首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected
admin
2015-01-15
59
问题
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected modern world makes it much more difficult for small language communities to live in relative isolation, a key factor in language maintenance and preservation.
It remains to be seen whether the world can maintain its linguistic and cultural diversity in the centuries ahead. Many powerful forces appear to work against it: population growth, which pushes migrant populations into the world’s last isolated locations; mass tourism; global telecommunications and mass media; and the spread of gigantic global corporations. All of these forces appear to signify a future in which the language of advertising, popular culture, and consumer products become similar. Already English and a few other major tongues have emerged as global languages of commerce and communication. For many of the world’s peoples, learning one of these languages is viewed as the key to education, economic opportunity, and a better way of life. Only about 3,000 languages now in use are expected to survive the coming century. Are most of the rest doomed in the century after that?
Whether most of these languages survive will probably depend on how strongly cultural groups wish to keep their identity alive through a native language. To do so will require an emphasis on bilingualism(mastery of two languages). Bilingual speakers could use their own language in smaller spheres—at home, among friends, in community settings—and a global language at work, in dealings with government, and in commercial spheres. In this way, many small languages could sustain their cultural and linguistic integrity alongside global languages, rather than yield to the homogenizing forces of globalization. Ironically, the trend of technological innovation that threatened minority languages could also help save them. For example, some experts predict that computer software translation tools will one day permit minority language speakers to browse the Internet using their native tongues. Linguists are currently using computer-aided learning tools to teach a variety of threatened languages.
For many endangered languages, the line between revival and death is extremely thin. Language is remarkably resilient(有活力的), however. It is not just a tool for communicating, but also a powerful way of separating different groups, or of demonstrating group identity. Many indigenous communities have shown that it is possible to live in the modern world while reclaiming their unique identities through language.
In the author’s view, many endangered languages are______.
选项
A、remarkable well-kept in this modern world
B、exceptionally powerful tools of communication
C、quite possible to be revived instead of dying out
D、a unique way of bringing different groups together
答案
C
解析
根据题目首先确定答案在最后一段,最后一段首先讲到“the line between re—vival and death is extremely thin”(生和死之间的距离很近)。紧接着说但是“language is remarkably resilient”(语言是非常有活力的),再看最后“Many indigenous communitieshave shown that it is possible to live in the modern world while reclaiming their unique identities through language”(通过语言回归他们独特的身份,许多本土的团体已经表明能够在现代社会中生存下来)。可见,作者认为,许多有灭绝危险的语言,将可能起死回生。C项符合文章的意思,所以应该选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qahi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
若以学龄前儿童为购买对象,“喜之郎”果冻布丁可选择()媒体。
ItistheinteractionAbetweenpeople,Bratherthantheeventsthatoccurintheirlives,thatCarethemainfocusDofsocialps
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketotalkaboutit,though.Justthesame,thereisnothing
Thenationalgovernmentistomakeeveryeffortto______thewillofthepeople.
Thefollowingaccountbytheauthor______thedifferencebetweenEuropeanandAmericanreactions.
Seahorsesareunusualparents.Thefemaleseahorseslaytheeggs,butunlikeothercreatures,it’sthemalesthatgivebirtht
Itisbecoming(farless)commonthanit(wasused)tobeforchildrento(followin)their(fathers’footsteps).
Americanculturehasnotbeenimmunetoculturalinfluencesfromoutside.TheideaofdemocracycamefromtheancientGreeks:th
Allpartsofthissewingmachineare______sothatitisverysimpletogetreplacementsforthem.
Woman:HowdidEllendoonhermathtest?Man:Shepasseditwithflyingcolors.Question:WhatisthemansayingaboutEllen?
随机试题
腺性唇炎的病理改变为
对于支气管哮喘患者的健康宣教中应除外
工程实体质量监督是指主管部门对()实施监督。
Excel中的( )操作可选用格式工具栏中的工具图标
下列项目中,可以从应纳税所得额中扣除的有()。
根据《旅行社责任保险管理办法》,旅行社责任险是一种自愿性保险。()
北京时间2007年10月24日18点05分,我国自主研制的第一个月球探测器——“嫦娥一号”卫星在西昌卫星发射中心顺利升空。“嫦娥一号”卫星发射后首先将被送入一个与地球同步的椭圆轨道,这一轨道近地点为200千米,远地点为51000千米。据此回答问题。在卫
关于在调用模板函数时模板实参的使用,下列表述中正确的是()。
下列关于宏和宏组的说法中正确的是()。
A.switchingB.criticalC.diminishD.buysE.peeledF.crucialG.alteringH.fryersI.cutJ.adequatelyK.tasteL.
最新回复
(
0
)