶魔’相关的人们不说真话,所以你没有和恶魔勾结。”可以说,审讯官的话是自相矛盾的,因为()。
不善于与人交谈,常常容易引起纠纷或误会。每一个人与别人交往的要求都不相同,每个人表达自己及领会他人意思的本领也因人而异。这段话直接支持的一种观点是()。
以下关于控件数组的叙述中,错误的是
最新回复
(
0
)