首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The listener has a given amount of energy to expend in completing the communication process. Any distraction that demands part o
The listener has a given amount of energy to expend in completing the communication process. Any distraction that demands part o
admin
2012-03-21
48
问题
The listener has a given amount of energy to expend in completing the communication process. Any distraction that demands part of that energy will diminish the probability that communication will take place. One of the easiest distractions to eliminate is the too soft voice. You will find it necessary to adjust your voice level to accommodate the size of the room, the number of people in the audience, the furnishings, and the ambient noise level.
The desired level is one that seems slightly greater than that normally heard in conversation. If the room is large and filled with people, you will have to put an appropriate amount of power in your voice to be easily heard. In some cases, you may require electronic amplification, which will usually enable you to speak in an ordinary conversational tone.
Furnishings such as heavy carpets and drapes absorb a good deal of sound, thereby creating a deadening effect on the speaker’s voice. You should be able to judge the effects of the furnishings after speaking the first few sentences. You can then modify your voice level as necessary to account for any sound-absorbing material.
The ambient noise in the room may be made up of motor sounds from and overhead projector, air-conditioning, outside traffic, etc. You may find it necessary to vary your voice level at times to adjust for changes in the ambient noise level. ,
Finally, you should be aware of cues from members of the audience who may communicate by body language an inability to hear what you are saying.
According to the passage, in the course of speaking, a speaker should_____.
选项
A、use overhead projectors to help him
B、pay enough attention to the audience’s reaction
C、raise voice level to create special effect
D、ignore any distraction from the environment
答案
B
解析
细节理解题。文章最后一段指出,演讲者还应注意听众中表现出的其他暗示:他们也许会通过体势语表示自己听不到或听不清演讲的内容。A意为:“用幻灯机帮助自己”;C意为:“提高嗓门以获得特殊效果”;D意为:“不理睬来自于环境的干扰”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rEmK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Howmanychaptersdidthespeakerfinishreading?
Inthe1950s,thepioneersofartificialintelligence(AI)predictedthat,bytheendofthiscentury,computerswouldbeconver
NativeAmericansprobablyarrivedfromAsiainsuccessivewavesoverseveralmillennia,crossingaplainhundredsmileswidetha
NativeAmericansprobablyarrivedfromAsiainsuccessivewavesoverseveralmillennia,crossingaplainhundredsmileswidetha
Countriesholddifferentviewsabout______’schairingofASEAN.
VirusesFindNewWaystoWormintoComputersJustwhenyouthoughtyouknewacomputervirusorwormwhenyousawone,seve
WelcomeEveryone!I’malwayslookingforaquickerwaytodothingsonmycomputer.SincecomputersandtheInternet
TheexploitationofthepowerintheSun’sraysisaformofalternativeenergynowshowingnewcommercialpromise.Inthe
Ingeneral,oursocietyisbecomingoneofgiantenterprisesdirectedbyabureaucratic(官僚主义)managementinwhichmanbecomesa
Hepolitelyrefrainedhimself______sayingwhathethoughtofherhat.
随机试题
患者,男,42岁。车祸外伤1天,左眼视力减低。为除外左侧视神经管骨折,应首选的影像学检查是
皮水治宜选用
早期子宫内膜癌首选的治疗方式是
处方超过三日后
下列关于地面水环境现状点污染源调查原则的有关表述,不正确的是()。
中国公民凭护照或其他有效证件出入境,()。
在通胀问题尚未完全解决的情况下,面对发达国家的主权债务危机,新兴经济体又不得不再次放松经济政策。这种内热外冷的_______导致新兴经济体既要促进经济增长,又要防止通胀_______。依次填入画横线处最恰当的一项是()。
假若城市的教育资源能够在不同学校之间公平分配,那么就不会出现重点学校与普通学校的区别,也不会有一些老师因教育资源的过度聚集而“暴富”。假若教育资源在地域之间得到公平分配,边远地区的山村学校能获得更多的投入,那么,乡村教育就不会如此艰难。这段文字主要谈论
意大利文艺复兴雕刻家多纳泰罗的代表作是()。
()的艺名是“麒麟童”,20世纪20年代已有名,最擅长做功,称“做派老生”。
最新回复
(
0
)