首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan operations as alternative forms of financing for peo
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan operations as alternative forms of financing for peo
admin
2019-09-14
47
问题
We usually think of payday lenders, pawn shops(典当行)and other high-cost loan operations as alternative forms of financing for people who are short of cash. But that’ s merely a false appearance: They couldn’ t operate without billions of dollars in cheap capital from the nation’ s biggest banks.
It starts with some history: Back in the 1980s, the Main Street emergency lenders were fairly small and largely independent businesses. But then they started consolidating, looking for access to capital markets in order to deepen their liquidity and finance expansion. Cash America went public in 1987, and others followed. Banks took notice and started investing in what was becoming a profitable, highly reproducible franchise. The result is that while pawn shops and payday lenders charge high interest rates to borrowers, banks lend them money at standard business rates.
The big high-cost lenders are up front about their dependence on Wall Street credit. " We depend on loans and cash management services from banks to operate our business," said Kansas-based QC Holdings in a 2012 filing. "If banks decide to stop making loans or providing cash management services to us, it could have a material adverse effect on our business, results of operations and financial condition. "
But the banks themselves don’ t talk much about it—even though many of their executives sit on the boards of the companies, they keep rolling in cash. The irony is that some customers are driven to the high-cost loan industry precisely because they can’ t get credit through traditional channels. So the big banks benefit on both ends: They avoid taking on risky borrowers themselves , which preserves their reputations, while indirectly profiting off the exorbitant(过高的)interest the Main Street lenders charge.
Reinvestment Partners, a North Carolina-based non-profit that advocates for the underbanked, put out a report Monday laying out how the system works and just how much money flows through it. "This paper is the kickoff point. Then go and make specific entreaties(恳求)to various banks, to find out why you think you’ re doing this, if you intend to keep doing this," says research director Adam Rust, who thinks bank sought to divest(放弃)high-cost lenders entirely.
But high-cost lenders are entirely legal, and banks are disinclined to take their money out of circulation for debatable points of morality. So if that fails, Rust says he’ 11 ask the banks’ regulator, the Office of the Comptroller of the Currency to ban the practice of financing high-cost loans. That’s a tall order too, given that cutting small lenders off from the capital markets would effectively put them out of business altogether—which a regulator would think really carefully before doing.
Why did banks start to invest in high-cost lenders in the 1980s?
选项
A、Because these lenders asked banks for help.
B、Because a policy was issued by the government.
C、Because it is a highly profitable business.
D、Because these lenders were franchise of banks.
答案
C
解析
根据题干中的关键词banks,invest,1980s,将本题定位于第2段。第2段提到,20世纪80年代,贷款机构逐渐进入资本市场以提高它们的流动性和融资扩张,还有一些机构相继上市;银行注意到了这个现象,并开始投资这一即将有利可图且高度可重复的专营权。也就是说,银行之所以进行投资,是因为这一行业有利可图。故答案为C(因为这一业务利润很高)。A项(因为这些贷款机构向银行求助),文中没有提及,故排除;B项(因为政府颁布了一项政策),银行投资也并非这个原因,故排除;D项(因为这些贷款机构拥有银行的专营权),银行投资的根本原因是因为此业务利润高,而非是其专营权,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/sRW7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
WhattheHeckDoesVincentvanGoghHaveToDoWithInternetMarketing?[A]Nothingandeverything!Tuckeddiscreetlyawayonmy
Ihaveworkedwithsomanypeopleovertheyearsthathavemademewonderhowonearththeycanworkattheirdeskwheneverythi
FiveMythsaboutCollegeDebt[A]Thetrillion-dollarstudentdebtburdenhascausedmanydebatesaboutthevalueofcollege.So
ConradHiltonreallywantedtobeabanker.Instead,hesuccessfullychangedthe【C1】______purchaseofaTexaslow-endhotelint
A、Harmtosingersdonebysmokyatmospheres.B、Sideeffectsofsomecommondrugs.C、Voiceproblemsamongpopsingers.D、Hardship
继续教育(continuingeducation)是面向学校教育之后所有社会成员特别是成人的教育活动。随着终身教育思想已经为越来越多的人所接受,人们越来越重视继续教育。在中国,继续教育形式多样,包括自学考试、函授教育、夜间大学和电视大学等。除了传统的课堂
Weusuallythinkofpaydaylenders,pawnshops(典当行)andotherhigh-costloanoperationsasalternativeformsoffinancingforpeo
A、IthasthestrongesteconomyinAfrica.B、ItisthemostfamouscountryinAfrica.C、IthasthemoststabledemocracyinAfric
A、Clappinghands.B、Gestureandimitation.C、Handshaking.D、Smellandtaste.B短文中明确提到,视觉交流的例子是手势(gesture)与模仿(imitation)。由此可知,B为正
随机试题
Peopleinthatdistrict______useoillamps,forthereisnogasorelectricity.
患儿,男,8个月,突然发生四肢抽动,持续3分钟,人工喂养,未加辅食。查:体温37.5℃,颈软,前囟22cm,枕部按压有乒乓感,神经系统检查未见异常。该患儿首选的护理问题是
“装饰就是罪恶”的口号是由()提出的。
以学校教学楼为例,下列选项中属于建筑的主要使用部分的是()。
信息公开是提高证券市场效率的关键因素。( )
学校文化从其形式上来看,可以分为【】
“互联网经济”成为2014年APEC工商领导人峰会上的高频热词,亚太商界精英们的言谈话语间.互联网经济推动的变革正迅速到来。“互联网经济”的特征是()。
2015年,我国服务贸易进出口总额7130亿美元,比2005年增长3.54倍,年均增长16.3%。其中,出口2881.9亿美元,比2005年增长2.9倍,年均增长11.8%;进口4248.1亿美元,比2005年增长4.1倍,年均增长17.7%。服务贸易
Whatisbeingdiscussed?’
Peterwill____asmanagingdirectorwhenBillretires.
最新回复
(
0
)