首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The never-ceasing pace of scientific accomplishment often surpasses the progress of moral thought, leaving people struggling to
The never-ceasing pace of scientific accomplishment often surpasses the progress of moral thought, leaving people struggling to
admin
2017-01-15
43
问题
The never-ceasing pace of scientific accomplishment often surpasses the progress of moral thought, leaving people struggling to make sense, initially at east, of whether heart transplants are ethical or test-tube babies desirable. Over the past three decades scientists have begun to investigate a branch of medicine that offers astonishing promise—the ability to repair the human body and even grow new organs—but which destroys early-stage embryos to do so. In "The Stem Cell Hope" Alice Park, a science writer at Time magazine, chronicles the scientific, political, ethical and personal struggles of those involved in the work.
Embryonic stem cells are pluripotent(多功能性的): they have the ability to change into any one of the 200-odd types of cell that compose the human body; but they can do so only at a very early stage. Once the bundle has reached more than about 150 cells, they start to specialize. Research into repairing severed spinal cords or growing new hearts has thus needed a supply of stem cells that come from entities that, given a more favorable environment, could instead grow into a baby.
Immediately after the announcement of the birth of Dolly the sheep—the clone of an adult ewe whose mammary(乳腺的)cells Ian Wilmut had tricked into behaving like a developing embryo-American scientists were hauled before the nation’s politicians who were uneasy at the implication that people might also be cloned. Concern at the speed of scientific progress had previously stalled publicly funded research into controversial topics, for example, into in vitro fertilization. But it did not stop the work from taking place: instead the IVF industry blossomed in the private sector, funded by couples desperate for a baby and investors who had spotted a profitable new market.
That is also what happened with human stem cells. After a prolonged struggle over whether to ban research outright—which pitted Nancy Reagan, whose husband suffered from Alzheimer’s disease, against a father who asked George Bush’s advisers, "Which one of my children would you kill?"—Mr. Bush blocked the use of government money to fund research on any new human embryonic stem-cell cultures. But research did not halt completely; Geron, a biopharmaceutical(生物制药的)company based in Menlo Park, California, had started "to mop up this orphaned innovation" , as Ms Park puts it, by recruiting researchers whose work brought them into conflict with the funding restrictions.
Meanwhile, in South Korea a scientist claimed not only to have cloned human embryos but also to have created patient-specific cultures that could, in theory, be used to patch up brain damage or grow a kidney. Alas, he was wrong. But a Japanese scientist did manage to persuade adult skin cells to act like stem cells. If it proves possible to scale up his techniques, that would remove the source of the controversy over stem-cell research.
Three months after he took office, Barack Obama lifted restrictions on federal funding for research on new stem-cell cultures, saying that he thought sound science and moral values were consistent with one another. But progress has been slow: the first human trials in America, involving two people with spinal-cord injuries who have been injected with stem celis developed by Geron, are only just under way. The sick children who first inspired scientists to conduct research into stem cells in order to develop treatments that might help them are now young adults. As Ms Park notes, the fight over stem-cell research is not over, and those who might benefit from stem-cell medicine remain in need.
What does the author mean by saying Geron " had started ’ to mop up this orphaned innovation’"(Paragraph 4)?
选项
A、Geron ends government interference in this area.
B、Geron settles the disputes over stem cell research.
C、Geron follows up the research on their own.
D、Geron rallies for the research.
答案
C
解析
语义题。根据第四段第二句提到的布什总统阻断了联邦政府对任何新的人类胚胎干细胞培育的资助以及第三句提到的但是(对人类干细胞的)研究并没有完全停止……Geron公司开始招聘研究员,他们的工作是与政府资助基金的限制相矛盾的,由此可知,此处阐述的是Geron开始着手资助研发,故得出[C]“靠他们自身的力量继续此研究”为正确答案,同时排除[A]“结束政府对这一领域的干预”。[B]“解决关于干细胞研究的争论”和[D]“举行集会以支持这一研究”在文中并未提及,故均排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qVJK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowing【C1】______liesinthewayofopportunityforpromot
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowing【C1】______liesinthewayofopportunityforpromot
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowing【C1】______liesinthewayofopportunityforpromot
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowing【C1】______liesinthewayofopportunityforpromot
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowing【C1】______liesinthewayofopportunityforpromot
He______tenlecturesonAmericanhistory,butheonlygavetwobecauseofhisillness.
AftertheFirstWorldWar,theauthorAnaisNinbecameinterestedintheartmovementknownasSurrealismandinpsychoanalysis,
Ifyourcar______anyattentionduringthefirst12months,takeittoanauthorizeddealer.
Accordingtothepassage,asurveyaboutbutterfliesiscarriedonby______.
随机试题
简述法国教育督导制度的特点。
患者男性,30岁,咳嗽6d,畏寒,发热3d,咳铁锈色痰。听诊:右上肺闻及似抬舌后经口腔呼气时所发出的“ha”音响,调高,吸气时相较呼气时相短。该患者在疾病过程中不可能出现的体征是
建设工程施工劳务分包合同中,劳务分包人的义务包括()
消费税纳税人以1个月或者1个季度为1个纳税期的,自期满之日起()日内申报纳税。
公司的最终竞争地位取决于()。
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】______forafewdays.Iwa
《中华人民共和国国民经济和社会发展第十四个五年规划和2035年远景目标纲要》指出,维护社会稳定和安全,要正确处理新形势下人民内部矛盾,加强社会治安防控,编织全方位、立体化、智能化社会安全网。下列有关表述错误的是()。
以下有关专利保护范围的表述正确的有()。
冷战结束以后,特别是进入21世纪以来,世界格局处在一个加快演变的历史性进程中。世界多极化和国际关系民主化势不可挡。世界多极化的积极作用有()
Birth,growth,decline,death:itistheusualcycleforpeople,companiesandindustries.Butthestoryofviolin-makinginCre
最新回复
(
0
)