首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Specialization can be seen as a response to the problem of an increasing accumulation of scientific knowledge. By splitting up t
Specialization can be seen as a response to the problem of an increasing accumulation of scientific knowledge. By splitting up t
admin
2016-06-22
10
问题
Specialization can be seen as a response to the problem of an increasing accumulation of scientific knowledge. By splitting up the subject matter into smaller units, one man could continue to handle the information and use it as the basis for further research. But specialization was only one of a series of related developments in science affecting the process of communication. Another was the growing professionalization of scientific activity.
No clear-cut distinction can be drawn between professionals and amateurs in science: exceptions can be found to any rule. Nevertheless, the word "amateur" does carry a connotation that the person concerned is not fully integrated into the scientific community and, in particular, may not fully share its values. The growth of specialization in the nineteenth century, with its consequent requirement of a longer, more complex training, implied greater problems for amateur participation in science. The trend was naturally most obvious in those areas of science based especially on a mathematical or laboratory training, and can be illustrated in terms of the development of geology in the United Kingdom.
A comparison of British geological publications over the last century and a half reveals not simply an increasing emphasis on the primacy of research, but also a changing definition of what constitutes an acceptable research paper. Thus, in the nineteenth century, local geological studies represented worthwhile research in their own right; but, in the twentieth century, local studies have increasingly become acceptable to professionals only if they incorporate, and reflect on, the wider geological picture. Amateurs, on the other hand, have continued to pursue local studies in the old Way. The overall result has been to make entrance to professional geological journals harder for amateurs, a result that has been reinforced by the widespread introduction of refereeing, first by national journals in the nineteenth century and then by several local geological journals in the twentieth century. As a logical consequence of this development, separate journals have now appeared aimed mainly towards either professional or amateur readership. A rather similar process of differentiation has led to professional geologists coming together nationally within one or two specific societies, whereas the amateurs have tended either to remain in local societies or to come together nationally in a different way.
Although the process of professionalization and specialization was already well under way in British geology during the nineteenth century, its full consequences were thus delayed until the twentieth century. In science generally, however, the nineteenth century must be reckoned as the crucial period for this change in the structure of science.
Which statement about the amateur is correct?
选项
A、Professionals and amateurs are very different from each other in science.
B、The growth of specialization improves the amateur participation in science.
C、In the twentieth century, due to the increasing developments of science, the difference between the professional and amateur becomes larger than before.
D、A similar process of differentiation occurred in the specific societies of geology.
答案
C
解析
本题考查对语义的理解。第一个选项跟第2段的第1句话矛盾。第二个选项跟第2段的第3句话相冲突。第四个选项在数量上跟文中描述的within one or two不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rcQi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazz(爵士乐)wasborn,Am
Andreaallowedthehitchhikertotakearideinhercar,mainlybecause______Andrealookedinthepassenger’sbagto______
InflationwillreachitshighestinadecadeacrossmostofAsiathisyear,threateningto______recentproductivitygains.
Accordingtothearticle,whatcontributestothepopulationincrease?Whatdoyouthinkthewriterisreallyconcernedabout?
Accordingtothearticle,whatcontributestothepopulationincrease?Thereisn’tenoughlandtosupporthumanbeingbecause__
ThecurrentemergencyinMexicoCitythathastakenoverourlivesisnothingIcouldeverhaveimaginedformeormychildren.
ThanksgivingDayisanannualholidaycelebratedintheUnitedStatesonthefourthThursdayinNovember,anditismostclosely
Imagineaworldinwhichtherewassuddenlynoemotion--aworldinwhichhumanbeingscouldfeelnoloveorhappiness,noterror
Arecentreportonpopulationtrendconductedbythethink【1】oftheWorldwatchInstituteidentifiessignsofslowinggrowthin
随机试题
克里奥尔语是指()
根据《行政复议法》的规定,公民、法人或者其他组织认为具体行政行为侵犯其合法权益的,申请行政复议的期限为自知道该具体行政行为之日起()
暑淫证的临床表现有
常与凡士林合用以调节渗透性与吸水性的软膏基质是()。
以下哪项不是借方科目( )。
融资租赁筹资的优点之一是“财务风险小,财务优势明显”,其原因在于,融资租赁无须大量资金就能迅速获得所需资产。()
民警张某酗酒滋事,不听同事劝阻,在所长办公室无理取闹,严重影响办公秩序,可以对其采取禁闭的措施。()
9岁的王小花没钱买玩具,向父母要钱遭拒绝,某日,王小花随父母到姨妈李某家玩,见梳妆台上有一个金戒指(价值2500元),随即偷偷放进自己的口袋。当日,王小花将金戒指以200元的价格卖给玩具店老板张某,并称这戒指是过生日时妈妈送她的礼物。次日,李某发现金戒指
InternetExplorer是目前流行的浏览器软件,它的主要功能之一是浏览______。
CaliforniaGovernorvisitedChinato______.
最新回复
(
0
)