首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of comp
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of comp
admin
2015-07-20
45
问题
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is the most important assignment confronting American journalism—to make clear to the reader the problems of the day, to make international news as understandable as community news, to recognize that there is no longer any such thing(with the possible exception of such scribbling as society and club news)as "local" news, because any events in the international area has a local reaction in manpower draft, in economic strain, in terms, indeed, of our very way of life.
There is in journalism a widespread view that when you embark on interpretation, you are entering choppy and dangerous waters, the swirling tides of opinion. This is nonsense.
The opponents of interpretation insist that the writer and the editor shall confine himself to the "facts". This insistence raises two questions: What are the facts? And; Are the bare facts enough?
As to the first query. Consider how a so-called "factual" story comes about. The reporter collects, say, fifty facts; out of these fifty, his space allotment being necessarily restricted, he selects the ten, which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall constitute the lead of the piece.(This is an important decision because many readers do not proceed beyond the first paragraph.)This is Judgment Number Two. Then the night editor determines whether the article shall be presented on page one, where it has a large impact, or on page twenty-four, where it has little. This is Judgment Number Three.
Thus, in the presentation of a so-called "factual" or "objective" story, at least three judgments are involved. And they are judgments not at all unlike those involved in interpretation, in which reporter and editor, calling upon their general background, and their "news neutralism", arrive at a conclusion as to the significance of the news.
The two areas of judgment, presentation of the news and its interpretation, are both objective rather than subjective processes—as objective, that is, as any human being can be.(Note in passing: even though complete objectivity can never be achieved, nevertheless the ideal must always be the beacon on the murky news channels.)If an editor is intent on slanting the news, he can do it in other ways and more effectively than by interpretation. He can do it by the selection of those facts that prop up his particular plea. Or he can do it by the place he gives a story—promoting it to page one or demoting it to page thirty.
The title that best expresses the ideas of this passage is______.
选项
A、Interpreting the News
B、Choosing Facts
C、Subjective Versus Objective Processes
D、Everything Counts
答案
A
解析
A.解释新闻。文章虽提及两个领域,但重点在解释所以符合文章。B.选择事实。这只是提供新闻中一个具体步骤。C.主观对客观过程。也是一个具体方面。D.一切都要算在内。涉及面太广,文内没提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qEOq777K
本试题收录于:
小学英语题库特岗教师招聘分类
0
小学英语
特岗教师招聘
相关试题推荐
下列情况中,违反《中华人民共和国未成年人保护法》的是()。
Everybodyknowshowtolearn.Learningisanaturalthing.Itbeginsthe【C1】_______weareborn.Ourfirstteachersareourfamil
LeisureplaysanimportantpartinBritishlife.Therearefourmainreasonsforthis.Firstofall,peoplespendlesstime
LeisureplaysanimportantpartinBritishlife.Therearefourmainreasonsforthis.Firstofall,peoplespendlesstime
Thisdictionary,whichIboughtyesterday,hasbeenhighly__________bymyprofessor.
Oncetherewasalittlegirlwhocametoliveinanorphanage(孤儿院).AsChristmastimewasdrawingnear,alloftheotherchildre
ThestoryofwhyIlearnttoswimisinteresting.Threeyearsbefore,myfatherandIwenttotheswimmingpoolforswim.While
ThestoryofwhyIlearnttoswimisinteresting.Threeyearsbefore,myfatherandIwenttotheswimmingpoolforswim.While
Agoodreaderisverymuchlikeadriver.Hemustchangehisreadingspeedtofithispurposeandthematerialheisreading,ju
Hedoesn’tseemto______(意识到)thecoldnessoftheirattitudetowardshisappeal.
随机试题
订立国际货物买卖合同应遵循的原则有()
钱××,女,30岁,痫证发作时昏仆抽搐,吐涎,平时情绪急躁,心烦失眠,咯痰不爽,口苦且干,大便秘结,舌红,苔黄厚腻,辨证为痰火壅实,治宜选用
胁是指以下什么部位( )
A.CHOPB.DAC.维A酸D.MOPP治疗急性非淋巴细胞白血病
(2015年第43题)严重烧伤时,导致血管通透性增加的主要机制是
财政部门无权对注册会计师及其所在的会计师事务所的审计质量进行再监督。()
道氏理论认为市场的波动表现为几种趋势,它们是()。
下列关于卡特尔的智力理论叙述错误的是()
清官属于内敛型,醒官则多属于发散型。清官大不了穷则独善其身,达则兼济天下,他们可能于世无补,因为他们大不了洁身自好而已。然而醒官一出手,多会促进社会进步。因为就他们对社会的认识、看法和施政来说,往往着眼于社会发展规律,落脚于推动社会进步,着力却在于整个社会
MotoringTechnology1.2millionroaddeathsworldwideoccureachyear,plusafurther50millioninjuries.Toreducecarcra
最新回复
(
0
)