首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Scientist, engineer, musician and great artist, Leonardo da Vinci is the archetypal Renaissance man. This undisputed genius,
(1)Scientist, engineer, musician and great artist, Leonardo da Vinci is the archetypal Renaissance man. This undisputed genius,
admin
2018-05-11
14
问题
(1)Scientist, engineer, musician and great artist, Leonardo da Vinci is the archetypal Renaissance man. This undisputed genius, who lived to be 67, was also one of history’s most accomplished underachievers. He started many projects he did not finish: he accepted commissions he never began: his many planned treatises remained just notes. Only 18 of his paintings survive. Half of them are included in a show that opened on November 9th at London’s National Gallery, making this the most important da Vinci display ever.
(2)The artist was born near Florence in 1452 and went to Milan at the age of 30. Luke Syson, the show’s curator, has come to believe that the freedom da Vinci enjoyed there as court painter to Ludovico Sforza, Duke of Milan, was the key that unlocked his genius.
(3)Mr. Syson’s contention that Leonardo’s great breakthrough came in Milan and not later in Florence, as has generally been accepted until now, has captivated curators, collectors and museum directors who have been generous in loaning works to the show: from the Vatican, Prague, Cracow, Paris and the Royal Collection.
(4)All the pictures on show were painted during da Vinci’s 18 years in Milan. Never has it been possible to see so many of da Vinci’s paintings together. There are also some 50 drawings, including the monumental Virgin and Child with Saint Anne and Saint John the Baptist(sometimes called The Burlington House Cartoon).
(5)The one picture missing from this period is The Last Supper, which is painted on a wall. This work, which is badly damaged, is represented here by a large photograph and a near-contemporary(though far inferior)copy. In pages from a notebook da Vinci’s slanted "mirror" writing describes the guests at a dinner. With a novelist’s interest in detail, he carefully observed the shrug of one man’s shoulders, the position of another’s hands, the scowl on one face and the frown on yet one more.
(6)The exhibition is arranged thematically: in addition to "Beauty and Love" , there is also "Character and Emotion" and "Body and Soul". The visitor quickly comes face to face with The Portrait of Cecilia Gallerani, also known as The Lady with an Ermine. Although the image is familiar from reproductions, the radiance of the painting is surprising. Further along is an unfinished, yet searing, Saint Jerome. For the first time, both versions of The Virgin of the Rocks, one the National Gallery’s own and the other belonging to the Louvre, are shown together.
(7)The two versions hang at opposite ends of the long exhibition space. The more one looks at the two pictures, the more visible are the differences between them: the strangely formed rocks in the Louvre’s version create a protective atmosphere, whereas in the National Gallery’s painting the rocks seem quite eerie, contributing to the overall sepulchral feel of the work.
(8)As a philosopher and scientist, da Vinci strove to understand what he observed in his close studies of nature. Art was an expression of his thoughts. The Lady with an Ermine shows the Duke of Milan’s teenage mistress in a fashionable red gown, its slit sleeves revealing a pale underdress. Da Vinci, always fascinated by knots, carefully details the way the black ribbons are tied on Cecilia’s left sleeve. Her right arm is in shadow. The ties on that sleeve are sketchy. The artist has taken into account his observation that visual acuity declines in the dark. The brain fills in necessary information. The sketchiness of the right sleeve helps bring the portrait to life, creating what Walter Pater, a 19th-century British essayist and art critic, described as a " reality which almost amounts to illusion".
(9)Da Vinci would sometimes spend years thinking about a single painting. Mr. Syson hopes visitors to the National Gallery will, in turn, look long and hard at these works. Advance tickets for entry to the end of the year had sold out by the opening day. The show does not close until February 5th 2012, but advance tickets for its final weeks are going fast. Meanwhile, the only way to get in now is to queue for one of the 500 tickets being held back for sale each morning. The security checks are elaborate, but the wait is well worth it.
Which of the following words can BEST describe the style of Leonardo da Vinci’s paintings?
选项
A、Radiant.
B、Exquisite.
C、Exotic.
D、Sketchy.
答案
B
解析
推断题。文章第五段和第八段通过对达-芬奇画作的描述,着重指出其画风精致细腻,对细节表现得十分逼真、透彻,故[B]正确。[A]“光彩照人的”和[C]“奇异的”用于概括达-芬奇的画风不够全面,可排除;尽管[D]“粗略的”在文中被用于形容画作的局部,但达-芬奇的手法正是用某些局部的粗略衬托其他部分的细致,以体现明与暗、前景与背景的强烈对比,因而sketchy也不能描述达-芬奇的画风,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sPoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
StudyActivitiesinUniversityInordertohelpcollegeanduniversitystudentsintheprocessoflearning,fourkeystudya
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
A、Toencouragepeopletowatchhershow.B、Toillustratepeoplemustworkhard.C、Todenynothingistakenforgranted.D、Tosho
SomeTheoriesofHistoryI.TheproblemsofunderstandinghistoryHistorywithwrittenrecords:therecordsmaybe【T1】______
A、Hehatespeoplesayhe’sanewmusician.B、HeisoneofthegreatestartistsinAlex’slist.C、Hewasagreatrockstarin198
There’sthisgreatrecurring"SaturdayNightLive"skitfromseveralyearsbackwherePhilHartmanplaysanunfrozencavemanwho
Thesituationcomedyhasprovedtoaremarkablydurablecommercialtelevisionformat.
Themostobviousisunemployment,sincethebasicpurposeofcommercialcomputerizationistogetmostworkdonebyfewerpeople
随机试题
穴位注射的剂量主要决定于注射的部位,一般四肢每穴注射
画出电阻、电感串联后再与电容并联的交流电路及相量图。
应收账款的成本主要包括()
我国目前的医疗保险模式属于
A.太阳经绝证B.脏腑精气将绝C.脾肾亏虚D.脾气虚衰E.吐泻伤津
安全带是防止高处作业人员发生坠落或发生坠落后将作业人员安全悬挂的个人防护装备,被广大建筑工人誉为“救命带”。如下图所示安全带,属于()。
()的难点是公式的科学性、准确性难以把握。
在情节反应中,与愤怒情绪产生关系最密切的神经中枢是()。(2018年)
SQL语句:SELECT*FROM班级WHERE班级号NOTIN;(SELECT班级号FROM学生)该语句等价于:SELECT*FROM班级WHERENOT______;(SELECT*FROM学生WHERE班级
AnkitaAgarwal:Yourarticlemademeashamed.I’vealwaysthoughtofmyselfasnotthetypicalself-absorbedteenager,butIgue
最新回复
(
0
)