首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A few years ago it was 【B1】______to speak of a generation gap, a division between young people and their elders. Parents【B2】____
A few years ago it was 【B1】______to speak of a generation gap, a division between young people and their elders. Parents【B2】____
admin
2013-06-02
43
问题
A few years ago it was 【B1】______to speak of a generation gap, a division between young people and their elders. Parents【B2】______ that children did not show them proper respect and 【B3】______, while children complained that their parents did not understand them at all. What had gone wrong? Why had the generation gap suddenly appeared?【B4】______, the generation gap has been around for a long time. Many 【B5】______argue that it is built into the fabric of our society.
One important cause of the generation gap is the【B6】______that young people have to choose their own life - styles. In more【B7】______societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents, to marry people that their parents know and 【B8】______of, and often to continue the family occupation. In our society, young people often travel great distances for their educations, move out of the family home at an early age, many or live with 【B9】____________ .
In our upwardly mobile society, parents often expect their children to do better than they did: to find better jobs, to make more money, and to do all the things that they were unable to do. Often, however, 【B10】____________.
Finally, the speed at which changes take place in our society is another cause of the gap between the generations. In a traditional culture,【B11】____________.
【B1】
A few years ago it was (36)fashionable to speak of a generation gap, a division between young people and their elders. Parents (37) complained that children did not show them proper respect and (38) obedience, while children complained that their parents did not understand them at all. What had gone wrong? Why had the generation gap suddenly appeared? (39)Actually, the generation gap has been around for a long time. Many (40)critics argue that it is built into the fabric of our society.
One important cause of the generation gap is the (41) opportunity that young people have to choose their own life - styles. In more (42) traditional societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents, to marry people that their parents know and (43)approve of, and often to continue the family occupation. In our society, young people often travel great distances for their educations, move out of the family home at an early age, marry or live with (44) people whom their parents have never met, and choose occupations different from those of their parents.
In our upwardly mobile society, parents often expect their children to do better than they did: to find better jobs, to make more money, and to do all the things that they were unable to do. Often, however, (45)the ambitions that parents have for their children are another cause of the division between them. Often, they discover that they have very little in common with each other.
Finally, the speed at which changes take place in our society is another cause of the gap between the generations. In a traditional culture, (46)elderly people are valued for their wisdom, but in our society the knowledge of a lifetime may become obsolete overnight.
选项
答案
fashionable
解析
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rU67777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
AGuidetoJobHuntingDevelopingyourcareerandfindinganewjobcantakeoveryourlifeifyou’renotcareful.That’sw
AGuidetoJobHuntingDevelopingyourcareerandfindinganewjobcantakeoveryourlifeifyou’renotcareful.That’sw
MasstransportationrevisedthesocialandeconomicfabricoftheAmericancityinthreefundamentalways.Itspeededupphysica
MasstransportationrevisedthesocialandeconomicfabricoftheAmericancityinthreefundamentalways.Itspeededupphysica
A、Whentheyarenolongeruseful.B、Whentheybecomeill.C、Whentheybecomeescapees.D、Whentheygettooold.C短文中提到,消灭坏老鼠是不需要
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthetwentiethcenturytherehasbeenaremark
A、Makingnewdiscoveriesintheelectronicsindustry.B、Designingprinters.C、Sellingprinters.D、Lookingforsuccessfulproduct
A、Colleagues.B、HusbandandWife.C、Friends.D、Roommates.B人物关系题。这个题目相对简单,从男土的第一句话中,Hello,darling基本可以做出判断,再加之随后的交谈内容,可以判断他们是夫妻,因
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
HelenKeller,aworld-famousauthorandpublicspeakersufferedfromastrange【B1】______whenshewasonly19monthsold.Itmad
随机试题
我国传统礼俗最根本的特性是()
1993年7月,拉开了国企海外直接上市序幕的是______。
评标的准备和初步评审的工作不包括()。
概率保证程度表达了区间估计的()。
对于时下流行的“月光族”,最需要进行的是()
分析招标物业项目的定位要从投标物业项目的内部条件和外部环境入手,了解物业的(),调查物业所在地域的人文环境、经济环境、政治及法律环境,具体包括物业所在地域的法规政策,政府管理,社会文化传统与风俗习惯,居民收入与消费水平,物业所在区域的位置、交通条件、商
周婷、杨兴《别了,“不列颠尼亚”》原文在香港飘扬了150多年的英国米字旗最后一次在这里降落后,接载查尔斯王子和离任港督彭定康回国的英国皇家游轮“不列颠尼亚”号驶离维多利亚港湾——这是英国撤离香港的最,后时刻。英国的告别仪式是30日下午
某服装专卖店提供两种促销方式供消费者选择。消费者可以全价购买一件价格较高的服装,获赠一件价格较低的服装,而所有不参加买赠活动的服装均可享受7折优惠。张女士准备买3件价不同的服装,已知其中两件的价格之和是另一件价格的2倍,且任一件服装的价格不超过另一件的2倍
TVissooftenaparent’sgoodMend,keepingkidshappilyoccupiedsothegrownupscancookdinner,answerthephone,ortakea
Dopeoplewhochoosetogoonexotic,far-flungholidaysdeservefreehealthadvicebeforetheytravel?Andeveniftheypay,wh
最新回复
(
0
)