首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The International Monetary Fund(IMF)is the most powerful financial institution on the planet, capable of dictating economic poli
The International Monetary Fund(IMF)is the most powerful financial institution on the planet, capable of dictating economic poli
admin
2015-08-26
61
问题
The International Monetary Fund(IMF)is the most powerful financial institution on the planet, capable of dictating economic policy to governments: Liaquat Ahamed is the author of a best-selling portrait of central banking in the Great Depression, "Lords of Finance". Putting the two together ought to be a match made in heaven.
Sadly, the result is a rather bland book filled with photographs that are about as exciting as one would expect pictures of IMF officials and meetings to be. As Mr. Ahamed admits, the IMF gave him permission to follow them around since he was " unlikely to be a troublemaker". Having accompanied fund officials on a mission to Ireland, he was prevented by Irish government staff from attending the private talks. As a result, Mr. Ahamed has no real dirt to dish: he clearly admires the work that the fund does and believes in the dedication of its workforce.
What he does possess is a thorough knowledge of economic history, and those who want a general idea of the IMF’s activities will find this book a useful primer(入门书). The fund was part of the post-war institutional arrangement established at Bretton Woods, and it still retains a slight touch of the colonial era(for example, in the convention that a European should be in charge). But those who believe the IMF to be solely a tool of Western capitalism might be surprised to learn that two of the leaders of the Irish mission were Indians, and that the head of the mission in Mozambique was from Brazil. The fund is able to recruit the best and brightest from all over the world: the money is good and a job with the IMF is a very useful addition to any economist’s resume.
The fund has taken a lot of criticism over the years, notably for its handling of the Asian crisis in the late 1990s and for its more recent about-face on the effectiveness of austerity(节俭,朴素). As Mr. Ahamed explains, its staff treat their unpopularity in some parts of the world "almost as a badge of honour, seeing themselves as economic doctors willing to prescribe harsh but necessary medicine". A more critical author might have conducted a forensic(适合辩论的)examination of that case. Should unelected bureaucrats have so much power when economics is such an inexact science? But men a harsher critic would not have been given the access to write this book.
The author suggests that Mr. Ahamed has failed______.
选项
A、to show pictures about the IMF
B、to make any trouble to the IMF
C、to follow the IMF staff all around
D、to tell the inside stories about the IMF
答案
D
解析
推断题。根据题干定位至第二段,在第二段中,作者首先就指出这本书是空洞乏味的,然后在该段最后一句中,作者指出“Mr.Ahamed has no real dirt to dish”,意思是作者并没有真正地爆料,反映IMF的内幕,因此[D]符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qyXK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Theconversationmostprobablytakesplace
Languagestyleaffectslong-termrelationshipstrengthandthecompatibilityofexistingandwould-becouples,suggestsanewst
Shealwaysputhermedicationonthetopoftheshelflestthechildren______itbymistake.
Suchachangewouldnot______tothewishesofthegreatmajorityofthepeople.
AnundergraduateofEnglishatauniversity,inarecentlettertotheuniversity’spresident,complainedaboutthemandatoryma
LimitingtheGrowthofTechnologyThroughouthistorymanhaschangedhisphysicalenvironmenttoimprovehiswayoflife./
1Clearlyifwearetoparticipateinthesocietyinwhichwelivewemustcommunicatewithotherpeople.Agreatdealofcom
"Doyouregretpayingfiftydollarsforthedog?""No,Iwouldgladlypay______forhim."
EinsteinAlbertEinsteinhadagreateffectonscienceandhistory,greaterthanonlyafewothermenhaveachieved.AnAmer
A、Itmakespeopleunhealthy.B、Itmakespeopledepressed.C、Itbringspeoplemorework.D、Itmakestheworkcomplicated.C本题考查人物
随机试题
Sportingactivitiesareessentiallymodifiedformsofhuntingbehaviour.Viewedbiologically,themodernfootballerisinrealit
关于电子传递链的叙述,错误的是
A.补益心脾,养血安神B.补肾健脾,益气生精C.滋阴清火,养心和络D.补肾益髓,填精养神E.豁痰开窍,健脾化浊43.痴呆脾肾两虚证的治法是痴呆髓海不足证的治法是
男,50岁,劳累时胸痛2年,每于上3层楼梯时症状发作,含服硝酸甘油1—3分钟可缓解。既往高血压病史5年,糖尿病病史4年。可改善该患者预后的治疗措施是
确定冠状动脉狭窄部位和严重程度的最佳检查是
某高速公路项目位于山岭重丘区,土方路基施工完成之后边坡出现滑坡现象。现场施工技术人员分析认为有可能是以下原因造成的:(1)路基基底存在软土且厚度不均;(2)换填土时清淤不彻底;(3)填土速率过慢;施工沉降观测、侧向位移观测不及时;(4)路基填筑层有效宽度不
关于凝聚力和团体绩效之间关系的说法,正确的是()。
实现全面建成小康社会宏伟目标是在()
设讨论f(x)在x=0处的可导性.
Arepasswordsoutoffashion?It’sstartingtoseemlikeit.Everybodyhatesthem.andnobodycanrememberalltheonesthey’ve
最新回复
(
0
)