首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The brain drain (人才流失) is a universal phenomenon, and countries that don’t face up to the new reality will be losing some of the
The brain drain (人才流失) is a universal phenomenon, and countries that don’t face up to the new reality will be losing some of the
admin
2014-03-22
31
问题
The brain drain (人才流失) is a universal phenomenon, and countries that don’t face up to the new reality will be losing some of their most precious resources. The northeast of England is its poorest region, and has experienced a severe loss of highly qualified professionals-to-be. Some of the most able 18-year-olds are going to other parts of Britain, even to other countries. What is happening here is happening to Britain as a whole. Most noticeably, there is a growing trend of British students’ taking degrees in American universities. This year the number will break the psychological barrier of 1 000 students for the first time.
And what is happening at the secondary-school level is happening to higher education. Wherever they come from, today’s students have a very different perspective on education from their parents. Because of television, the Internet and their own travels, these students see the world as a much smaller place than their parents once did. They are more confident in accepting the challenge of moving from one country to another, from one culture to another; in many cases they can even apply to schools over the Internet. Students are also more aware of the overall cost of education and are looking for value for money. Plus, for many, education linked to travel is a better option than education at home.
In the context of student globe-trotters (周游世界者),as world-class British universities like Oxford suddenly find themselves fighting over British students with the Harvards of the world, they face major challenges. It is not simply that Harvard is a wealthier institution: Harvard University’s endowment—$ 14. 5 billion—is estimated to be ten times that of Oxford. Harvard also offers a radically different educational experience, stressing breadth of study and real-world applications of knowledge.
Today, bound in by nearly a millennium of tradition and lacking sufficient financial help from the national government, Oxford cannot easily respond to the quickened global pace of educational change. Rightly or wrongly, Oxford in particular has been slow—or unwilling—to put the kind of emphasis other universities have on more business-friendly curricula (课程). Thus it has slipped behind universities like Cambridge and Harvard in the battle for resources that tend to go to more business-minded institutions. Education is an expensive business, but the consequences of a failure to educate—especially in an increasingly globalized world—are even more expensive.
Many British students may prefer Harvard over Oxford because all of the following EXCEPT that______.
选项
A、Harvard is wealthier
B、Harvard is more famous
C、Harvard offers a radically different educational experience
D、Harvard responds more quickly to the global pace of educational change
答案
B
解析
是非题。文中第三、四段讲到,英国学生选择哈佛,不仅是因为它更富有,而且是因为它能提供一个完全不同的教育经历。另外,牛津现在好像有些跟不上全球化的步伐,亦即哈佛在这方面要更快。所以只有B,哈佛更有名气,这一点文章中没有提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qpXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Inarecentstudy,neuroscientistsfoundthatplayingfast-pacedvideogamescouldhelpimprovedyslexicchildren’sreadingspe
Despitetheweb,wewatchmoretelevisionthanever.Inthechaosoftoday’smediaandtechnologybrawl—iPodvs.Zune,Googl
Peoplearewaitingfor______ofwhetherthemanisinnocentornot.
Readthefollowingpassagecarefullyandthenparaphrasethenumberedandunderlinedparts.("Paraphrase"meanstoexplaintheme
Mr.Abu,thelaboratoryattendant,cameinfromtheadjoiningstoreandbrisklycleanedtheblackboard.HewasaretiredAfrican
TheCommissionfoundinstanceswherepoliceofficershadliedunderoath,______evidence,neglectedblackprisonersandwrongly
Thegirl______whenshecouldn’tanswerthequestioninthepresenceofallherclassmates.
Avarietyofproblemshavegreatly_________thecountry’snormaleducationaldevelopment.
Bearsmostlylivealone,exceptformothersandtheirbabies,andmalesandfemalesduringmatingseason.Bearsformtemporaryg
SpeakerA:Mrs.Green,thankyouforapleasantevening.Imustbegoingnow.Goodnight.SpeakerB:______
随机试题
2015年全国国有建设用地供应总量53万公顷,比上年下降12.5%。其中,工矿仓储用地12万公顷,下降15.2%;房地产用地12万公顷,下降20.9%;基础设施等其他用地29万公顷,下降7.1%。2015年水资源总量28306亿立方米。全年平均降水量64
一台数控折边机,重置成本为160万元,已使用5年,其经济使用寿命约为25年,现该机器数控系统损坏,估计修复费用约为2万美元(折合人民币为16.5万元),其他部分工作正常,该设备的实体性贬值率为()
各种血细胞与免疫细胞的起始细胞是
穿好无菌手术衣和戴好灭菌手套以后,无菌区是()
患儿感冒多日,并伴有麻疹透发不畅,治疗首选荆芥。下列属于荆芥炮制方法的是()
下列各项不属于降低招标采购交易成本方法的是()。
建筑工程施工单位赵某与材料供应商李某签订一份显失公平的水泥供应合同,赵某因此而享有合同的撤销权,其撤销权消灭的情形有()。
建筑工程一切险的( )是指其财产或人身受保险合同保障,享有保险金请求权的人。
下列关于鉴证业务目标的说法中,正确的是()。
Haveyoueverexaminedyourpapermoneyclosely?Seeifyoucanlocatea$5,$10,or$20billprintedbefore1964andmarked"F
最新回复
(
0
)