首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the 1960s pop was a young person’s business. But today age is no barrier to success. The Rolling Stones are still touring in
In the 1960s pop was a young person’s business. But today age is no barrier to success. The Rolling Stones are still touring in
admin
2014-10-24
73
问题
In the 1960s pop was a young person’s business. But today age is no barrier to success. The Rolling Stones are still touring in their 60s. Bob Dylan’s songwriting skills have survived intact. Sir Paul McCartney warbles on.
It is time to do for enterprise what such ageing rockers have done for pop music: explode the myth that it is a monopoly of the young. This idea has been powerfully reinforced by the latest tech boom: Facebook, Google and Groupon were all founded by people in their 20s or teens. Mark Zuckerberg, aged 27, will soon be able to count his years on earth in billions of dollars.
Research suggests that age may in fact be an advantage for entrepreneurs. Vivek Wadhwa of Singularity University in California studied more than 500 American high-tech and engineering companies with more than $ lm in sales. He discovered that the average age of the founders of successful American technology businesses is 39. There were twice as many successful founders over 50 as under 25, and twice as many over 60 as under 20.
Experience continues to count for a great deal, in business as in other walks of life—or, to borrow a phrase from P. J. O’Rourke, age and guile can still beat "youth, innocence and a bad haircut". It is one thing to invent a clever new product but quite another to hire employees or build a sales machine.
And even when it comes to breakthrough ideas, age may still be an asset. Benjamin Jones of Northwestern University’s Kellogg School of Management and Bruce Weinberg of Ohio State University examined the careers of Nobel Prizewinners in chemistry, physics and medicine. They found that the average age at which these stars made their greatest innovations is now higher than it was a century ago.
This is not to say that the rise of young entrepreneurs like Mr. Zuckerberg is insignificant. The barriers that once discouraged enterprise among the young are collapsing. Social networks make it easier to build contacts. Knowledge-intensive industries require relatively little capital. But the fact that barriers are collapsing for the young does not mean that they are being erected for greybeards. The point is that the creation of fast-growing businesses is now open to everybody regardless of age.
The evidence that older people are if anything becoming more enterprising should help to calm two of the biggest worries that hang over the West. One is that the greying of the population will inevitably produce economic sluggishness. The second is that older people will face hard times as companies shed older workers in the name of efficiency and welfare states cut back on their pensions.
The author shows______the success achieved by young entrepreneurs like Mr. Zuckerberg.
选项
A、appreciation for
B、contempt for
C、prejudice against
D、indifference to
答案
A
解析
本文作者重在褒扬老年人的创造力,但是本题考查的是作者对于年轻的创业者的态度。在文章的第五段作者重点陈述了他对于年轻人创造力和老年人创造力的观点。第五段的第一句话作者就申明,他赞扬老年人的创造力“并不是想否定扎克伯格这类年轻企业家”。作者只是想让读者意识到,在现代的社会,“不分年龄,每个人都有町能开创快速发展的事业。”由此我们可以判断,作者对于那些年纪轻轻就取得了卓越表现的企业家并没有任何不满或偏见之意,相反是由衷地欣赏。[A]选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qkK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Americanhighereducationstandsonthebrink(边缘)ofchaos.1havesomanyspentsolonglearningsolittle.Thepresentcri
Inademocraticsocietycitizensareencouragedtoformtheirownopinionsoncandidatesforpublicoffice,taxes,constitutiona
Untilthenineteenthirties,mostChristmastreesgrewwildintheforestorinabandonedfields;Earlytreefarmingtookplace
Manyhandshavebeenwrungabouttheplightofover-extendedkids.Intheirattemptstobecomewell-roundedasindividualsandw
Manyhandshavebeenwrungabouttheplightofover-extendedkids.Intheirattemptstobecomewell-roundedasindividualsandw
There’snothingsimpleaboutguncontrol,atangleoflegal,politicalandpublic-healthissuescomplicatedbyculturalpreferen
Thisweekendmarks25yearssincethepublicationoftheU.S.DepartmentofEducation’sexplosivereportANationatRisk.Its
随机试题
________都是用以分析政策方案,帮助决策者进行政策抉择的重要工具。()
教育机智是教师在教育、教学过程中的一种特殊定向能力,是指教师对学生活动的敏感性,能根据学生新的特别是意外的情况,迅速而正确地做出判断,及时采取恰当而有效的教育措施解决问题的能力。根据上述定义,下列没有体现教育机智的是:
在销售预算的基础上编制的,根据预计的销售量和预计的期初、期末产成品存货量,按产品分别计算出每一个产品的预计生产量的预算是()
属于动风的姿态有
晚期梅毒一般不用:
关于儿童药动学的说法中,正确的是
患者,女,20岁。结喉两侧弥漫性肿大,边界不清。皮色如常,无疼痛,诊为气瘿。治疗应首选()
复员退伍军人安置工作关系到国防建设、经济建设和社会稳定,是社会保障的重要组成部分,当前,复员退伍军人的需要主要反映在()方面。
据统计,2016年共有来自205个国家和地区的442773名各类外国留学人员在31个省、自治区、直辖市的829所高等学校、科研院所和其他教学机构中学习,比2015年增加45138人。(一)按洲别统计52(二)按国别排序前15名:韩国7
USimportpricesrecordedthebiggestdropinfivemonthsinNovemberasfoodandfuelcoststumbled(下跌).keepinginflationpre
最新回复
(
0
)