首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially becau
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially becau
admin
2019-05-04
109
问题
As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That’s partially because it appears people who set realistic goals actually work more efficiently, and exert more effort, to achieve those goals. What’s far less understood by scientists, however, are the potentially harmful effects of goal-setting.
Newspapers relay daily accounts of goal-setting prevalent in industries and businesses up and down both Wall Street and Main Street, yet there has been surprisingly little research on how the long-trumpeted practice of setting goals may have contributed to the current economic crisis , and unethical behavior in general.
"Goals are widely used and promoted as having really beneficial effects. And yet, the same motivation that can push people to exert more effort in a constructive way could also motivate people to be more likely to engage in unethical behaviors," says Maurice Schweitzer, an associate professor at Penn’s Wharton School.
"It turns out there’s no economic benefit to just having a goal—you just get a psychological benefit," Schweitzer says. "But in many cases, goals have economic rewards that make them more powerful."
A prime example Schweitzer and his colleagues cite is the 2004 collapse of energy-trading giant Enron, where managers used financial incentives to motivate salesmen to meet specific revenue goals. The problem, Schweitzer says, is the actual trades were not profitable.
Other studies have shown that saddling employees with unrealistic goals can compel them to lie, cheat or steal. Such was the case in the early 1990s when Sears imposed asales quota on its auto repair staff. It prompted employees to overcharge for work and to complete unnecessary repairs on a companywide basis.
Schweitzer concedes his research runs counter to a very large body of literature that commends the many benefits of goal-setting. Advocates of the practice have taken issue with his team’s use of such evidence as news accounts to support his conclusion that goal-setting is widely over-prescribed.
In a rebuttal (反驳) paper, Dr. Edwin Locke writes: "Goal-setting is not going away. Organizations cannot thrive without being focused on their desired end results any more than an individual can thrive without goals to provide a sense of purpose."
But Schweitzer contends the "mounting causal evidence" linking goal-setting and harmful behavior should be studied to help spotlight issues that merit caution and further investigation. "Even a few negative effects could be so large that they outweigh many positive effects," he says.
"Goal-setting does help coordinate and motivate people. My idea would be to combine that with careful oversight, a strong organizational culture, and make sure the goals that you use are going to be constructive and not significantly harm the organization," Schweitzer says.
What does Maurice Schweitzer want to show by citing the example of Enron?
选项
A、Setting realistic goals can turn a failing business into success.
B、Businesses are less likely to succeed without setting realistic goals.
C、Financial incentives ensure companies meet specific revenue goals.
D、Goals with financial rewards have strong motivational power.
答案
D
解析
作者的观点一旦确立,所有的论述都是围绕观点展开。本着这一基本思路,文章中的例子都是为了说明目标制定虽然会让人有巨大的动力,但只跟经济挂钩的目标却有可能驱使人们做违背道义的事,从而带来负面的影响。而且原文第四段第二句的But in many cases,goals have economic rewards that make them more powerful也可以明确对应选项[D]Goals with financial rewards have strong motivational power.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qre4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Becauseagricultureissoimportanttoanation’swell-being,governmentshavealwaysbeenconcernedwithit.Forexample,theU
WhichofthefollowingbestdescribestheAmerica’seconomicsituation?Whatistheauthor’sattitudetowardsomerecentfigure
Robertseldomhastheopportunitytodatewithher.Becauseherfamily______hertostayoutafterdarkness.
IwasaddressingasmallgatheringinasuburbanVirginialivingroom-awomen’sgroupthathadinvitedmentojointhem.Through
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
Asanyonewhohastriedtoloseweightknows,realisticgoal-settinggenerallyproducesthebestresults.That’spartiallybecau
Bythetimetheyturn55,mostHollywoodactressesseetheircareersstarttofade.Not【C1】______forSusanSarandon,whowillhe
FormostthinkerssincetheGreekphilosophers,itwasself-evidentthatthereissomethingcalledhumannature,somethingthat
随机试题
奥美拉唑与下列叙述中哪项不符
一份完整的估价报告通常由()组成。
某承包商于2009年2月1日同客户签订建造一栋大楼的合同,工期为12个月。合同总造价3600万元,2010年1月31日工程按期完工,2009年底已确认的合同收入为3200万元,则当期确认的合同收入为()万元。
进口许可证________
房地产投资项目的比选层面是()。
若用衍射光栅准确测定一单色可见光的波长,在下列各种光栅常数的光栅中选用哪一种最好?()
下列选项中,表述正确的是()。
根据下图所示网络结构回答下列问题。填写路由器RG的路由表项①至⑥。
【S1】【S2】
PASSAGETHREEAccordingtothispassage,whatissuggestedontheNovjobreportatbest?
最新回复
(
0
)