首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The age of gilded youth is over. Today’s under-thirties are the first generation for a century who can expect a lower living sta
The age of gilded youth is over. Today’s under-thirties are the first generation for a century who can expect a lower living sta
admin
2011-01-02
12
问题
The age of gilded youth is over. Today’s under-thirties are the first generation for a century who can expect a lower living standard than their parents.
Research into the lifestyle and prospects of people horn since 1970 shows that they are likely to face a lifetime of longer working hours, lower job security and higher taxes than the previous generation. When they leave work late in the evening they will be more likely to return to a small rented flat than to a house of their own. When, eventually, they retire it will be on pensions far lower in real terms than those of their immediate forebears.
The findings are revealed in a study of the way the ageing of Britain’s population is affecting different generations, Anther Tinker, professor of social gerontology at King’s College London, who carried out much of the work, said the growth of the proportion of people over 50 had reversed the traditional flow of wealth from older to younger generations, "Today’s older middle-aged and elderly are becoming the new winners," she said. "They made relatively small the last three to four decades face the prospect of handing over more than a third of their lifetime’s earnings (in taxes) to care for them."
She revealed that between 1993 and 2000 the proportion of under-25s who owned their own property fell from 21% to 19% and it is still declining. The number of 25 to 29-year-old men living with their parents rose from 18% in 1978 to 23% in 1998. But perhaps the most telling figures are for people living without a companion or spouse. In 1973 just 2% of 25 to 35-year-olds lived this way; by 2000 the figure was 12%.
Rachel Thomson, a social science researcher at South Bank University, has studied social mobility. "Working-class youngsters can still expect to do better than their parents provided they live in the right area," she said. "but for many with middle-class backgrounds, downward mobility is increasingly likely."
The two biggest financial blows for under-thirties are student loans and property prices. Marie-Claire Smith, 28, a civil servant in London earning just over £30,000 a year, said: "At my age my parents had a home and were starting a family. I graduated five years ago with £6,000 in student loans, a £2,000 overdraft and a postgraduate loan of £3,000 which I have to pay off. I’m getting paranoid that by the time my boyfriend and I can afford a home and a family I’ll be less fertile."
One refuge is futile optimism. Thomson said: "The studies found people refuse to talk about downward mobility even when it is clearly happening to them. Doing worse than your parents is the great modern anxiety and they hate to face up to it."
The under-thirties can, however, take consolation in being much more widely travelled. Cheap air fares and wider acceptance of taking years out before or after university have allowed many to go far afield before starting a career.
We can learn from Tinker’s and Thomson’s study that______.
选项
A、there may be more and more under-thirties women living with their parents
B、there may be more and more about: thirties remaining single
C、working-class youngsters are likely to live better than middle-class youngsters
D、the under-thirties tend to avoid downward mobility by travelling
答案
B
解析
第四段第二句只提到15岁至29岁的男子和父母同住的人数比例上升,并未提及女性,因此A不正确。该段最后两句说明25岁至35岁保持单身而没有伴侣或配偶的人数比例上升,所以B正确。C不正确,因为在第五段Thomson并没有对工人阶级和中产阶级的年轻人进行横向比较。D也不正确,因为文章最后只谈到在如今年轻一代生活水准比父辈低,但年轻人可以聊以自慰的是外出旅游远比上辈多。但这并不是说年轻人可以通过旅游来避免低水准的生活趋势。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sLeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
A、nativeEnglishspeakersnumberedB、thenumberofpeoplewithEnglishasasecondlanguagehasovertakenthenumberwhospeaki
Englishpeoplerefersto______.
I’mMargeryHooper,yourcoursecoordinator.I’dliketowelcomeyoualltoGrangeManorSummerMusicschool.Ihopeyou’llenjo
Nowadaysmanypeople,esp.kids,preferfastfood.Whatdoyouthinkofthisphenomenon?Writeacommentofabout400wordsont
A、byattendingaclassB、fromherparentsC、throughagardeningmagazineD、bylearningformherfriendA从“ThisspringItookas
Sciencehaslonghadanuneasyrelationshipwithotheraspectsofculture.ThinkofGallileo’s17thcenturytrialforhisrebell
_____isconsideredtobethebest-knownEnglishdramatistsinceShakespeare,andhisrepresentativeworksareplaysinspiredby
Forwelloveracentury,onestreetinNewYorkCityhasbeenknownastheheartoftheAmericantheater.Thenameofthestreet
A、Anearthquake.B、Aheavystorm.C、Theeruptionofavolcano.D、TheseasonalwindA
随机试题
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesplacetheminnursinghomes.Theyareleftinthe【C1】
A、Herrigoroustrainingindeliveringeloquentspeeches.B、Herlifelongcommitmenttodomesticandglobalissues.C、Hewidesprea
关于睾丸肿瘤的论述,下列哪项是正确的
女,20岁,近1个半月来干咳伴有低热,自觉乏力。听诊右上锁骨下区有固定的湿啰音。怀疑其肺结核。病人在治疗过程中,判断结核化疗效果,最重要的指标是()。
女性,25岁,未婚,妇科检查发现右侧附件区4cm囊性包块,活动佳。血清CA12520U/ml,B,型超声为单房囊性肿中物,此例最可能的诊断是
患者心中烦热,急躁失眠,口舌糜烂疼痛,口渴,舌红,脉数,经诊断为()。
双代号网络计划中,如果计划工期等于计算工期,且工作i-j的结束节点j在关键线路上,则工作i-j的自由时差( )。
知情权是指公民有权知道他应该知道的事情,国家应该最大限度地确认和保障公民知悉、获取信息的权利,尤其是政务信息的权利。根据上述定义,下面与知情权无关的是()。
在考生文件夹下存在一个数据库文件“samp2.accdb”,里面已经设计好三个关联表对象“tStud”“tCourse”和“tScore”,以及表对象“tTemp”。试按以下要求完成设计。创建一个查询,查找5号入校的学生,显示其“学号”“姓名”“性别”
A、Shegetsillatthesametimeeveryyear.B、Shedoesn’tgetenoughexercise.C、Sheoftenhasdifficultysleeping.D、She’ssick
最新回复
(
0
)