首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nation
(1)About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nation
admin
2018-05-11
68
问题
(1)About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nations, approximately 3. 7 billion people will inhabit urban areas some ten years later. As cities grow, so do the number of buildings that characterize them: office towers, factories, shopping malls and high-rise apartment buildings. These structures depend on artificial ventilation systems to keep clean and cool air flowing to the people inside. We know these systems by the term"air-conditioning".
(2)Although many of us may feel air-conditioners bring relief from hot, humid or polluted outside air, they pose many potential health hazards. Much research has looked at how the circulation of air inside a closed environment—such as an office building—can spread disease or expose occupants to harmful chemicals.
(3)One of the more widely publicised dangers is that of Legionnaire’s disease, which was first recognised in the 1970s. This was found to have affected people in buildings with air-conditioning systems in which warm air pumped out of the system’s cooling towers was somehow sucked back into the air intake, in most cases due to poor design. This warm air was, needless to say, the perfect environment for the rapid growth of disease-carrying bacteria originating from outside the building, where it existed in harmless quantities. The warm, bacteria-laden air was combined with cooled, conditioned air and was then circulated around various parts of the building. Studies showed that even people outside such buildings were at risk if they walked past air exhaust ducts. Cases of Legionnaire’s disease are becoming fewer with newer system designs and modifications to older systems, but many older buildings, particularly in developing countries, require constant monitoring.
(4)The ways in which air-conditioners work to "clean "the air can inadvertently cause health problems, too. One such way is with the use of an electrostatic precipitator, which removes dust and smoke particles from the air. What precipitators also do, however, is to emit large quantities of positive air ions into the ventilation system. A growing number of studies show that overexposure to positive air ions can result in headaches, fatigue and feelings of irritation.
(5)Large air-conditioning systems add water to the air they circulate by means of humidifiers. In older systems, the water used for this process is kept in special reservoirs, the bottoms of which provide breeding grounds for bacteria and fungi which can find their way into the ventilation system. The risk to human health from this situation has been highlighted by the fact that the immune systems of approximately half of workers in air-conditioned office buildings have developed antibodies to fight off the organisms found at the bottom of system reservoirs. Chemical disinfectants, called" biocides" , that are added to reservoirs to make them germ-free, are dangerous in their own right in sufficient quantities, as they often contain compounds such as pentachlorophenol, which is strongly linked to abdominal cancers.
(6)Finally, it should be pointed out that the artificial climatic environment created by air-conditioners can also adversely affect us. In a natural environment, whether indoor or outdoor, there are small variations in temperature and humidity. Indeed, the human body has long been accustomed to these normal changes. In an air-conditioned living or work environment, however, body temperatures remain well under 37℃ , our normal temperature. This leads to a weakened immune system and thus greater susceptibility to diseases such as colds and flu.
Air-conditioning may have ill effect on human body in all of the following ways EXCEPT that______.
选项
A、much exposure may make people feel annoyed
B、harmful chemicals in the ventilation system may cause cancers
C、much exposure to low temperature may cause immune diseases
D、people may suffer from headache in an air-conditioned office
答案
C
解析
细节题。第四段末句指出,越来越多的研究证明,过多地接触正离子(在有空调的房间中)会导致头疼、疲惫,并产生烦躁情绪,故[A]和[D]是空调系统的负面作用;第五段末句指出,杀菌剂中往往含有五氯苯酚一类的化合物,其与腹部癌症的发作有着极其密切的关系,故[B]也是危害之一;末段最后两句指出,在有空调的环境下工作或生活,人体免疫系统会变得脆弱,因而更容易患上如伤风、流感一类的疾病。这里是说免疫力低下会导致伤风、流感,并非免疫系统疾病,故[C]为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qJoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Withtheincreasingdemandsofnewmedicines,animaltestingisinwidespreaduseallovertheworld.Themoralitybehindthisp
Working-classfamiliesintheUnitedStatesareusuallynuclear,andmanystudiesindicatethatworking-classcouplesmarryfor
PASSAGEFOURWhatistheopportunitytoattracttheMySpacecrowdaccordingtoMcGuire?
(1)Aftertakingabriefhiatustoweathertherecession,aninvasionofBritainbysomeofAmerica’sbest-knownretailbrands—i
“人们的生活越来越富裕,但却远不如以前那样快乐了”,这个现象似乎早已成为现代生活永恒的矛盾之一。一个可能的答案就潜藏在我们的心理因素中,即如何才能够满足。我们对于地位、财富的需求从来都不是孤立定位的,而是在与参照组——通常是那些我们自认为与其地位相当的人—
(1)TheEnglish,infact,arestronglygiftedwiththeruralfeeling.Theypossessaquicksensibilitytothebeautiesofnature
AspectsthatMayFacilitateReadingI.Determiningyour【T1】______【T1】______A.Readingfor【T2】______:【T2】______likereadingt
A、Sheownedacar.B、Shedrovewell.C、Shelikeddrivers’uniforms.D、Itwasherchildhooddream.D此题需要根据相关内容进行推理和归纳。女士说她从小就想学车,
Poetrydoesn’tmattertomostpeople.Onehastowonderifpoetryhasanyplaceinthe21stcentury,whenmusicvideosandsat
Poetrydoesn’tmattertomostpeople.Onehastowonderifpoetryhasanyplaceinthe21stcentury,whenmusicvideosandsat
随机试题
关于气胸的处理,下列哪项是错误的
经阴道超声检查方法学的描述,下述哪一项是错误的
胎方位是指()
急性面神经炎的临床表现是
《证券期货投资者适当性管理办法》的实施对我国金融市场具有重要的意义,从根本上体现了金融机构和投资者利益的辩证统一,下列说法正确的是()。Ⅰ.该管理办法要求经营机构必须对普通投资者进行分类管理并按照普通投资者的分类与产品、服务的风险等级
下列各项业务中,不会引起期末存货账面价值发生增减变动的是()。
如图,有大小两个正方形,其对应边的距离均为1厘米。如果两个正方形之间部分的面积是20平方厘米,那么,小正方形的面积是多少平方厘米?()
1,6,5,7,2,8,6,9,()。
Theseanimalsmigratesouthannuallyinsearchoffood.
A、正确B、错误A因果关系的找寻和判断。根据原文Ineedmoremoney.Iwouldliketobuyacar.I’dliketostartafamily,andmaybebuyahouse可知讲话者需要更多的
最新回复
(
0
)